Cand eram mici, am mers  in vacanta cu trenul. Tata a cumparat o masina cam cand aveam 10 ani, si chiar si dupa aceea am continuat sa merg multa vreme cu trenul, fie in tabere, fie cu prietenii. Inca imi aduc foarte clar aminte cum asteptam sa prindem locuri bune (pe vremuri nu totul era cu loc, sau cel putin asa imi amintesc eu), cum ne inghesuiam pe hol cu multi alti oameni cand laum bilete prea tarziu sau nu luam deloc sau cum am dormit de mai multe ori la vagonul de dormit, pe vremea cand locuiam la Cluj si mai veneam la Bucuresti.

Sofia, in schimb, s-a nascut, parca, in masina 🙂 . Realitatea e ca noi nu stam in oras, si atunci e mai greu sa folosesti mijloacele de transport in comun, plus, de ce sa nu recunoastem, si noua ne e mai comod sa mergem cu masina.

Drept urmare, experientele ei cu alte mijloace de transport sunt minime, si sunt reprezentate, in ordinea folosirii, de: avion, autobuz si metrou (cu ultimele cred ca a mers de cate doua ori).

Insa, de curand, am aflat despre Kido Express, un proiect al Transilvania Train, si care consta intr-o aventura de o zi cu trenul pana la Sinaia, sau chiar si Busteni si Constanta si in care de abia asteptam sa pornim.

Ce este Kido Express?

Kido Express este o calatorie de o zi pana intr-una dintre destinatiile mentionate mai sus cu o garnitura de tren special rezervata pentru participanti unde, pe tot parcursul zilei, atat cei mici cat si cei mari vor avea parte de activitati – si tren si la destinatia finala. Practic, proiectul readuce copilaria pe sine.

Cui se adreseaza Kido Express?

Calatoria cu trenul copilariei este potrivita pentru copiii intre 4 si 10 ani si pentru parintii lor.

Cand se desfasoara Kido Express?

Vara aceasta, trenul copiilor va functiona in 4 weekenduri.

  • Prima calatorie va fi la Sinaia, pe 20 aprilie.
  • Urmeaza excursiile la Busteni, de pe 1 si 2 iunie
  • Zilele de 15, 16 si 17 august ne duc la mare, la Constanta
  • Iarna ne prinde tot la Sinaia, pe 13 si 14 decembrie
Care este programul Kido Express?

Calatoria va porni din Gara de Nord, dimineata devreme, cand cei mici se vor imbarca alaturi de parintii lor in garnitura speciala Kido Express. Pe parcursul calatoriei, se vor bucura de gustari si de tot felul de activitati. Odata ajunsi la destinatie, copiii vor lucra in echipe pentru a infrunta o serie de provocari, in timp ce parintii pot participa la degustari de vin sau la cursuri educative. Dupa masa de pranz, toata lumea va putea lua parte la activitati de tipul treasure hunt, jocuri cu muzica sau senzoriale. Drumul cu trenul inapoi spre casa va fi presarat cu tot felul de alte lucruri amuzante si vom ajunge cu totii in Bucuresti in jur de 19.45.

Mai multe detalii despre program puteti citi pe  pagina oficiala a evenimentului dar si in evenimentul de pe Facebook.

Care sunt preturile si ce contine?

Pretul este de 700 ron / persoana (copii / parinti). Veti primi o calatorie minunata cu trenul, gustari si bauturi la bordul acestuia, masa de pranz, doua sesiuni de activitati pentru copii si doua pentru parinti si cadouri pentru toti participantii.

Noi de abia asteptam sa mergem! Pentru Sofia experienta va fi complet diferita si noua si sunt sigura ca ii va placea. Va avea oportunitatea sa lege noi prietenii, sa fie parte dintr-o zi plina de aventuri si de explorare si cu ateliere creative. In plus, in fiecare calatorie vor participa si copii din medii defavorizate, dar care au obtinut rezultate bune la invatatura, asa ca totul are si un element social foarte relevant.

Iar aici puteti vedea cum a fost anul trecut!

Cu cine ne mai vedem in calatoria noastra cu trenul?

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!