In ultima vreme am cam tot plecat din Bucuresti in fiecare weekend. Am fost la mare, la Marina Regia, apoi am dat o fuga pana la Sibiu (va povestim in curand), si urmeaza sa fugim din nou intr-o excursie mai lunga.
Ca de obicei, preferam sa ii luam Sofiei cate ceva nou de fiecare data, si de data asta am trecut pana la Ludotech, sa vedem si locul de joaca, si am plecat de acolo cu tot felul de lucruri care au tinut-o ocupata mult timp 🙂 .
Nu stiu daca ati ajuns inca la Ludotech, dar, daca nu, trebuie sa dati o fuga pana acolo. Locatia este super centrala (Calea Serban Voda 22-24, adica exact la Unirii, in spatele Bisericii Sfantul Spiridon). O sa gasiti un loc minunat, potritiv pentru copiii incepand cu 1 an pana muuult mai tarziu, dar si o zona in care puteti lucra in timpul in care cei mici se joaca. Au asa:
- Camera potrivita pentru copiii intre 1 si 5 ani, unde jucarii din lemn cu vopseluri non toxice, puzzleuri, Lego, placi magnetice, carti, numaratoare si multe altele.
- Camera potrivita pentru copiii peste 6 ani, unde acestia pot descoperi realitatea augmentata, proiectand forme de relief si invatand prin joaca, citind sau invatand sa coasa.
- un loc pentru parinti si un hub unde acestia pot lucra
Ceea ce mi-a placut foarte mult este zona de receptie si magazin, unde este un adevarat rai al jucariilor. Gasiti tot felul de jucarii educative si interesante acolo, si asa am ales si noi ceva care sa fie potrivit pentru calatorii (micut, usor de folosit, greu de pierdut 🙂 ). Plus ca se organizeaza tot felul de evenimente: ateliere, targuri de carte – e un loc minunat!
Daca vreti si voi sa ajungeti la Ludotech, o puteti face de luni pana vineri intre 10.00-15.30 si 17.00-20.00, iar in weekend intre 10.00-20.00. Preturile sunt 20 ron pe copil/ ora (sau 15 ron pe copil daca veniti cu mai multi) si 10 ron pe adult. Exista si abonamente (35 lei pe zi pe copil si 15 lei pe adult, sau 200 de ron pentru 10 vizite in decursul unei luni, care includ si un copil si un adult). Am inteles ca se pot organiza si petreceri pentru copiii sau alte evenimente, la cerere. Pentru detalii puteti accesa pagina lor de Facebook, cea de Instagram, puteti scrie la contact@ludotech.ro sau sa sunati la 0725.086.766.
Dar haideti sa va povestim si despre jucariile care au tinut-o pe Sofia ocupata mult mult timp 🙂 .
50 de jocuri de jucat in vacanta
Acesta este un pachetel foarte dragut, cu 50 de cartonase care contin jocuri pe care le poti juca impreuna cu cel mic. Majoritatea incep de la 2 jucatori in sus, dar ce noroc ca suntem 3 – putem sa jucam cat mai multe! Pe o parte a cartonasului este o poza exemplificand jocul, iar pe celalalta este descrierea lui (foarte clara, sa inteleaga oricine).
Noua cel mai mult ne-a placut jocul cu crocodilul, in care am facut o gura mare de crocodil din scoici si am aruncat alte scoici sa vedem daca o nimerim, si jocul cu lupul (in care cineva este lupul, ceilalti jucatori stau in spatele lui la o oarecare distanta si lupul incepe sa spuna ce ora e. Jucatorii din spate trebuie sa inainteze atatia pasi cat ora mentionata de lup – daca a spus ca este ora 2, trebuie sa inainteze 2 pasi. Apoi, la un moment dat, lupul spune: E ora cinei, si ii fugareste pe participanti, care pot fi mai departe sau mai aproape, in functie de numarul de pasi facuti. A fost super distractiv!).
Vi-l recomandam cu incredere pentru ca este un joc pentru toata familia. Asa petreceti timp de calitate impreuna si va si distrati! Dupa cum se vede am
Story Cubes
Jocul acesta este absolut minunat! Este vorba de o cutiuta (foarte practica pentru calatorii) care contine 9 zaruri. Pe fiecare dintre cele 9 zaruri este cate o imagine. Zarurile se amesteca, apoi se aranjeaza si trebuie sa creati o poveste din ce a iesit. Noi ne-am super distrat cu ele! La inceput Sofia ne-a pus doar pe noi (a se intelege 90% pe mine) sa fac povestile si ii placeau super mult. Ba chiar avea si un personaj preferat, o imagine cu un pirat, “piratelul”, pe care il cauta peste tot si mi-l introducea in orice poveste. Au aparut asadar istorisiri amuzante sau chiar putin infricosatoare. Si, dupa o vreme, Sofia a finceput sa creeze si ea propriile povesti. Intr-adevar, destul de scurte, si sarea peste unele dintre zaruri, dar este un bun inceput. Jocul favorizeaza dezvoltarea imaginatiei foarte mult, si acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pentru noi.
Geoboard
Geoboard este un joc foarte bun de luat in vacante, pentru ca este compact si usor de folosit. Este practic o placa cu multe betisoare infipte in ea si niste elastice care se pot aranja in tot felul. La inceput, copiii mai mici pot doar sa exerseze aranjatul elasticelor pe forma (nivelul Sofiei 🙂 ), ca mai apoi sa poata sa faca cifre, forme geometrice, si practic orice altceva, in functie de varsta. Jocul antreneaza imaginatia, vederea in spatiu si gandirea logica. Sofiei i-a placut tare mult si s-a jucat cu el ceva timp. Plus ca este un joc care creste odata cu cel mic. Mai intai copiii doar invata sa prinda elasticul de betisoare, apoi fac forme tot mai complexe.
Mandale cu bucurie
Spuneti voi daca nu e bine sa aveti mereu o carte de colorat la voi. Sofia este pasionata de colorat. Adica nu face asta non stop, dar din cand in cand e super bucuroasa sa se opreasca si sa foloseasca culorile. Acum, ca a crescut, ii place tot mai mult sa coloreze in forme. Nu e ea cine stie ce priceputa, dar important e ca se straduieste 🙂 . Cel putin la varsta asta eu zic ca e mai important sa iti placa ce faci decat sa faci lucrul ala perfect. Ei bine, cartea aceasta este foarte frumoasa, iar mandalele colorate arata minunat. Coloratul este relaxant, iar coloratul mandalelor aduce aici inca un nivel de relaxare, liniste si pace. Copiii (dar si adultii, nu spunem cine 🙂 ), pot face 10 mandale, 10 felicitari si 10 semne de carte. Cartea nu este mare, incape usor in bagaj si puteti folosi creioane sau carioci fara nicio problema – orice aveti la voi.
Si, pentru ca vrem sa va bucurati si voi de aceste jucarii, organizam impreuna cu Ludotech un CONCURS prin care puteti castiga un pachet care sa contina toate cele 4 jucarii de mai sus. Ceea ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa ne spuneti cum ar trebui sa fie locul de joaca ideal pentru cel mic. Concursul este deschis pana luni, 24 septembrie, ora 18.00, iar castigatorul va fi anuntat pana vineri, 28 septembrie, fiind extras prin random.org. Concursul este deschis doar persoanelor din Bucuresti, intrucat castigatorul va trebui sa isi ridice personal premiul de la Ludotech.
LATER EDIT: Castigatoarea noastra este Cristina Paun. Felicitari! Vom lua legatura cu tine prin email!
Succes!
13 Comments
Ana Daniela
septembrie 21, 2018 at 7:25 amLocul ideal de joacă trebuie sa fie luminos, aerisit și foarte vesel, colorat și plin cu de jucării care de care mai creative și simpatice.
Gratziela
septembrie 21, 2018 at 10:16 amLocul ideal de joaca pentru copii din punctul meu de vedere ar trebuit sa fie spatios, aerisit, luminos, cu jucarii de viata practica (bucatarie, ustensile de facut curat), zona de lectura si zona de catarat sau care sa implice ceva miscare.
Natalia Cristina Costache
septembrie 21, 2018 at 10:43 amLocul de joaca pentru copii trebuie sa fie plin de culoare, prietenos cu siguranta, relaxant. Sa poată spune multe povesti create de însuși copii, dar si in acelasi timp sa le stimuleze curiozitatea, inteligenta si ingeniozitatea. Iar părinți sa faca parte din minunata lumea a copiilor.
Nicoleta
septembrie 21, 2018 at 11:15 amLocul ideal de joaca pt mine este acela in care copilul este in siguranta, nu are in ce sa se raneasca, sa fie atractiv pt copil, adica sa aiba jocuri si jucarii cat mai variate, si desigur sa fie bine ingrijit si igienizat. Noi am fost la Ludotech si ne-a placut mult!
Oana
septembrie 21, 2018 at 12:39 pmLocul de joaca ideal ar trebui sa fie sigur, supravegheat, curat si cu jocuri care sa antreneze mai multi jucatori, astfel incat copiii sa interactioneze unii cu altii.
Anca Popescu
septembrie 21, 2018 at 12:43 pmLocul ideal de joaca trebuie sa fie distractiv dar și educativ dar să aibă zone separate pentru diverse categorii de vârstă. Jucăriile ar trebui sa fie bine întreținute și înlocuite când este cazul. De asemenea, mi s-ar părea util sa existe o zona pt dezinfecția mâinilor iar copiii care par bolnavi sa nu fie primiți. De 2 ori am întâlnit copii cu secreții verzi la nas care mai și tușeau iar alt copil stătea lat pe niște perne pe jos, acuzând dureri de burta. Nimeni nu le zicea nimic, in schimb copiii noștri sunt in pericol sa se îmbolnăvească, mai ales în sezonul rece.
Simona
septembrie 21, 2018 at 1:52 pmLocul de joaca ideal ar trebui sa implice si parintii, sa fie spatii separate pe varste si etape de dezvoltare, interactiv si educativ in acelasi timp
Loredana Oanes
septembrie 21, 2018 at 3:13 pmLocul de joaca ideal ar trebui sa fie spatios, luminos si sigur pentru copii, impartit pe zone de vârstă si jocuri de interes si sa fie dotat cu jocuri care sa stimuleze creativitatea si gandirea logica atat a celor mici cat si a părinților 🙂
Alexandra
septembrie 21, 2018 at 7:14 pmPentru mine (adica ptr fetita mea) locul de joaca ar trebui sa fie f aerisit in sensul de fara aglomerari de jucarii, kitch, culori tipatoare etc. Intr-un fel mai minimalist, cu jucarii inteligente gen montessori si educationale si cu cat mai putin plastic. Un loc din care sa pleci relaxat (si parintele, si copilul), si nu epuizat, simtind ca-ti crapa capul de la galagie si culorile tipatoare.
Andreea
septembrie 21, 2018 at 7:43 pmLocul de joaca ideal este in natura, fara pereti sau ingradiri de alta natura, in care un copil poate explora si descoperi multe cu putine lucruri/jucarii alaturi, largindu-si orizontul si devenind creativ cu ce are la indemana.
Cristina Paun
septembrie 22, 2018 at 9:33 amLocul ideal de joaca are curte, neeaparat. Cu leagane si restul accesoriilor adorate de cei mici.
Alina
septembrie 23, 2018 at 4:45 amPentru mine locul de joaca ideal ar trebui sa aibe suficient spatiu de explorat, sa fie curat, lumina naturala multa, jocuri si jucarii din lemn, un coltisor pentru citit (un cort frumos cu o salteluta confortabila si perne decorative).
Bianca
septembrie 23, 2018 at 5:44 amSuper concurs! Noi stand la casa avem spatiu suficient, astfel incat am amenajat un spatiu de joaca dragut fetitelor mele. Avem un colt de gatit cuobucatarie de lemn, ustenile, osle, etc, etajere de depozitare pentru jocurile in cutie gen monipoly, nu te supara frate, puzzle-uri de lemn cu puese mari, papusele, cuburi de activitati, etajera de carti gen Montessori. In plan este un cort frumos cu perne mari si saltea, poate il va aduce Mosul:-)) Plus un covor gros cu par scurt (igienizat riguros saptamanal), lumina suficienta si multa distractie si chef de joaca