Bulgaria calatorii

Plimbare cu copilul la Balchik, in Bulgaria

august 26, 2018

Vacanta noastra in Bulgaria, la Lighthouse Golf and Spa nu a durat mult. Am stat doar patru nopti. Insa noi ne plictisim, in general, destul de repede. Asa ca nu puteam doar sa stam la soare si sa vegetam 5 zile.

Asa ca am dedicat o dupa amiaza vizitarii Balchik-ului, care este la nu mai mult de 15 minute de hotel (cu masina). Ne-am gandit ca Sofiei ii va placea gradina botanica, plus ca este absolut fascinata de castele si palate. Ok, stim ca palatul din Balchik e mai mult o casa, nu un palat,  dar pentru ea ramane acelasi lucru, si asta e cel mai important.

Am ajuns acolo in jur de ora 17:00 si am luat biletele. Soarele batea destul de tare, insa in gradina botanica este umbra in multe locuri, asa ca nu am avut probleme. In plus, ne-am asigurat ca Sofia are palarioara la ea si ca o si poarta 🙂 .

Pentru a ajunge in palat treci prin gradina botanica mai intai, care este destul de mare si bine amenajata. Nu se poate compara cu cea de la Bucuresti unde, dupa spusele unui prieten, e mai rau pana si decat in celelalte parcuri din Bucuresti.

Sofia a fost incantata. A alergat pintre flori, le-a mirosit, s-a uitat cu atentie la cactusi (si a fost atenta sa nu ii atinga), sau a sarit peste micutele parauri amenajate acolo.

A fost fascinata de cascada, s-a catarat pe toate pietrele si ne-a spus sa nu luam amforele acasa (!), pentru ca sunt prea mari (intr-adevar, ar fi fost greu sa le bagam in masina).

A, si sa nu uitam ca in apropiere de palat a manca struguri din bolta 🙂 .

Palatul in sine este mic, are o camera la parter si inca una la etaj, plus o baie si un semi-birou. Arata insa foarte bine, mobila e dragut si sunt pastrate si din obiectele originale. Sofia a petrecut ceva timp cautand-o pe regina, far succes insa (evident :)) ).

Am petrecut la gradina botanica si la palat aproximativ doua ore. Ne-am plimbat si am fost foarte relaxati, Sofia a cerut doar la sfarsit in brate, cand urcam o panta si obosise.

Cateva detalii tehnice

  • Daca veniti cu masina exista o parcare cu plata chiar inainte de intrarea pe strada cu gradina botanica. Noi am lasat masina acolo.
  • Intrarea se plateste la doua case separate – una pentru palat si cealalta pentru gradina botanica. Puteti cumpara doar biletul pentru gradina botanica. In cazul in care va hotarati sa intrati si la palat, puteti plati biletul chiar cand ajungeti acolo. Costul este, daca imi aduc aminte bine: 6 leva si 4 leva pentru adulti, copiii sub 7 ani nu platesc.
  • Pe strada pana la gradina botanica sunt multe standuri cu suveniruri dar si cu gustari, plus multe restaurante. Aveti voie sa intrati cu inghetata in gradina botanica, noi tocmai ne cumparasem si am intrebat. Inauntru oricum sunt multe cosuri de gunoi si este foarte curat.
  • Daca nu va pricepeti la bulgara, stati fara griji. Majoritatea vanzatorilor si paznicilor rup suficienta romana cat sa va intelegeti.
  • In plus, daca nu aveti leva la voi nu e nicio problema, peste tot se primesc lei. Noi doar cu lei am platit. Nu prea se accepta cardurile in schimb.
  • Zona nu este foarte potrivita pentru a merge cu carucioarele

Daca ajungeti in zona cu cei mici merita sa dati o fuga pana aici. Zona este foarte frumoasa, iar cei mici se vor simti tare bine.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply