Intotdeauna ne-a placut Palatul Mogosoaia. Am fost cu Sofia acolo cand era foarte micuta, am plimbat-o in carucior si ni s-a parut foarte dificil pentru ca e mult pietris si nu prea merg rotile. Asa ca am facut muuuult off road si ne-am cam plimbat prin soare pentru ca numai pe acolo era asfaltat.

Asa ca a trecut ceva timp pana cand ne-am facut din nou curaj sa ajungem acolo, mai precis pana cand a crescut Sofia mare si a inceput sa mearga :).

Pentru ca era destul de cald afara am decis sa mergem de dimineata si sa ne plimbam putin.

Pentru ca Sofia se trezea pe atunci destul de devreme si am vrut sa ajungem pe la 8.30-9, ca sa fim inapoi la somnul ei de dimineata din jur de ora 11, asa ca am cautat pe internet informatii sa vad pe la cat se deschide, ca sa ma asigur ca nu stam pe la porti, mai ales ca voiam sa ne plimbam prin zona cu palatul. Tot ce am gasit a indicat ora 10, dar am zis sa incercam si daca e inchis sa ne plimbam prin zona parcului.

Am ajuns in jur de 9, si era totul deschis. Am parcat in parcarea interioara fara nici o problema si ne-am plimbat pe sub portile vechi, pe malul lacului si am urcat scarile.

dsc_8888

dsc_8892

Sofiei i-a placut foarte mult sa mearga prin pietris, a incercat sa intre in lac si a urcat scarile de la intrarea in palat de nenumarate ori. I-a placut  ca a avut mult loc de alergat si de exersat mersul si a fost foarte bine ca era putina lume pentru ca a avut loc sa se desfasoare.

dsc_8879

dsc_8882

A stat, bineinteles,  sa se odihneasca in pridvor (nu, nu are pampersul plin, e doar o umbra, am verificat 🙂 )

dsc_8883

Palatul Mogosoaia e absolut superb, si ne place sa mergem acolo de fiecare data cand avem ocazia. In acelasi timp, pentru un copil atat de mic precum era Sofia in vara, nu prea ai multe lucruri de facut la Mogosoaia, si de aceea s-ar putea plictisi repede – si noi am stat doar vreo 45 de minute. Dar copiii mai mari se vor bucura sa descopere toate colturile palatului, sa mearga prin labirinturile de flori sau sa se joace pe pajistile largi si printre copaci.

Cateva detalii utile:

  • Cum ajungi: Poti ajunge cu masina personala sau cu mijloacele de transport in comun (cu autobuzul 460 care porneste din cartierul Damaroaia)
  • Care este programul: teoretic palatul se deschide la ora 10. Practic, poti parca masina in parcarea interioara mai devreme de atat (parcarea este cu plata), iar portile palatului sunt deschise tot timpul, deci poti ajunge si la 8 sau 9
  • Unde poti manca: exista un restaurant chiar in incinta palatului (noi am mancat mai demult acolo si a fost bun), si mai sunt cateva restaurant la intrarea in parc.
  • Ce poti face: poti sa te plimbi, sa vizitezi biserica micuta si toate celelalte cladiri care apartin palatului, sa faci un picnic pe pajiste, iar in zona parcului poti inchiria biciclete sau poti merge cu barca pe lac.

Calatorii placate!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!