Multi parinti se tem de calatoriile cu copii in masina. Se intampla des ca cei mici sa planga foarte mult in scaun si sa fie foarte greu de linistit. Si noi am avut situatii similare cu Sofia, mai ales cand era mai mica si trebuia sa ne oprim de o mie cinci sute de ori pe in drum de trei ore (care devenea, drept urmare, de sase), ca sa facem entertainment pentru copil. Da, nu e cea mai distractiva activitate a vietii noastre.

Dar timpul a trecut, noi am mers de foarte multe ori cu masina, si la drum destul de lung, asa ca am avut suficiente ocazii sa gasim tot felul de solutii ca lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine. Si acum nu mai avem niciun fel de problema. Asa ca iata sugestiile noastre de jocuri si jucarii pentru calatoriile cu cei mici.

Nota: pentru calatoriile cu masina este ideal sa luati jucatii cu care ar fi greu ca cei mici sa se raneasca in cazul unui accident. Pentru a va da seama ce este sigur si ce nu, luati jucaria si loviti-va cu ea in cap. Daca spuneti “au”, cel mai probabil jucaria nu este potrivita pentru masina.

Jucarii pentru bebelusi

 • Jucarie cu mai multe elemente. Asta inseamna o jucarie care sa contina o parte moale, una fosnitoare, una de cauciuc pe care cel mic o poate baga in gura. Cand sunt mici, copiii se distreaza mult cu asemenea jucarii, si ele sunt foarte potrivite pentru masina, intrucat sunt moi si usoare.

 • Girafa Sophie. Girafa Sophie e iubita de multi copii. E micuta, e draguta, e moale, poate fi usor bagata in gura si manevrata. Bebelusii ar putea fi ocupati cu ea mult timp, fara probleme.
 • Carte moale. Nu e niciodata prea devreme sa ii invatam pe cei mici sa iubeasca sa citeasca. Pentru bebelusi, cele mai bune sunt cartile moi – mai ales pentru mersul cu masina, ca sa evitam sa se poata lovi cu ele. Pot da paginile, le pot fosni sau incerca texturi diferite acolo unde este cazul si se pot uita la imaginile frumoase (cu ajutorul vostru, bineinteles).

 • Minge zornaitoare. O mingiuta zornaitoare ii tine, de obicei, pe cei mici ocupati mult timp. Sunetele sunt extrem de interesante pentru bebelusi, si ei invata legatura dintre miscatul mingei si producerea sunetului. Aveti, doar, grija, pe unde o arunca.

Jucarii pentru copii mai mari

 • Scotch colorat. Copiii se vor distra sa rupa bucatele de scoth colorat si sa le lipeasca peste tot, sau sa faca modele. Mai mult, le pot folosi si la desenat, lipindu-le pe foi, colorand peste, apoi dezlipind schotch-ul, ceea ce va duce la tot felul de modele interesante.

 • Post IT-uri. Se gasesc intr-o multitudine de culori si forme – nu sunt doar patratele, pot fi si floricele, stelute si multe altele. Cu siguranta sunt mai ieftine decat abtipildurile, si pot fi folosite si pentru scris sau desenat.

 • Abtibilduri. Evident, abtipildurile adevarate sunt si mai distractive. Daca aveti vreo doua folii cu abtipilde (alegeti din cele care se pot dezlipi si lipi la loc), distractia e garantata.

 • Jucarii magnetice. Exista jucarii magnetice foarte mici care sunt compacte, usor de carat si usor de folosit. Cei mici se vor juca foarte mult cu ele.

 • Carti Water Wow. De multe ori vrem ca cei mici sa coloreze sau sa deseneze dar ne e teama, mai ales in masina, ca se vor murdari pe haine sau vor pata scaunul de masina, pentru ca sunteti in miscare si instrumentele de scris sunt mai greu de colorat. Ei bine, daca folositi carti Water Wow, aceste probleme dispar instant. Pixul se umple cu apa, iar imaginile si culorile apar atunci cand apa intra in contact cu cartea.

 • Tabla magnetica de desenat. Adica nu stiu cum se numesc, dar sunt super utile. Pot fi refolosite de 1000 de ori fara probleme. Sofia a fost pasionata de una pe care am cumparat-o cu, probabil, 5 ron, cateva luni de zile!
 • Aqua Doodle. Aqua Doodle este ca un fel de plansa, cu unul sau mai multe “creioane” incluse, care functioneaza oarecum pe principiul cartilor Water Wow. Mai precis, imaginea apare cand “pagina” intra in contact cu creionul. Insa aici, spre deosebire de Water Wow, copiii pot desena orice isi doresc.

 • Papusi pentru degete. Puteti inventa nenumarate jocuri cu aceste papusi de pus pe degete. Sofia le iubeste si de fiecare data cand le folosim ne distram tare mult!

Speram ca v-am inspirat si ca sugestiile noastre vor face calatoriile cu masina cu cei mici mai usoare.

Voi ce idei aveti pentru noi?

Calatorii placute!

 

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!