calatorii locatii baby friendly locuri de joaca muzee Prin tara

Cum a fost la Edenland – plimbare de o zi pe langa Bucuresti

iulie 22, 2019

Edenland nu s-a deschis de azi,  de ieri, dar noi nu am reusit sa ajungem pana acum. Mai intai am zis ca e Sofia prea mica (circuitele in copaci sunt, teoretic, de la 4 ani) si, in plus, nu am nimerit deloc sezonul potrivit.

Pana la urma ne-am facut timp intr-o sambata dimineata si am pornit intr-acolo, inarmati cu spray de tantari (citisem feedback-uri cum ca ar fi destul de multi), apa si ceva haine in caz ca ar fi racoare (au fost 35 de grade, ne-au folosit tare mult).

Edenland se afla in Nordul Bucurestiului, in Balotesti. Se poate ajunge intrand de pe DN1, noi am luat-o prin Pipera spre nord. Oricum, ultimul kilometru veti merge pe un drum cu denivelari destul de multe – nu va ingrijorati, ati luat-o bine!

Programul incepe la 10.00. Noi am ajuns la 10.20 si deja parcarea era destul de plina. Inauntru insa era destul de liber, ceea ce nu as putea spune si despre ora plecarii noastre (14.30).

Ce puteti face la Edenland cu cei mici?

Ei bine, la Edenland cu siguranta nu va veti plictisi. Nici cei mari si nici cei mici, pentru ca sunt atat de multe activitati de facut. O sa va povestim acum ce am facut noi.

Locul de joaca pentru copii

Desi nu este, neaparat, atractia centrala, locul de joaca este foarte mare si destul de multa lume vine aici.

Noi am intrat aici mai intai, pentru ca era viu colorat si Sofia a vrut imediat sa se joace. Am petrecut putin timp la trambulina, la tobogane si s-a catarat pe ici colo.

Poate fi o buna optiune pentru parintii cu copilasi mai mici de 4 ani, care nu pot urca la traseele in copaci.

Trasee in copaci

Evident, majoritatea persoanelor vin aici pentru traseele in copaci. Pentru copii mici (peste 4 ani), sunt trei trasee: Pici, Lemur si Cercopitec. Noi le-am incercat doar pe primele doua, pentru ca, pe de o parte, nu l-am gasit pe Cercopitec si, pe de alta parte, pentru ca Sofia era deja obosita.

La Pici am primit instructajul necesar despre cum sa folosim corzile si am plecat la drum. As putea spune ca prima tura I-a luat Sofiei cam 30 de minute, si a avut multe portiuni unde m-a rugat sa o tin si eu, ca sa nu cada.

Dar, pentru ca la sfarsit este o tiroliana, a vrut sa se mai dea inca o data si, de data aceasta, I-a luat cam jumatate din timp. Ar fi fost si mai rapida daca nu s-ar fi format deja un sir destul de lung de copilasi tematori in fata ei 🙂 .

Apoi ne-am mutat la Lemur, care este putin mai dificil, dupa parerea mea, decat Pici, putin mai inalt si cu poduri mai periculoase. Avand experienta traseului precedent, Sofia s-a miscat mult mai bine si cu mai multa incredere.

 

Insa, cand a terminat si Lemurul, trecuse deja o ora si jumatate de cand se catara din copaci, astfel incat a hotarat ca e prea obosita si ne-am oprit.

Pentru copii mai mari sau adulti sunt tot felul de trasee spectaculoase prin copaci.

Am mers apoi la restaurantul din complex si ne-am ales tot ce isi dorea Sofia, adica optiuni nu neaparat foarte sanatoase. Dar, va asiguram, erau si lucruri mult mai child friendly pe acolo!

Pictatul de figurine

Dupa ce am mancat Sofia a vazut standul unde se picatu figurine si a hotarat ca vrea si ea sa incerce una. A ales o pisicuta si s-a dus la una dintre mesele deja special amenajate. Pe fiecare se pot gasi pensule, borcanase cu apa si sevalete cu culori. Oricine se poate duce sa mai ia si altele, daca mai are nevoie.

Echitatia

La Edenland se pot calari cai sau, in cazul in care copilul este prea mic, ponei. A fost foarte dragut sa ne uitam la calareti si cum se descurcau ei pe cai. Sofia a insistat foarte mult sa calareasca si ea, a trebuit sa duc multa munca de convindere si sa ii explic cum ea e prea mica si nu va putea sta bine in sa. Pana la urma a inteles, cand a vazut ce tare alergau caii.

Asa ca a trebuit sa se multumeasca cu un ponei, pe care a petrecut ceva timp. Am remarcat cat de bine sta in sa si cat de comfortabila este in pozitia asta. De abia astept sa mai creasca mai mare si sa putem calari impreuna – ma bucur ca mosteneste pasiunea asta.

Gradina Zoologica tip Ferma Animalelor

Spre sfarsitul aventurii noastre am ajuns la o mica ferma a animalelor, care este, in realitate, destul de aproape de intrare (si, implicit, de iesire). Puteti cedea caprite, camile albe, lame, sinsile, pauni sau varii tipuri de gaini.

Deja in zona aceasta Sofia era destul de plictisita, asa ca am trecut destul de repede peste ea. Nu se compara cu Ferma Animalelor din Pantelimon, deci nu e ceva ce merita vizitat doar pentru asta.

Ce altceva mai puteti face?

Am mai vazut teren de minigolf, dar era destul de aglomerat si nu am incercat.

Puteti inchiria biciclete, sunt cateva si cu scaune de copil.

Mai incolo am mai vazut o zona de tras cu pistoalele sau pustile si arcul. Puteti vedea in poza de mai jos “meniul zilei”.

Am trecut si pe langa un teren de paintball, parea foarte bine organizat.

Va puteti caza! Exista niste casute in copaci in care puteti sta. Noi am sugera, insa, sa stati in timpul saptamanii, in weekend e destul de aglomerat si galagios in zona

Cum este cu mancarea la Edenland

Sunt multe optiuni de macare la Edenland. Noi am trecut pe langa o clatitarie, o placintarie traditionala, un burger van si am mancat inghetata. La restaurant am luat, la cererea Sofiei, snitel, carnaciori, cartofi prajiti, cascaval pane, salata de muraturi si apa. Eram doar doua persoane, deci va puteti inchipui cat de multa mancare a fost terminata 🙂 . Pe toate astea am dat 64 de ron, plus 16 ron inghetata.  Se mai puteau gasi multe alte optiuni, precum ciorbe, supe, pui la cuptor sau pizza.

Cum sunt preturile la Edenland?

Preturile sunt si pe site-ul oficial si, luate individual, nu sunt mari.

  • Intrarea: 10 ron adulti si 5 ron copii
  • Traseele in copaci: 35 ron / 3 ore
  • Locul de joaca: 20 ron / zi
  • Pictura pe figurine de Ipsos – costa doar figurina (as zice ca minimum 25 ron)
  • Echitatie cu ponei: 35 ron / 15 minute

Per total, noi am cheltuit destul de mult totusi, avand in vedere ca adultul (eu), am platit doar intrarea si o parte din mancare. S-au adunat asa: 15 ron intrarea, 35 ron traseul, 20 ron locul de joaca, 25 de ron pictura, 35 ron echitatia, 64 ron masa, 16 ron inghetata. In total: 210 ron. Cred ca e distractie cu doi copii 🙂

Per total ne-a placut la Edenland. Am stat acolo 4 ore, pentru ca Sofiei I se facuse deja somn, dar ar fi fost suficiente lucruri cat sa umple o zi intreaga.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply