Politica de retur


Magazinul online Crestem si Calatorim se conformează legislației în vigoare, iar produsele achiziționate de pe site-ul nostru pot fi returnate, fără vreo justificare, în termen de 14 zile de la data comunicării deciziei de returnare a produselor la care vrei să renunți. Pentru a îți exercita dreptul de retur trebuie să ne informezi, utilizând o declarație neechivocă, precum o comunicare scrisa prin e-mail (la adresa contact@crestemsicalatorim.com) . Pentru a respecta termenul limită de retur este suficient să ne trimiți comunicarea privind exercitarea dreptului tău de retragere în oricare din variantele de mai sus înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile de la primirea produsului. În cazul în care dorești să îți exerciți dreptul de retur, vei primi banii înapoi, inclusiv costurile de livrare suportate la achiziționare, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ai ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi.

Costul transportului pentru returnarea produsului este suportat integral de Consumator.

Accesoriile (manuale de utilizare, folii ecran, cabluri etc.) aflate în cutia produsului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din produs. Ca urmare atunci când returnați un produs aveți obligația de a-l returna cu ambalajul in aceeasi conditie precum cea in care l-ati primit, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) / plic cu bule și împreună cu toate accesoriile acestuia.

În cazul retragerii din contract, consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipularea bunurilor, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării bunurilor. În cazul în care bunul returnat prezintă ambalaj original deteriorat sau incomplet, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsă, consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor. Înainte de a returna produsul vă rugăm să protejați ambalajul original cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau cu o cutie din carton / plic cu bule. Nu tăiați ambalajul original și nu lipiți etichete sau scotch pe acesta.

Valoarea produselor folosite, cu urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Refurbished. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Valoarea produselor cu ambalajul original deteriorat (carton șifonat și/sau rupt și/sau tăiat și/sau găurit și/sau ud și/sau cu urme de etichete, folie  protectie dezlipita/lipsa, bandă adezivă, pix, marker etc.) se diminuează cu valoarea aducerii la conformitate.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea procedurii de returnare supusa unor taxe de readucere a produselor la starea in care au fost livrate.

Diminuarea se aplica intre  10%-90% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.

Produsele care nu pot fi returnate:

–       Produsele care nu sunt însoțite de toate accesoriile.

–       Produsele care au fost supuse unei intervenții neautorizate

–       Servicii de tip GSM-pre-paid care au fost activate în prealabil

–       Produsele cărora nu le poate fi dovedită proveniența Creștem si Calatorim

–       Produsele care au avut de suferit în urma unei căzături, loviri sau au fost folosite la alte lucruri decât scopul pentru care au fost create

–       Produse de tip GSM care au fost desigilate în vederea activării unor servicii solicitate de Consumator in cadrul comenzii

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin folosirea oricarui serviciu de transport ce asigură ajungerea în stare optimă la destinație. Adresa la care se va face returnarea comenzii este Str George Bacovia 9D, Oras: Voluntari, Jud. Ilfov.

Produsele pot fi schimbate sau înlocuite, iar dacă vrei să renunți la achiziție și să primești banii înapoi (prețul produselor returnate și costul livrarii inițiale, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ai ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi), aceștia îți vor fi returnați în maximum 14 zile de la data la care primim produsele retur sau la care primim dovada că produsele au fost trimise (care este data mai apropiată). Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ți-ai exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare. În orice caz, nu ți se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Produsele la care vrei să renunți trebuie returnate (să ajungă la noi) în termen de 14 zile de la data când ai comunicat decizia de renunțare. Vom face tot posibilul să primesti banii înapoi cât mai curând. Va trebui să suporți însă costul direct al returnării produselor.

Atenție! Nerespectarea termenului de informare a comerciantului privind decizia ta de retragere (14 zile de la primirea produsului) poate atrage pierderea dreptului de retragere și vom considera că ai ales să nu îți exerciți dreptul de a returna produsul. Te rugăm să ne restitui produsul pe care ai hotarat să îl returnezi în termen de 14 zile de la data la care ne-ai informat în legatură cu decizia ta de retur. Restituirea produsului pe care vrei să îl returnezi, fără a fi comunicat în prealabil decizia ta de retur, nu ține loc de informare și poate conduce la pierderea dreptului de a fi rambursat pentru valoarea sa.