Nu mai e mult si plecam in noi aventuri. Si, pentru ca aventurile sa fie distractive (si uneori si odihnitoare) pentru toata lumea, si ca noi, adultii, sa nu trebuiasca sa facem entertainment non stop, ne-am facut o lista de jocuri pe care sa le luam in vacanta si care sa ne ajute sa o tinem ocupata, si interesata, pe Sofia. Cu totii avem nevoie de 5 minute de liniste si relaxare, iar copiii se bucura si cand fac ceva pe cont propriu. Si uneori ne bucuram sa ne jucam ceva impreuna cat stam la plaja, mancam la micul dejun sau ne pregatim de culcare.
Asa ca mai jos iata ultima noastra lista de jocuri de luat in calatorie, potrivita pentru copiii intre 3 si 6 ani.
Gama Chuck and Chuckles
Am descoperit de curand aceste jocuri si sunt absolut fantastice. In primul rand veti gasi ceva pentru copiii de la 3 la 10 ani – este o gama larga si variata. Apoi, gama acopera totul din punct de vedere educational. Gasiti jocuri despre cifre, culori, forme, timp, emotii, memorie, logica, matematica, limbi straine, strategie, exprimare non verbala si multe altele.
Exista si o schema prin care va puteti da seama cum sa alegeti jocurile in functie de preferintele sau de nevoile copilului vostru. Pe noi ne-a ajutat tare mult sa ne dam seama cu ce sa incepem. Am pus-o mai jos ca sa o puteti folosi si voi.
Momentan avem doua jocuri din serie, respective Omiduta Ordonata si Fermierul Istet. Cea mai buna parte e ca pot fi transportate usor. Desi ele vin impachetate in cutii, continutul poate fi pus foarte usor in doua pungute, care se potrivesc perfect in bagajul Sofiei, gata sa fie folosite pe avion sau la destinatie.
Puteti gasi toate jocurile aici.
Cartile Water Magic
Ce poate fi mai bun decat o carte de colorat cu care nu poti sa murdaresti nimic atunci cand esti in avion sau masina? Va spun eu, aproape nimic 🙂 ! Cartile Water Magic functioneaza, evident, cu apa. Au o singura carioca pe care o puteti umple si care apoi va fi folosita pentru a descoperi, practic, desenele ascunse de pe fiecare pagina. Iar apoi, doar cateva minute mai tarziu, paginile se vor usca, iar cei mici o pot lua de la capat. Distractie prelungita garantata, plus posibilitatea descoperirii! Ok, aceste carti nu il vor ajuta pe copil sa devina un mare artist in viitor, dar cu siguranta ii vor distra pentru cateva ore. Sa nu uitam ca nu mai exista niciun risc de murdarire. Se vede mai jos ca ale noastre sunt super extra folosite 🙂 .
Gasiti cartile Water Magic aici.
X si O
Cu totii jucam x si 0 cand eram mici, cel putin pana ne-am prins cum sa facem remiza de fiecare data. Jocul ii invata pe cei mici strategie, dar si sa inteleaga ca e ok sa mai si piarda in cand in cand. Este compact, se impacheteaza usor si e perfect pentru a fi jucat in avion, la hotel sau pe plaja. Noua ne place foarte mult, mai ales ca e ceva ce putem face impreuna.
Noi avem jocul X si O de aici.
Carti de activitati
Cartile de activitati sunt compacte, pot fi carate usor si include o multitudine de activitati care I pot tine ocupati pe copii: au imagini care pot fi colorate, abitipilduri, puzzle-uri, labirinturi, jocuri de cuvinte, integrame si multe altele. Sunt garantate ore intregi de distractie in liniste, fara sa se murdareasca nimic in jur. Perfecte pentru masutele de pe avion.
Noua ne plac foarte mult cartile cu fete amuzante, cele in care trebuie sa unesti diferite puncte si cele facute special pentru calatorii.
Le puteti gasi aici, aici sau aici.
Magplayer
Jocurile magnetice sunt, cu sigurata, unele dintre preferatele noastre. Sunt usor de stocat, se lipesc unele de altele si sunt ideale pentru dezvoltarea imaginatiei dar si a gandirii in spatiu. In general vin cu o carticica cu mai multe modele (noi ne-am bucurat sa facem mingea, microfonul si multe multe altele), dar fiecare isi poate pune mintea la contributie ca sa realizeze creatii noi.
Seturile continnumere diferite de bucati, si se pot cumpara mai multe seturi pentru a face creatii tot mai interesante. Noi le depozitam la fel, in pungute, si le scoatem atunci cand avem nevoie de ele.
Gasiti foarte multe variante aici.
Jucarii pentru explorare
Cand eram mica iubeam sa ma joc cu busola tatalui meu, doar ca nu o primeam prea des pentru ca aveam tendinta sa dau cu ea de pamant (nu am fost niciodata prea indemanatica, de ce sa ne ascundem dupa deget). Si imi doream tare mult un binoclu. Pentru copiii din ziua de astazi lucrurile sunt mult mai simple. Exista busole speciale pentru ei, binocluri speciale pentru ei, sau ceasuri de explorator cu care pot face experimente. Vacantele sunt cel mai bun moment sa fie incercate si puse la buna folosinta. Daca porniti pe carari de munte de exemplu, puteti sa il rugati pe cel mic sa gaseasca drumul corect folosind busola. Sau incercati sa descoperiti impreuna ce se ascunde in varful copacilor cu binoclul.
Voi ce alte jucarii mai folositi in vacantele cu cei mici?
Calatorii placute!
No Comments