Nu putem spune ca am fost vreodata prea interesati de conceptul all inclusive. In acceptiunea noastra, all inclusive insemna sa stai toata ziua la soare si sa mananci pana pocnesti. Nu era tocmai ideea noastra de vacanta, pentru ca suntem destul de activi, vrem sa vedem lucruri, sa vizitam, nu prea stam locului.

Ei bine, odata cu Sofia ne-am lovit mai mult de ideea de slow travel, intrucat copiiilor le place sa descopere locuri noi lent, sa aiba timp sa se obisnuiasca si au un comportament foarte repetitiv uneori. Ok, nu radeti de noi ca asociem conceptul de slow travel cu all inclusive, dar ce poate sa fie mai slow decat sa stai toata ziua si sa mananci, ziceti si voi haha. Si, pentru ca vara aceasta am pus bani deoparte pentru o alta vacanta, mult mai distractiva, in iarna, nu am prea apucat sa mergem undeva. Am petrecut cateva nopti in iunie la Hotel Iaki si cateva la Vega, insa in august deja ne mancau talpile nde dorinta de a mai fugi de acasa.

Asa ca am inceput sa cautam ceva la mare (preferam sa mergem la munte, de exemplu, toamna), si ne-am uitat, la inceput, in Grecia. Am renuntat repede, insa, pentru ca distanta este mult prea mare pentru ceea ce ne dorim noi. Cel mai aproape poti ajunge in cam 8 ore – si ne referim la 8 ore de condus efectiv. Sa nu uitam de pauze. Si nu plecam noaptea, sa doarma copilul, pentru ca nici noi nu suntem roboti si nu vad de ce ne-am chinui.

Drept urmare, Tudor a sugerat sa mergem pe la noi prin tara, si am inceput cautarea. Dupa nu mai mult de o ora mi-am dat seama ca preturile sunt “o idee” mai mari decat ceea ce ne doream noi sa dam. Tip 1000 de euro sau mai mult pentru un apartament pentru 5 nopti. Cam multicel, nu? Si nu stiu cum dar m-am gandit sa ma uit putin mai la sud de Dunare, dar nu prea departe, ca sa nu facem prea mult. Si am dat cu ochii pentru Lighthouse Golf and Spa Resort, unde am sta la fel de mult ca in Romania, dar la jumatate de pret, si cu all inclusive. Asa ca am simtit ca am facut o afacere buna 😛 (asta si in conditiile in care am facut rezervarile cu o saptamana inainte sa plecam si aproape nu am mai gasit camere).

Si deci, iata-ne ajunsi la Lighthouse Golf and Spa Resort la doar trei ore dupa ce am plecat din Bucuresti, intr-un hol super mare si dragut. Oare cum o sa fie? Urati-ne succes!

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!