Ok, poate ca veti spune ca e prea tarziu sa iti duci copilul la teatru pentru prima oara la 3 ani. Ei bine, pentru noi nu s-au aliniat planetele pana acum, asa ca am reusit sa ajungem, practic, la ultimul spectacol din stagiune ­čÖé .

Dupa ce s-a terminat piesa, nu as putea spune ca am ajuns la concluzia ca trebuia sa vin mai devreme, si va spun si voua de ce.

Am ales Cei Trei Purcelusi, pentru ca Sofia stie bine aceasta poveste si ii place, deci m-am gandit ca ii va mentine interesul toate cele 55 de minute programate.

La Teatrul Tandarica, sala Lahovari totul este foarte frumos si child friendly. Se intra pe niste poduri frumos amenajate, pe care cei mici se pot catara si pot cobori iar baile sunt fantastice. Nu am facut poze pentru ca initial nu m-am gandit sa fac un articol despre asta, insa va pot povesti ca la intrare la baie este un acvariu cu pesti draguti, chiuvetele sunt la inaltimea copiilor (unele mai jos si unele mai sus, ca sa fie toti fericiti, indiferent de varsta), ca scaunele de wc sunt speciale pentru cei mici, adica joase (nu va ingrijorati, exista si o cabina pentru adulti, pe marimea noastra) si ca totul este decorat in culori vii si cu tot felul de animale marine. Mi-a placut la nebunie. In plus, la intrare poti sa iei niste inaltatoare, pentru ca cei mici sa vada mai bine scena.

In plus, inainte de inceperea piesei, daca ajungeti cu jumatate de ora mai devreme, ca noi, cei mici au voie sa se urce pe scene, iar parintii pot sa ii imortalizeze in tot felul de posturi. Evident, nu am ratat ocazia.

De ce cred ca nu era cazul sa o duc pe Sofia mai devreme?

  • Mai intai, inaltimea :). Desi primesti inaltatoare la intrarea in sala, copiiilor din randurile de mai in spate (cum eram noi), le cam era obstructionata vederea de parintii de pe randurile din fata. Am ajuns sa o tin pe Sofia in brate cu tot cu inaltatorul ca sa vada.
  • Piesa dureaza 55 de minute. Pentru un copil de 3 ani este destul de greu sa isi mentina atentia atata timp. Sofia a rezistat cam 40 de minute dupa care s-a cam plictisit.
  • Povestea nu era 100% cea originala. Apareau chiar si personaje noi, ceea ce a facut-o cam greu de urmarit pentru ea.

Acestea fiind spuse, piesa a fost “jucata” foarte bine. Mie, ca adult, mi-a placut tare mult, si toata lumea a fost extrem de talentata.

Cateva sfaturi daca vreti sa mergeti la teatru

  • Incercati sa luati locuri cat mai in fata. Chiar si cu inaltatoarele, este dificil ca un copil mic de inaltime sa vada.
  • Nu mergeti la teatru cu tot familionul. Adultii oricum nu au ce cauta acolo, piesele sunt pentru copii, plus ca cei din spatele vostru nu vor mai vedea nimic. Mergeti un adult cu unul sau mai multi copii. Piesa dureaza putin, si apoi puteti merge sa mancati ceva sau sa va jucati in parcul de la Gradina Icoanei.

Distractie placuta!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!