Daca tot v-am povestit cum sa va planificati vacantele ca sa folositi zilele libere la maximum si cum sa gasiti cele mai bune oferte la biletele de avion si la cazare, mai avem cateva ultime sfaturi care sa va faca vacantele mai bune.

  • Folositi Google Maps. In momentul in care vedeti (pe net, la televizor) sau va ganditi la in obiectiv turistic, marcati-l pe harta. Acesta poate fi un oras, un parc natural, o statiune, un restaurant, un muze sau orice alt punct de interes. In acest mod, in momentul in care alegeti o desitnatie de vacanta, veti avea deja marcate pe harta toate locurile in care vreti sa ajungeti si va puteti planifica mai usor traseul.
  • Folositi un site care va arata cat costa diverse lucruri intr-o anumita locatie. Daca alegeti, spre exemplu, Numbeo, puteti sa introduceti numele orasului in care vreti sa mergeti, si astfel puteti afla cat costa o masa la restuaurant, in bilet de tramvai sau un cocktail intr-un bar. Asa veti putea sa va planificati bugetul mai bine si sa nu va treziti cu cheltuieli neasteptate.
  • Informati-va cat costa transferul de la aeroport la hotel. In anumite locatii, puteti lua chiar metroul si va va costa doar cativa dolari. In locuri precum Oslo, daca zburati cu in low cost, transferul poarte sa coste si 50 de euro de persoana. Daca sunteti impreuna cu copilul, asta inseamna inca 150 de euro adaugati la costul total al vacantei. Ouch!
  • Cele mai ieftine zile din saptamana, statistic, in care sa zburati sunt marti, miercuri si joi. Evitati zilele de weekend.
  • Cele mai ieftine luni in care sa zburati sunt octombrie, noiembrie, ianuarie, februarie, martie (perfect pentru acea vacanta exotica sau chiar la ski 🙂 ).
  • Evitati, acolo unde se poate, sa zburati in timpul vacantelor copiilor, in timpul sarbatorilor sau in lunile de vara. Va fi mult mai scump si mult mai aglomerat.
  • Folositi site-uri care gasesc oferte de vacanta. La noi ii aveti pe cei de la Aventurescu si Travelator, iar din extern ii puteti cauta pe Holiday Pirates. Aici gasiti oferte de zboruri, cazari, pachete complete, bilete de autobuz sau tren si chiar si coduri de discount. Noi ii urmarim mereu!
  • Folositi Seatguru. Acesta este in site care va poate ajuta sa alegeti cel mai bun loc in avion atunci cand faceti check-in online. Daca introduceti compania aeriana si tipul de avion veti vedea detalii despre fiecare loc in parte. La unele scaune nu se lasa spatarul, altele sunt chiar langa baie – informatiile va pot fi de mare ajutor.
  • Folositi Rome2Rio. Daca intrati aici si introduceti punctul de plecare si destinatia, veti primi o serie de recomandari de moduri in care puteti ajunge intre cele doua puncte, precum si o estimare de costuri. Mi se pare foarte util in a face o alegere echilibrata.
  • City Pass. Daca planuiti sa mergeti cu multe mijloace de transport si sa vizitati multe atractii, City Passul poate fi pentru voi. Am pus aici un link la unul din Londra, ca sa vedeti despre ce e vorba.

Voi ce alte idei si trucuri mai folositi?

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!