V-am povestit acum ceva timp despre trei restaurante de pe Valea Prahovei. Intre timp am mai vizitat cateva si e timpul sa largim lista.

Restaurant Forest, Sinaia

Tot auzisem de restaurantul Forest de ceva timp, dar pentru ca drumurile nu ne-au mai dus de mult timp la munte, nu avusesem inca ocazia sa il incercam. Si iata ca toamna aceasta ne-a dat oportunitatea sa trecem pe acolo. Restaurantul este format din doua parti, o zona interioara, si una exterioara. Cand am fost noi, vremea era buna, asa ca am decis sa stam afara. Oricum, zona exterioara este cea extrem de interesanta, pentru ca este amenajata in asa fel incat sa para ca face parte din padure. Mesele sunt asezate pe niveluri diferite, printre copaci, exista hamace si leagane.

Meniul este foarte mare, si exista o pagina speciala si pentru copii.

Mancarea este buna, si a venit repede. Sofia a mancat si supa dar si muult peste de la mine.

Tot restaurantul este foarte child friendly. Exista o camera de joaca pentru cei mici (pe care noi nu am incercat-o, intrucat am preferat sa stam afara), dar si o baie speciala pentru copii, de care Sofia a fost absolut incantata. Cred ca am petrecut acolo cea mai mare parte a vizitei noastre. Si afara este un loc de joaca.

Noua ne-a placut tare mult la restaurantul Forest. Puteti ajunge acolo cautand hotelul Ioana, in cadrul caruia se afla. Din ce am vazut pana acolo circula si un trenulet care vine din centrul statiunii, deci aveti cum sa ajungeti chiar daca nu sunteti cu masina. Zona de afara este destul de denivelata, deci in cazul in care copiii sunt neastamparati si foarte mici, va cam trebui sa stati dupa ei pe acolo. Preturile nu sunt nici ele cele mai mici.

Restaurantul Radsor, Rasnov

Dupa ce am vizitat cetatea Rasnov am zis sa mancam undeva in apropiere. Atat internetul cat si mamicile din mai multe grupuri de pe Facebook mi-au recomandat restaurantul Radsor, din cadrul hotelului cu acel nume si, cum este chiar in centru am ajuns in mai putin de doua minute acolo.

Terasa este spatioasa, dar parea ca o sa ploua, asa ca am decis sa stam inauntru. Totul arata foarte bine, modern si curat. Meniul este unul cu destul de multe preparate, si au ceva si pentru copii. Noi am decis sa luam meniul pentru copiii pentru ca aveau snitele in forma de dinozaur si voiam sa avem o continuitate cu Dino Parc, unde fusesem cu doar o zi sau doua inainte.

Exista si un loc de joaca afara, pe care l-am putut folosi foarte putin pentru ca tocmai plouase si era inca destul de ud. Am inteles ca exista un loc de joaca si in interior, langa toalete. Am fost pana la baie, dar nu am gasit ceva care sa para loc de joaca. Era intr-adevar o bucatarioara de la Ikea acolo, dar cam atat. Am vazut si scaune de copil, dar nu am folosit (Sofia vrea uneori pe scaune normale, uneori pe scaun de copil, depinde de zi 🙂 ).

Conacul Bratescu, Bran

Noi am stat la Conacul Bratescu la ultima noastra plimbare pe la munte si am avut ocazia sa ii testam de mai multe ori restaurantul. Nu trebuie sa fii cazat acolo ca sa poti sa mananci, este deschis oricui, insa trebuie sa stii de el, pentru ca este pe o strada laterala, nu direct la sosea, asa ca nu prea intra oamenii asa, intamplator.

Restaurantul este destul de incapator si foarte frumos amenajat cu costume populare si cu obiecte din alte vremuri.

Serviciul este foarte prompt, si toate doamnele de acolo iubesc copiii. Fiecare dintre ele vorbeau cu Sofia, o bagau in seama, iar Sofia, care nu este cel mai prietenos copil, ajunsese sa le alerge prin restaurant si sa se joace cu ele. De altfel, Sofia s-a simtit ca acasa acolo. A alergat, s-a tavalit pe jos si s-a bagat pe sub scaune, sau s-a jucat cu puzzle-urile ei.

Meniul nu are extrem de multe preparate, ceea ce, dupa parerea mea, este foarte bine, pentru ca iti este mai usor sa alegi si stii ca ceea ce face un restaurant face bine. Am mancat mai multe feluri de mancare, toate delicioase. Sofia a fost incantata.

Exista scaun de copil si preparatele sunt potrivite pentru copii, deci este o alegere foarte buna daca sunteti in zona!

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!