locatii baby friendly muzee

O dimineta la muzeul Antipa

noiembrie 3, 2016

Cand eram mica imi placea foarte mult sa merg la muzeul Antipa. Puteam sa vad de aproape animale pe care le vazusem doar in carti sau la televizor, ceea ce era fascinant. Pasiunea a continuat cand am crescut, iar dupa ce a aparut Sofia am tot asteptat momentul potrivit sa mergem si cu ea acolo.

Nu stiu care este cea mai buna varsta pentru a incepe sa il duci pe cel mic la muzeul Antipa, dar noi am fost pentru prima data la 1 an si 5 luni si a fost excelent.

Mai mult, este o optiune foarte buna pentru zilele reci sau ploioase, cand nici noi si nici copiii nu vrem sa ne plimbam prea mult pe afara.

In fata muzelui este o girafa foarte mare care a fascinate-o pe Sofia. A trebuit neaparat sa trecem garduletul si sa punem mana pe ea.

img_3168

Inauntru, muzeul a fost renovat foarte bine, si are puse la punct o serie de ecrane digitale pe care poti selecta un animal din cele expuse si vei primi toate detaliile despre el. Ecranele iti ofera optiunea de a allege limba romana sau limba engleaza, sunt usor de folosit si intuitive. Ca in strainatate 🙂 ! Ca un punct de imbunatatit, ecranele sunt momentan la nivelul adultilor, si ar fi util sa fie si la nivelul celor mici (undeva la inaltimea unor copii de clasa I, pentru ca cei mai mici de atat oricum nu stiu sa citeasca).

img_3182

Cum ajungi in muzeu, dai peste sectiunea de pesti. Sofia a fost incantata, pentru ca atunci cand mergem la Zoo tot la pesti ii place sa stea. Are acasa si o tabla de pesti cu magneti cu care se joaca in fiecare zi, deci primele animale expuse au avut success maxim. Sofia a alergat de la exponat la exponat repetand “Wow”.

img_3183

I-au placut foarte mult si pasarile, dar si caprioarele.

img_3176

La un moment dat, in muzeu este construita un fel de pestera in care poti vedea stalactite, stalagmite, oase de la ursii pesterii sau desene rupestre. Se aud si lilieci ca zgomot de fundal, totul este foarte realist. Sofia s-a speriat cand am intrat in pestera, “tunecos”, si a vrut sa o duc in brate. Pana la urma si-a facut curaj si a pus mana pe unul dintre peretii pesterii.

img_3179

Bineinteles, la un moment dat am ajuns intr-o zona cu niste cordoane, si dupa atatea animale unul dupa altul, Sofia a vrut sa se relaeze putin jucandu-se. S-a bagat pe sub cordoane stanga dreapta, iar noi am lasat-o, pentru ca acolo toate exponatele erau pe pereti si nu putea sa strice nimic ;). Ok, putea sa strice cate ceva, dar nu a fost cazul :).

img_3171

Cand am ajuns in zona cu schelete, Sofia a fost fascinata. Se uita peste tot foarte interesata, mai ales ca avem o carte acasa cu un craniu (da, este de copii 🙂 ), pe care noi il numim Cap-de-Mort, si acolo il putea vedea pe viu.

img_3175

La plecare am coborat scarile impreuna cu Sofia. Mai nou isi doreste sa le coboare singura si aici am avut noroc ca m-a lasat sa o ajut (bara era prea sus si nu ajungea la ea).

img_3169

Muzeul Antipa a for mai minunat decat ne asteptam (minunat nu are grad de comparatie, dar chiar a meritat un mai in acest caz 🙂 ). Sofia a fost extreme de incantata si a mers prin tot muzeul. A aratat cu degetul la foarte multe animale si a spus “Wow” in continuu. Cu siguranta ne vom intoarce, mai ales ca vine iarna si uneori va fi prea frig sa stam pe afara.

Intr-adevar, pentru un copil de 1 an si 5 luni e destul de mult sa treaca prin tot muzeul si la un moment dat Sofia a obosit si a trebuit sa o ducem in brate. Bineinteles, la oboseala a contribuit si faptul ca era prima zi dupa schimbarea orei si era timpul sa doarma. Dar per total a fost mult peste asteptarile noastre.

Cateva detalii:

  • Cum sa ajungi: La Antipa se poate ajunge cu metroul (statia Piata Victoriei), cu autobuzul ( 300 sau 381) sau cu tramvaiul (1 si 46, dar mai e ceva de mers de la statia de tramvai pana la muzeu)
  • Cat costa: 20 ron pentru adulti, 5 ron pentru elevi. Copiii prescolari intra gratuit. Exista si o taxa foto pe site, dar noi nu am platit-o si nici nu ne-a intrebat nimeni de ce facem poze, deci banuim ca nu se mai aplica. Mai multe detalii aici.
  • Cand sa mergi: in programul de iarna (noiembrie – aprilie), muzeul este deschis marti-vineri intre 10-18, sambata-duminca 10-19. Lunea este inchis. Programul este actualizat pe site.
  • Alte detalii: De multe ori la Antipa sunt expozitii temporare. Ultima a fost cu fluturi si suntem foarte curiosi ce va mai aparea. Nu va sfatuim sa mergeti cu caruciorul, pentru ca nu exista rampe intre etaje si noi nu am vazut niciun lift, dar un sistem de purtare ar merge foarte bine.

Plimbari placate!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply