calatorii Spania

Cum a fost cu Sofia la Acvariul din Barcelona

martie 29, 2017

Cand ne-am facut lista cu obiective pentru Barcelona, stiam sigur ca vrem sa ajungem la acvariu.  De fiecare data cand mergem la Zoo Baneasa, Sofia vrea sa mergem la pestisori si in sfarsit aveam ocazia sa o ducem sa vada pisici de mare, rechini sau ton in marime naturala. Pana acum nu am ajuns nicaieri unde sa existe un acvariu in adevaratul sens al cuvantului, asa ca ne-am grabit sa cumparam biletele online imediat.

Si asa, in a doua noastra zi am pornit sa vedem pestisorii :).

Pentru ca am coborat la statia de metrou Barceloneta ne-am plimbat putin pe jos. Insa erau peste 20 de grade, soare, si noi venisem de la ploaie, asa incat plimbarea a fost excelenta.

Pentru ca am luat biletele online nu am stat deloc la coada, ceea ce a fost foarte bine, si am intrat imediat. La intrare sunt niste casete in care iti poti lasa lucrurile daca vrei, dar nu am vazut un loc unde poti lasa caruciorul. Adica am incercat sa il indesam in mai mult de un dulap (erau de marimi diferite), dar nu am reusit. Drept urmare a trebuit sa il plimbam dupa noi.

Acvariul nu este nici prea mic, nici prea mare (cel din Londra, spre exemplu, este mai mare), dar pentru cei mici este extraordinar. Au tot felul de specii de pesti si plante marine.

Mai mult, totul este bine si clar documentat, si poti afla ce se vezi in fiecare acvariu.

La un moment dat chiar treci printr-un tunel cu pestisorii peste tot in jurul tau, ceea ce este foarte spectaculos, mai ales ca sunt si multi rechini (destul de maricei) pe acolo. Prin acea zona este o podea rulanta si trebuie doar sa stai si sa admiri ce se intampla in jurul tau.

Odata ce treci de zona principala a acvariului, ajungi intr-o noua zona in mijlocul careia se afla un acvariu mare plin de pisici de mare. Exista si un tunel prin care cei mici (plus cei mari daca celor mici le e frica sa intre singuri) se pot baga (sau tari, daca esti adult) pentru a intra chiar in mijlocul acvariului. Sofia s-a simtit grozav.

Tot acolo mai este un mulaj foarte mare de balena in care poti intra si unde mai sunt cateva acvarii si cateva jocuri pentru copii.

Nu trebuie sa uitam nici de pinguini, pentru ca putem vedea cativa si la acvariu.

Si, bineinteles, daca prindeti ora potrivita, puteti da  de mancare si pestisorilor.

Am plecat de la acvariu cu un pahar si cu o mingiuta luminoasa (cu care ne-am jucat ceva timp dupa ce am iesit). Sofia s-a simtit minunat si cu siguranta am mai trece pe aici intr-o alta calatorie la Barcelona.

Cateva detalii tehnice:

  • Este mai bine sa cumparati bilete online pentru a evita cozile. Biletele sunt valabile 90 de zile de la data cumpararii. Noi nu am vazut sa fie vreun discount pentru achizitiile online.
  • Noi am fost la acvariu intr-o vineri si a fost ok, insa cred ca in weekend este destul de aglomerat (precum peste tot in Barcelona). De aceea cred ca cel mai bine este sa mergeti in timpul saptamanii.
  • Se ajunge usor la acvariu, dar nu este nicio statie de metrou foarte aproape. Noi am coborat la Barceloneta si apoi am mers pe jos. Era o zi atat de frumoasa insa incat a meritat plimbarea.

Si, asa cum am povestit si in postul precedent, Sofia poarta: rochita Next, bluza H&M (nu mai este in oferta online, am luat-o de mult) si pantofiori Tikki.

Calatorii placute!

 

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply