Acum un weekend ne cam plictiseam si ne-am gandit sa dam o fuga cu caiacul pe lacul Snagov.
Ne-am impachetat si am pornit la drum. Am gasit pe site-ul Pro Expedition o locatie buna pentru a lansa caiacul (adica un loc unde intrarea in apa este lina, ca sa nu riscam sa ne rasturnam) si am pornit la drum.
Sofia a tinut sa umfle chiar ea caiacul si a dat vesela la pompa cam 30 de secunde, dupa care a obosit si l-a lasat pe tati.
Lacul este absolut superb, cel putin in aceasta perioada a anului. Este plin de vegetatie si, cel mai frumos, de nuferi infloriti. Am fost extrem de bucurosi ca am nimerit acum, nu ne gandisem ca vom vedea nuferii infloriti.
De cand ne-am urcat in caiac, Sofia ne-a batut la cap ca ea vrea sa inoate. Apa era destul de calda, asa ca dupa vreo 3 kilometri de vaslit am decis sa ii facem pe plac. Ne-am apropiat putin de mal ( ceea ce a fost oarecum inutil, avand in vedere ca apa era tare adanca, nu puteai ajunge cu vasla la fund) si am bagat-o in lac. Tudor s-a aruncat dupa ea si au inotat fericiti cam 15 minute. Apoi s-au urcat inapoi in caiac si am pornit inapoi.
Pe drum, Sofia a adormit, o obosise plimbarea si inotul, si a tras un pui de somn de cam 15 minute.
De acolo, am luat-o spre Manastirea Snagov, la distanta de numai 15 minute. Am parcat in parcarea special amenajata si am urcat pe un pod, care conecteaza insula manastirii cu restul lumii.
Manastirea este foarte linistita, nu am vazut niciun calugar (probabil sunt foarte putini), si erau si putini vizitatori. Am intrat in biserica, ne-am uitat intr-o fantana si ne-am plimbat putin prin jur. A fost o oprire tare relaxanta. Nu exista taxa de intrare si, daca va doriti, puteti cumpara lumanari si obiecte bisericesti in manastire.
Dupa ce am terminat, ne-am dat seama ca ni se facuse foame si am cautat pe Google sa vedem unde putem manca. Am ales Hanul Vlasiei, care este un loc chiar pe malul apei, insa nu vi l-am recomanda neaparat. Desi portiile au fost mari si gustoase, nu aveau jumatate dintre preparatele din meniu (printre care ciorbele) si nu pot sa zic ca era cel mai curat loc din lume. A fost ok, dar nu este un loc pe care sa il punem pe lista acelora in care vom reveni.
Cateva sugestii pentru o calatorie cu caiacul
- Daca nu aveti caiac, va puteti lua unul gonflabil, cum avem si noi. Noi l-am luat de la Decathlon si este de trei locuri (2 adulti si un copil). Nu uitati sa luati si pompa, pentru ca nu prea aveti cum sa il umflati altfel.
- De fiecare data cand plecati cu caiacul cu cel mic, puneti-i o vesta de salvare. Nu poti sa stii niciodata ce se intampla, better safe than sorry. Noi o avem pe aceasta, tot de la Decathlon (deja pare un articol reclama, dar daca doar acolo au chestii dintr-astea nu e vina noasta 🙂 )
- Nu uitati palaria de soare! Pe lac nu este prea multa umbra, deci este neaparat nevoie de ea. Plus crema de protectie solara!
- Pe lacuri mai sunt si oameni cu barci sau ski jet-uri. Acestea fac valuri, mai mici sau mai mari. Incercat sa stati, de obicei, cu caiacul pe marginea lacului, ca sa fiti mai departe de „actiune”. Daca ajung valurile la voi, cel mai bine e sa le luati cu botul caiacului, adica sa mergeti spre valuri, si nu din lateral, pentru ca e mult mai usor sa fiti rasturnati. Bine, sa nu exageram, sansele sa fiti rasturnati sunt 1%, dar na, nu stii niciodata.
Calatorii placute!
Ne bucurăm să fim incluși în lista de locuri de vizitat în România publicată de editura educațională internațională Twinkl.