Instagram

Follow Me!

0
Uncategorized

Cum sa iei viza pentru Thailanda in 2018, atât pentru părinti cat si pentru copii

January 4, 2018

Daca intri pe grupurile de profil de pe Facebook si vrei sa afli informatii despre cum sa iti iei viza pentru Thailanda de la ambasada, o sa afli cat de greu este. Doamna de la ambasada ii refuza pe toti si niciodata nu ai suficiente acte. Este asa?

Ei bine, din experiența noastra, răspunsul este: Si da, si nu. Haideti sa va povestim mai jos cum a fost si ce va trebuie pentru a obtine viza single entry de la ambasada Thailandei.

Programul ambasadei, sectia consulara, începe de la 9.30, asa ca noi am zis sa ajungem putin mai devreme. Cred ca am fost acolo la si 20, si deja erau vreo 15 oameni înaintea noastra, la coada in fata ambasadei. S-a deschis chiar la si jumatate si au intrat cam 8 persoane. Dupa doar 30 de secunde, paznicul a iesit din nou si ne-a chemat si pe noi, pentru ca eram cu copilul, iar parintii cu copii au prioritate.

Care sunt documentele necesare?

  • Formularul de viza. Se găseste pe site-ul ambasadei. Trebuie completat corect si pe el trebuie lipita cu lipici (nu capsata), o poza 3,5 X 4,5. Pentru poze, puteți folosi unul dintre automatele de la metrou (stiu ca sunt la Universitate – iesirea dinspre Ambasada Thailandei – , la Victoriei si la Pipera) si mai este un automat si in Mall Promenada. Am pus mai jos un exemplu despre cum se completeaza formularul de viza, intrucat nu este foarte intuitiv.
  • O poza recenta in formatul 3,5 X 4,5. Tăiati si lipiti poza de acasa. De taiat sigur nu o puteti taia la ambasada, intrucat este interzisa intrarea cu o foarfeca in ambasada. Noi ne-am gândit sa o taiem la ambasada, ca nu cumva sa o taiem prost, si iata ca a trebuit sa o rupem, pentru ca alta solutie nu aveam. Bine ca a fost ok asa, ma si gandeam cam pe unde o sa ma duc sa caut o foarfeca sa tai pozele.
  • Adeverința de la serviciu. Pe adeverinta trebuie sa fie trecut locul de munca si, obligatoriu, salariul. Daca nu aveti un loc de munca de la care sa primiti adeverinta (sunteti PFA etc), trebuie sa aduceti un extras de cont prin care sa se demonstreze ca in ultimele 6 luni ați avut o suma minima in cont (undeva la 3000 de euro in mod constant).
  • Biletele electronice de avion. Nu este suficienta confirmarea rezervării de la linia aeriana, trebuie sa aveti si biletele electronice. In general scrie e-ticket pe ele si au un numar destul de lung pe care il puteți folosi si la check-in. Ce am remarcat cat am fost la ambasada a fost ca, la anumite companii aeriene, nu este suficient e-ticket-ul. Spre exemplu, la Fly Dubai este necesar si un extras de cont care sa demonstreze ca ati platit biletul. De aceea, fie veniti direct cu extrasul de cont, fie sunati înainte la ambasada pentru a confirma dacă pentru linia voastră aeriana este nevoie si de altceva in afara de e-ticket. ATENTIE! Trebuie sa printati biletele pentru fiecare dintre calatori, chiar daca sunt toate numele pe acelasi bilet.
  • Rezervarea de cazare. Trebuie sa aveti o rezervare pentru toata perioada pe care o veti petrece in Thailanda. ATENTIE! Pe rezervare trebuie sa apara numele tuturor persoanelor care calatoresc. Spre exemplu, daca va calatori familia Popescu, formata din mama, tata si copil, pe rezervare trebuie sa scrie: Popescu Alexandra, Popescu Ion, Popescu Maria. De asemenea, rezervarea trebuie printată pentru fiecare dintre aplicantii la viza.
  • Taxa de viza. Pentru viza single entry, taxa este de 30 de euro. Taxa trebuie platita cash, in Euro.
  • Pasaportul si o copie după el. Acesta trebuie sa fie valabil cel puțin 6 luni.

Cum se completeaza formularul?

Am inclus mai jos niste imagini cu modul de completare a formularului, astfel sa fie clar pentru toata lumea. Majoritatea celor care au ajuns la ambasada (inclusiv noi) fie completasera gresit, fie nu completasera toate campurile relevante.

Care este procedura?

  • Completati formularul
  • Pregatiti toate actele
  • Depuneti actele la ambasada
  • Mergeti din nou la ambasada sa ridicati viza

Este ceva diferit pentru copii?

Nu, procesul este identic pentru copii, iar taxa este aceeasi. Bineinteles, nu trebuie adeverința de la locul de munca. In plus, copiii au prioritate si noi am fost tratati minunat pentru ca eram cu Sofia. Am fost invitati intr-o anticamera unde nu avea voie publicul, Sofia a primit o jucarie si multe reviste si pliante pe care sa se uite si tot personalul ambasadei a venit sa vorbeasca si sa se joace cu ea. Per total, pentru noi a fost o experienta placuta.

Detalii utile

  • Site-ul ambasadei Thailandei poate fi accesat aici. Din cate am vazut eu, este in tailandeza, asa ca va trebui sa il traduceti in romana / engleza.
  • Programul pentru sectiunea consulara este in fiecare zi între 9.30-12.00 si 13.30-15.30.
  • Termenul de eliberare este de 1 saptamana in general, dar, pentru ca noi am fost in perioada sărbătorilor si erau foarte multe cereri, ni s-a spus sa revenim peste doua saptamani si jumatate.
  • Viza este valida 90 de zile de la depunerea actelor. Asta inseamna ca, dacă depuneti acetele pe 1 februarie, viza va începe de pe data de 1 februarie si veti putea intra in Thailanda pana pe 1 mai. Chiar si pe viza va scrie: Enter by. Apoi puteti sta in Thailanda pana la 3 luni. Deci daca intrat in aprilie, nu trebuie sa iesiti pana pe 1 mai. Aceea este doar data de intrare in țara.

Reguli de buna purtare

Dupa cum spuneam mai sus, multa lume pe varii forumuri de plange de doamna de la ambasada. Cum ca ea ar da viza cui vrea, ca ar refuza oamenii fara motiv, sau ca ar trebui sa vii pregătit cu ceva de acasa ca sa iti accepte dosarul. Experienta noastra a fost diferita! Cat am stat noi in ambasada, cred ca a fost intoarsa din drum cam toata lumea in afara de noi. Dar asta doar pentru ca nu aveau efectiv lucrurile menționate la ei pe site. Cineva nu avea salariul pe adeverința, altcineva nu printase biletul de avion si asa mai departe. De acord, nu scrie nicaieri ca la Fly Dubai trebuie sa vii cu extrasul de cont printat, dar acum na, nimic nu e perfect si va sfatuim ca înainte sa va luati orice fel de viza, sa va informati nu numai de pe site-ul ambasadei, ci si de pe bloguri si forumuri, si chiar sa dati un telefon pentru o mai buna rata de succes. Cateva reguli:

  • Închideti telefonul atunci cand intrati in ambasada. Veti fi scosi afara daca suna.
  • Asigurati-va ca ați completat formularul complet si corect. Am pus mai jos un exemplu, iar in ambasada aveti niște formulare la panou după care sa va inspirati.
  • Aduceti toate actele, si cateva in plus. Mai bine mai multe decât mai putine zicem noi.
  • Fiți politicosi, respectuosi si ascultati-o pe persoana din fata voastra. Nu uitati ca doamna de la ambasada vede zilnic o groaza de aplicanti si vede dosare incomplete unul dupa altul. Ea stie de ce aveti nevoie. Va va revizui dosarul si, daca va lipseste ceva, va va informa. Aduceti documentele lipsa si nu va fi nicio problema.

Este a doua oara cand noi mergem in Thailanda si luam viza de la ambasada fara sa fim refuzati sau sa ni se intoarca formularul din drum. Si noi am avut lucruri completate gresit sau incomplete, dar au fost lucruri care s-au rezolvat pe loc, intrucat am avut toate celelalte documente cu noi, am ascultat cand ni s-a spus ceva si am corectat ce nu facusem bine de la început. Prima oara nu exista visa in arrival (sau poate nu era încă pentru romani), iar a doua oara (acum) calatorim si cu Sofia (2 ani si jumatate), si nu ne dorim sa stam prea mult prin aeroport sa așteptam sa luam viza. In plus, visa on arrival costa 75 de euro / dolari, fata de 30 aici, si este valabila doar 14 zile. Deci, se poate 🙂 !

Daca vreti informatii despre mai multe tipuri de vize, puteti sa intati pe site-ul Tedoo.ro.

Calatorii placute!

 

3,262 total views, 7 views today

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

  • Reply
    Anca
    January 5, 2018 at 8:45 am

    Plecati cu micuta? Cum o sa faceti cu mancarea pentru ea acolo, avand in vedere ca totul este foarte picant? Astept povesti din vacanta!

    • Reply
      crestemsicalatorim
      January 5, 2018 at 8:49 am

      Da, plecam cu ea. Din fericire, in Thailanda poti sa gasesti cam orice de mancare, din orice bucatarie. In plus, ne-am facut niste cartonase prin care sa specificam ca vrem manacare nepicanta, daca este cazul. Iar in foarte multe locuri pur si simplu iti frig direct pestele sau fructele de mare, deci speram sa nu fie nicio problema :). Povestim la intoarcere, cand speram sa nu ne intoarcem cu copilul subnutrit :))

  • Reply
    Jurnalulunuitata.ro
    January 5, 2018 at 2:17 pm

    Foarte utile informațiile. Așteptăm să mai crească nițel cea mică și probabil vom petrece și noi o vacanță acolo.

Leave a Reply