locatii baby friendly muzee

Cum a fost cu Sofia la Muzeul Aviatiei

iulie 9, 2018

Voiam sa ajungem la Muzeul Aviatiei de multi timp, insa nu apucasem deloc. Pana la urma, intr-o sambata dimineata am pus Waze-ul si am facut nu mai mult de 9 minute pana acolo – ce sa zic, era departe, de-aia nu trecusem pe acolo inca…

Am oprit masina in parcarea special amenajata (si care este foarte generoasa, nu cred sa fie vreodata plina) si am luat-o pe jos la deal usurel.

Intrarea se plateste chiar dupa ce treci de poarta, la o ferestruica de la o mica ghereta din partea stanga. Costul unui bilet este de 10 ron pentru adulti si gratuit pentru copii. Daca vreti sa faceti poze, taxa foto este 20 ron. Noi am platit-o, dar oricum nu ne-a intrebat nimeni de ea prin muzeu, desi am facut poze si am filmat vesele peste tot.

Cum este impartit muzeul?

  • Mai intai aveti zona de afara, in care veti vedea, la inceput, tot felul de arme antiaeriene – mitraliere, tunuri sau rachete, si apoi aparatele de zbor propriu zise – avioane si elicoptere. Toate sunt destul de vechi si nu foarte reparate, insa noua ne-au placut tare mult. Elicopterele au si elicele scoase si puse alaturi, asa incat Sofia, care are doar trei ani, era putin confuza, si credea ca si acelea sunt avioane :). Ah well… Ne-a placut foarte mult ca puteai sa atingi toate aparatele de zbor si sa te invarti linistit in jurul lor – cel putin noua nu ne-a spus nimeni nimic. Nu se poate, in schimb, sa te urci in ele, ca sa nu se deterioreze si mai mult. Exista si zone multiple cu umbra, asa ca nu e o problema nici in zilele putin mai calduroase. Spre deosebire de alte articole citite pe net, am remarcat ca sunt placute la fiecare aparat care sa explice la ce ne uitam, iar cele care aveau mai mult text erau traduse si in engleza.

  • Urmeaza zona din interior, formata din doua hangare. Acolo veti gasi avioane si elicoptere restaurate, manechine imbracate in costume de aviator din varii timpuri, detalii despre istoria aviatiei sau parasutisti. In hangarul doi a fost surpriza cea mai mare. A fost ca si cum am calatorit inapoi in timp si am intrat pe strazi vechi, cu magazine, cafenele si oameni care se distrau sau isi dadeau flori. Ni s-a parut absolut minunat, si Sofia m-a intrebat multe lucruri despre tot ceea ce se intampla acolo.

Cateva detalii tehnice

  • Locatie. Muzeul Aviatiei se afla pe Fabrica de Glucoza. Puteti ajunge acolo cu masina sau cu tramvaiul pana la statia Muzeul Aviatiei :).  Se poate sa luati si metroul pana la statia Aurel Vlaicu si apoi pe jos, pe langa Mall Promenada, probabil aproximativ 10 minute.
  • Pretul unui bilet este 10 ron pentru adulti si gratuit pentru copii. Taxa foto este 20 ron.
  • Programul: lunea inchis, marti – duminica intre 10:00-17:00 (ultimul vizitator intr la ora 16:00)
  • Detaliile de mai sus sunt si pe site-ul muzeului.

Cat de child friendly ni s-a parut?

  • Curtea are zone cu umbra, deci cei mici nu vor sta numai in soare.
  • Nu este nicio problema daca mergeti prin iarba sau daca atingeti exponatele
  • Personalul este foarte prietenos. Domnii de la intrare ne-au ghidat si ne-au explicat ce sa vedem si unde, iar in interior era o doamna extrem de draguta care ne-a povestit cum sa facem turul si apoi ne-a recomandat sa venim pe 20 iulie, cand va fi ziua portilor deschise si copiii (sau adulti) se vor putea urca intr-unul dintre elicoptere.
  • Nu veti gasi, in schimb, niciun magazin, deci va sfatuim sa va luati niste apa la voi.

Noua ne-a placut tare mult la Muzeul Aviatiei si ne vom intoarce cu urmatoarea ocazie, poate chiar de ziua portilor deschise. Si, la sfarsit, va lasam cu un filmulet!

Calatorii placute!

 

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply