Solutii pentru calatoriile cu copiii Utile in Vacanta

Cum e sa calatoresti cu avionul cu bebe

mai 10, 2016

Pe cand eram mai mici si mergeam “long-haul”, pe distante mari cu avionul, eram mereu ingroziti ca vom sta langa familiile cu copii, care vor urla non stop pe parcursul zborului. Inevitabil, acolo ajungeam, in ciuda tuturor eforturilor noastre de a ne alege locuri despre care credeam ca vor fi cat mai departe de zonele in care ne imaginam ca ar prefera sa stea parintii.

Si acum iata-ne in postura sa fim acei oameni care ii “deranjeaza” pe ceilalti.

Dar pana sa ajungem sa zburam efectiv, am pus la punct cateva date logistice.

Un lucru foarte imbucurator este ca pentru copiii pana in doi ani nu se plateste bilet de avion. Asta nu inseamna ca zboara gratis, ci se achita doar taxele de aeroport. De aceea ne-am gandit ca trebuie sa facem toate eforturile pentru a merge in cat mai multe vacante acum cat Sofia este mica :).

in avion

Pe zbor, un bebe are dreptul la un bagaj de cala sau la un carucior / scaun de masina. Daca mergeti cu caruciorul, trebuie sa il prezentati la check in ca sa fie inregistrat. Apoi puteti merge cu el pana la poarta de imbarcare. Caruciorul va fi preluat apoi de personalul aeroportului, pus in avion si va fi returnat atunci cand coborati. V-as sfatui sa desfaceti orice parte mobila de pe carut, ca de exemplu copertina, si asigurati-va ca toate partile sunt prinse / legate bine. Cand am ajuns in Sicilia am remarcat ca aceasta fusese rupta si dauna era ireparabila. Am facut o plangere si asteptam solutionarea ei.  (la intoarcere am vazut cum alt carusior fusese rupt, mult mai rau decat caruciorul nostru, deci se pare ca este ceva comun).

De asemenea, pentru copil puteti lua cu voi lapte gata preparat, apa, iaurt sau mancare de bebelusi. Desi in mod normal am fi opriti la securitate cu lichide peste 100 de ml, acest lucru nu se mai aplica. Cu copilul veti trece printr-un filtru special, toate recipientele va vor fi verificate cu un scanner special (sau cel putin asa ne-au spus noua – oare de ce nu se pot trece toate lichidele prin acest scanner minunat ma intreb), si dupa ce sunt considerate a fi sigure pentru zbor, va vor fi inapoiate.

In mod normal atunci cand calatoresti cu un copil ai prioritate la imbarcare, asta daca nu se inghesuie toata lumea inaintea ta si nu ignora personalul aeroportului atunci cand acestia roaga familiile cu copii sa vina in fata. Personal, noi am fi preferat sa ne imbarcam primii, ca sa nu trebuiasca sa asteptam prea mult cu Sofia in aglomeratie si sa ne familiarizam cu locurile.

Pana in Catania, unde am zburat prima oara, faci 1.50 ore. Ne-am gandit cum putem ocupa cat mai bine timpul Sofiei pe zbor ca sa ne asiguram ca nu avem o ora jumatate de urlete si tot atata timp de injuraturi. Poate unii parinti considera ca ceilalti pasageri ar trebui sa inteleaga ca un copil este mic si va fi zgomotos, dar noua ni se pare de bun simt sa incerci sa minimizezi orice fel de discomfort pentru cei din jur, pe cat posibil.

jucarii

Drept urmare, am cumparat o serie de jucarii, de la Early Learning Centre, pe care am ales sa i le prezentam Sofiei chiar in avion, ca sa reprezinte o noutate pentru ea si sa o tina ocupata. Ceea ce la dus a functionat foarte bine. A intors jucariile pe toate partile, le-a gustat pe fiecare in parte, s-a jucat cu noi.

Cel mai mult au distrat-o niste chei de masina care aveau niste butoane care faceau zgomote atunci cand le apasai. Ne cerea in continuu sa deblocam cheita ca sa o poata bloca la loc.

La intoarcere insa epuizasem jucariile, cumparasem ceva nou de prin Italia dar Sofia nu era absolut deloc interesata de ele, asa ca eram putin ingrijorati. Cu toate asta, si-a gasit niste jucarii chiar in avion, care au tinut-o mai ocupata si mai interesata decat cele pe care dadusem noi o caruta de bani la plecare.

cartoane 2

Per total, pentru noi experienta cu avionul a fost placuta. Sofia a fost cuminte si s-a lasat distrata usor, asa ca asta ne-a facut curaj sa ne dorim sa repetam experienta cat mai curand. Mai mult, i-au placut avioanele si le urmarea pe geamul de la aeroport, plus acum ni le arata mereu pe cer si incearca sa le imite zgomotul cat mai bine: vruuuuuuum.

la aeroport

 

De retinut:

  • Pentru copiii sub 2 ani nu se plateste biletul de avion, doar taxe de aeroport, dar copilul nu primeste loc, ci trebuie sa stea in bratele unuia dintre parinti, caruia insotitorii de zbor ii vor da o centura speciala pentru bebelusi care se leaga de propria centura.
  • Un bebelus are dreptul la un bagaj de cala sau la un carucior / scaun de masina.
  • Se poate trece de securitate cu lapte, apa, mancare de bebelusi care au mai mult de 100 de ml.
  • La aterizare si la decolare, datorita presiunii, este bine ca cel mic sa suga / sa rontaie ceva pentru ca altfel chiar va urla foarte tare (erau copiii care au facut asta fix atunci cand am decolat si cand am aterizat, in restul zborului neavand nici o problema)
  • Exista o masa de schimbat bebelusii in fiecare avion, de obicei intr-una din baile din spate, dar insotitorii de zbor va vor indica unde sa va duceti daca ii intrebati.
Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply