Gradina Zoologica din Dubai a fost inchisa la inceputul anului 2018, iar in locul ei s-a deschis un parc Safari. Ne-ar fi placut sa mergem acolo, insa temperaturile de 40 de grade ne-au facut sa ne gandim mai bine. Asa ca am ajuns la Green Planet Dubai, o lume a plantelor, pasarilor, reptilelor si animalelor construita in interior, tocmai buna de vizitat in zilele toride.

Green Planet este pozitionata central, aproape de mall Dubai si de Burj Khalifa (bineinteles, in Dubai nu este absolut nimic aproape de nimic in realitate, adica tot trebuie sa iei masina oriunde ai vrea sa mergi).

Am intrat dupa ce am cumparat biletele si am fost urcati intr-un lift care ne-a dus la etajul 4, de unde urma sa coboram. Odata ce ne-am dat jos in lift am ramas cu gura cascata – era ca si cum ajunsesem intr-o jungla. Pentru ca practic asta a fost construit la Green Planet – o jungla in interior. Pe centru este un copac urias (din piatra in realitate, nu este copac), dar pe el au fost plasate tot felul de plante iar atmosfera este una de padure tropicala.

Coborand am descoperit foarte multe specii de pasari, multe reptile (soparle si serpi), dar si cateva animale (un lenes, cateva maimute, niste lilieci). Peste tot sunt angajati care iti povestesc despre diversele lucruri pe care le vezi in jur. Si poti gasi chiar si soparle plimbandu-se libere peste tot!

In anumite locuri ai si ocazia sa experimentezi viata de mai aproape. Spre exemplu, la unul dintre etaje poti atinge serpi iar la altul insecte (viermi si gandaci yuck).

Apoi, poti asista la hranirea maimutelor sau al lenesilor (atentie, ora de masa a lenesilor nu este fixa – ei se trezesc si mananca fix cand le este foame).

In plus, la subsol se gaseste o zona nou amenajata axata pe Australia unde am vazut un varan si niste wallaby.

Cateva detalii tehnice
  • Pretul biletelor este de 89 AED pentru oricine mai mare de 3 ani. La acest pret se pot adauga alte optiuni precum inalnirea cu lenesii (249 AED).
  • Programul este intre 10 si 19 in fiecare zi.
  • Exista mult spatiu de parcare.
  • Ideal ar fi sa mergeti in timpul saptamanii si nu in weekend, pentru ca se poate aglomera destul de mult.
  • Pentru mai multe detalii, puteti consulta site-ul lor.

Calatorii placute!

 

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!