calatorii Prin tara

O excursie de o zi in apropierea Bucurestiului – la Giurgiu, pe faleza Dunarii

decembrie 29, 2017

Sincera sa fiu, nu îmi place iarna prea tare. Cred ca sunt o persoana solara, care prefera caldura.

Asa ca imediat cum au dat primele raze ale soarelui in decembrie, am zis ca nu putem sa ratam o zi asa de frumoasa, fara sa plecam intr-o aventura. Iar Tudor a venit imediat cu o idee excelenta – sa mergem pana la Giurgiu, pe faleza Dunarii.

Zis si făcut. Am echipat-o pe Sofia, am luat la noi olița portabila, ceva de mancare si o sticla de apa si la drum!

Merita menționat ca daca stai in sudul Bucurestiului vei ajunge la Giurgiu in aproximativ 30 de minute. Daca stai in nordul Bucurestiului, ca noi, vei face 1 ora si jumatate. Si asta intr-o zi de vacanta!

Ce poti face cu copiii in Giurgiu?

  • Poti face o plimbare pe malul Dunarii. Este o bucata de faleza amenajata, sunt banci, merita o plimbare. Celor mici sigur le va placea sa se uite cum curge apa sau sa se urce spre “vaporasele” ancorate acolo, iar pozele vor fi tare dragute!

  • Luati masa intr-un restaurant pe malul Dunarii. Noi am mancat la restaurantul “La Ponton” . Portiile au fost mari si suficient de gustoase. La mesele care se aflau langa geam puteai vedea direct apa si parea ca plutesti pe ea – un cadru de vis. Plus, baile erau foarte curate, un mare avantaj cand calatoresti cu cei mici, insa nu existau locuri pentru schibat copii.

  • Mergeti la cetatea Giurgiu. Desi mai sunt doar cateva ziduri in ruina, este un loc bun pentru ca cei mici sa exploreze. Noi nu am mers pentru ca plouase de curand si era destul de mult noroi pe acolo, dar pe timp uscat poate fi o optiune buna. In plus, chiar peste drum este un parc plins cu leagane si tobogane, de care cei mici nu se vor plictisi usor.
  • Dati o tura prin centru. In centrul Giurgiului se afla un turn vechi si foarte frumos, plus un teatru in fata caruia sunt fantani arteziene si suficient loc pentru alergat. Sofia a alergat mult si bine si s-a uitat in fantani (care din pacate nu mergeau, fiind iarna) si a ascultat povestile noastre despre turn. Sunt si mai multe terase si restaurtante daca va este foame / sete.

Noi am stat in Giurgiu cam 3 ore si a fost foarte distractiv. Pe timp de vara am fi ocupat cu siguranta o zi intreaga fara probleme. Si, sa nu uitam ca se poate ajunge usor si in Ruse, unde sunt, si acolo, niste restaurante foarte frumoase cu priveliste la Dunare. Pe noi ne-a tentat sa trecem in Bulgaria, insa nu aveam pasaportul Sofiei la noi (care era la ambasada Thailandei in asteptarea vizei), asa ca am lasat-o pe data viitoare!

Voi ce alte locuri noi ati descoperit in apropiere de Bucuresti?

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply