locatii baby friendly muzee

Cum a fost la Muzeul Simturilor din Bucuresti

ianuarie 14, 2019

Muzeul Simturilor nu s-a deschis de ieri, de alaltaieri, insa pana acum noi nu am reusit sa ajungem acolo. Ca sa fiu sincera, ne-am gandit ca poate nu e potrivit pentru varsta Sofiei, si am fost trasi inapoi si de povestile din care auzeam ca se asteapta si cate o ora la intrare si ca este tare aglomerat. Ziceti si voi, cam cat timp puteti sta la o coada cu un copil de 2-3 ani? Hmmm – 10 minute? Asa am putea sa stam noi, hai poate 20 daca suntem intr-o zi buna.

Asa ca am ajuns acolo intr-o zi din timpul saptamanii, cat eram in vacanta de sarbatori, si restul lumii incepuse serviciul si la ora 10.30. Si a fost perfect. Am asteptat fix 0 minute, si am intrat imediat, dar am vazut atunci cand am iesit ca incepuse sa vina mai multa lume.

Chiar dupa ce platiti biletul, in dreapta sunt locuri unde va puteti lasa hainele si dulapioare pentru lucrurile de valoare. Bineinteles, puteti intra cu gentile si gecile in muzeu, dar experienta va fi mult mai placuta daca aveti cat ai putine lucruri la voi si va puteti misca cu usurinta.

Experienta incepe cu un labirint de oglinzi. Pentru Sofia a fost extrem de distractiv. Am lasat-o pe ea sa hotarasca pe unde sa o luam si a fost amuzant sa o vad cum alege directia gresita si cauta iesirea. Pentru adulti nu va fi niciun fel de problema sa gaseasca iesirea in sub 30 de secunde, dar pentru copii e o alta poveste.

Inauntru, ne-am bucurat de mai multe zone: camerele care te fac sa pari mai mic sau mai mare, un tunel care se roteste in jurul tau, o serie de iluzii optice foarte interesante sau un pat de cuie.

Sofiei I-a placut foarte mult sa stea in camera in care paream mai mici sau mai mari si sa se prefaca ca e un monstru.


Apoi s-a distrat intrand cu capul intr-o farfurie ca si cum ar fi o bucata de sushi.

Nu in ultimul rand, s-a distrat tare prefacandu-se ca e un inger.

Muzeul este micut, si, daca este liber, as zice ca vizitarea lui nu dureaza mai mult de 20 de minute.

Daca cel mic nu s-a distrat suficient inauntru, chiar in fata muzeului este un loc de joaca, cu trambulina si tot felul de jocuri pe care puteti sa va cheltuiti linistiti banii, precum am facut si noi.

Cateva detalii tehnice
  • Muzeul Simturilor se afla in Mallul Afi Cotroceni. Este la etajul 1, langa Bebe Supermarket si Smyk. La Afi se poate ajunge cu metroul (statia Politehnica), cu tramvaiul si cu troleibuzul.
  • Costurile sunt 39 de ron pentru adulti si 29 de ron pentru copii (copiii sub 5 ani nu platesc). Exista si un pret pentru familii de 94 ron (2 adulti si 2 copii sub 15 ani)
  • Muzeul este deschis de luni pana duminica (deci practic in fiecare zi), intre orele 10.00-22.00, vineri si sambata fiind deschis pana la 23.00.
  • Mai multe detalii gasiti pe pagina lor de internet.

Puteti gasi povestea altor locuri unde sa mergeti cu cei mici aici.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply