calatorii Calatorii cu burtica

Calatorii cu burtica – calatoria cu avionul

august 18, 2017

Dupa cum ati citit in articolul anterior, Sofia prima si prima data a vizitat Japonia – cand era in burta!

Nu am zburat prea mult in sarcina, dar si cand am zburat m-am asigurat ca merg suficient de departe cat sa compensez pentru cat timp nu as mai fi calatorit pe nicaieri. Iar zborul spre Japonia poate fi o provocare pentru oameni neinsarcinati :), deci ce sa mai zicem de mine!

Noi am fost in Japonia chiar cand terminam primul trimestru si il incepeam pe al doilea. Burtica la mine s-a vazut cam la 5 luni, deci din punctul de vedere al greutatii carate nu a fost nicio problema :).

Zborul a durat 11 ore la dus si 13 ore la intors, si asta fara escale. Daca am pune si bucatica pana in Amsterdam la dus si din Paris la intors s-ar mai adauga inca 2 ore jumatate in fiecare directie,

Ce am facut pentru a avea un zbor placut si fara incidente ?

  • Miscare. Am incercat sa nu stau jos toate cele 11 ore. Din cand in cand m-am plimbat, am mers pana la baie sau pana in spate, unde se serveau tot timpul rontaieli si dulciuri, sau pur si simplu m-am plimbat putin si am stat in picioare. Miscarea ne ajuta sa evitam riscul formarii cheagurilor de sange (care este un risc mic, dar totusi ceva ce trebuie luat in considerare), dar ne si face sa ne simtim mai bine. Mai ales spre sfarsitul trimestrului doi si inceputul celui de-al treilea, miscarea in avion este foarte utila, pentru ca deja incepem sa nu mai avem loc pe scaun si trebuie sa ne mai dezmortim.
  • Pantofi confortabili. In sarcina picioarele ni se pot umfla foarte mult, pentru ca retinem mai multa apa decat de obicei. Cu atat mai mult in avion unde presiunea este mai mare. De aceea e bine sa va incaltati cu ceva foarte comod, care nu va va strange dupa cateva ore de zbor. Eu am avut niste adidasi de la Ecco, care m-au costat o caruta de bani, dar i-au meritat cu varf si indesat, pentru ca am batut toata Japonia cu ei si am fost apoi incaltata cu ei cam toata sarcina – perfecti!
  • Lichide. Presiunea din cabina va poate face sa va simtiti deshidratate si de aceea este bine sa bem mai multe lichide decat de obicei. Ideal ar fi sa bem apa, ea ne ajuta cel mai mult. Eu am luat niste apa din aeroport, am cerut atunci cand se trecea cu carucioarele cu mancare sau cu bautura, sau am profitat  de momentele pe care le foloseam pentru a face miscare si luam si niste apa.
  • Alegerea locului. Pentru ca trebuie sa faceti miscare, dar si sa ajungeti la baie mai des decat de obicei, incercati sa va luati un loc la culoar. Va fi mult mai placut pentru toata lumea, mai ales daca aveti burtica mare si vreti sa treceti peste toti ceilalti pasageri de fiecare data cand este nevoie sa va ridicati din scaun. Eu am insa rau de miscare, asa ca trebuie sa stau la geam :). Noroc ca nu e toata lumea ca mine!

Oricand calatoriti in sarcina este bine sa obtineti ok-ul de la medicul ginecolog, iar spre sfarsitul sarcinii acest lucru este obligatoriu. In mod normal, daca zburati dupa luna a saptea, sau daca sarcina este foarte vizibila, vi se poate cere o scrisoare de la medic prin care sa se ateste ca este ok sa zburati in perioada urmatoare. Verificati cu linia aeriana cerintele inainte de a ajunge la aeroport pentru a nu risca sa nu va puteti urca in avion.

In plus, nu uitati de asigurarea de calatorie. Daca inainte nu prea ne preocupa acest aspect, acum el a devenit foarte important. In mod normal noi ne facem asigurarile de calatorie la Emag, pentru ca e mai simplu sa le primim direct pe email si sa nu trebuiasca sa ne ducem undeva, insa daca doriti ceva special va trebui sa vorbiti cu un consultant de la o companie de asigurari.

In afara de toate aceste recomandari, parerea mea este ca trebuie sa va bucurati de sarcina voastra. Daca aveti o sarcina fara probleme si va place sa calatoriti nu are sens sa va inchideti in casa. Verificati cu doctorul, faceti o asigurare si porniti la drum!

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply