Inainte sa o avem pe Sofia nu auzisem niciodata de o groaza de lucruri. Spre exemplu, nu stiam ce inseamna o aleza. Gaseam pe toate listele de produse de bebelusi ca iti trebuie aleze si eram complet confuza. Sau, de fapt, credeam ca e un cuvant inventat, ceva ce mamele numesc asa doar intre ele. Sau nu stiam ca exista mai multe feluri: clasica si autodiversificare. Da, sa ai un copil nu vine cu un manual de utilizare, desi la toata terminologia noua pe care o afli, sau pe catre trebuie sa o afli singur din diverse parti, ar trebui sa vina macar cu un dictionar. A, da, si nu auzisem niciodata de dermatita atopica.

Dermatrita atopica este o afectiune cronica de lunga durata care afecteaza pielea si se manifesta in copilaria timpurie. Nici adultii nu scapa de simptomele dermatitei atopice (aproximativ 2-10% se confrunta cu senzatia de mancarime sau uscaciune a pielii), dar aceasta apare foarte des la copii (aproximativ 15-30%) si poate sa dispara pe masura ce copilul creste.

Am avut mare noroc sa nu ne intalnim cu dermatita atopica decat la un nivel foarte mic. Sofia nu a avut pielea foarte sensibila, insa a avut mai multe momente in care pielea I-a devenit uscata si s-a iritat usor, si asta a fost de obicei in medii foarte uscate si cu mult praf – spre exemplu la mare. In schimb, toti copiii prietenilor nostril s-au confruntat, si inca se confrunta, cu aceasta problema. Cel putin in primele luni de viata, de fiecare data cand de intalneam (avem noroc – am avut cu totii copiii cam in acelasi timp), discutiile se invarteau, de foarte multe ori, in jurul acestei probleme. Si in jurul potentialelor solutii.  Si se pare ca, atunci, niciunul dintre ei nu stia care era cea mai buna abordare. Mai ales ca un copil cu dermatita atopica trebuie ferit de tot felul de situatii care ar putea sa ii inrautateasca afectiunea. Prietena mea, Ioana, nu o ducea niciodata pe fiica ei, Maria, in parc, de teama ca praful de pe jos ar putea sa ii declanseze o criza, iar mama lui Bogdan nu a baut lactate 2 ani de zile, cat timp l-a alaptat, pentru ca, se pare, si laptele poate sa inrautateasca situatia. Sa devii mama te invata atatea lucruri, din atat de multe domenii!

Pentru niste parinti care incearca sa fie pe drumuri des, sa folosesti o crema pentru dermatita atopica nu este cea mai buna solutie. De obicei cremele sunt mari, ocupa mult spatiu in bagaje, curg peste tot cand incerci sa le folosesti din mers si, bineinteles, nu sunt obiectele ideale pe care sa le ai cand treci prin scannere la aeroport 🙂 . Asa ca am descoperit Lipikar Stick, un produs destinat calmarii mancarimii pielii, care are marele avantaj ca poate fi aplicat super usor absolut oriunde si in orice situatie, datorita ambalajului mic si compact. Doar desfaci si aplici, nimic mai simplu. Iar cand cel mic creste, se poate da chiar singur. Sau te poate da pe tine. Ca vrei sau ca nu vrei 🙂 .

Cel putin Sofia, incepand cu doi ani, nu a mai vrut sa ii facem noi nimic, si prefera sa faca singura. Bine, se da pe ea, ne da pe noi, da si jucariile, dar lucrurile astea sunt mai putin importante haha. Iar efectul mi s-a parut evident de la prima utilizare: pielea este calmata si senzatia de mancarime dispare instant.

Pentru noi, Lipikar Stick de la La Roche Posay este produsul ideal. Il tinem mereu la noi, nu poti sti niciodata cand vei avea nevoie de el. Este foarte la indemana si usor de folosit, iar Sofia il adora. Mai mult, prietena mea Ioana il tine intotdeauna, de cand a aflat de el, in geanta cand merge in parc 🙂 .

Puteti afla mai multe detalii despre gama de ingrijit Lipikar si noua lansare Lipikar Stick pe pagina dedicata La Roche Posay.

Voua ce produse de ingrijire a pielii pentru cei mici va sunt la indemana?

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!