Probabil va amintiti ca v-am mai povestit de multe ori ce mult ne-am dorit ca Sofia sa inoate. Tudor inoata excelent iar eu… Ei bine, sa zicem ca nu ma inec 🙂 .

Initial ne-am gandit sa o dam pe Sofia de mica la inot, de la 6 luni. Apoi am mai citit si ni s-a parut cam devreme, plus ca preturile erau putin restrictive, tip 800 ron 4 sedinte, cel putin pe unde cautasem noi. Mai mult, incercati voi sa luati un sumar de urina (necesar ca parte din pachetul de analize cerut de bazinele de inot) unei fetite de 6 luni – chiar va provoc! Daca nu stiti care e procedura, va spun eu, ca sa nu ma distrez singura. Se ia o punguta care are marginile adezive si se lipeste in zona cu pricina, asa incat copilul sa faca pipi in punguta. Dar, ghici ce, la contact cu lichidele (pipi e un lichid, nu?), adezivul se dezlipeste. Deci, daca nu stai sa te uiti jumatate de zi si sa astepti exact momentul cand copilul va face ceva, sansele sa ai pipi in punguta sunt 0. Am incercat de cateva ori, apoi m-am lasat pagubasa. Se vede ca nu imi doream chiar atat de tare sa invete Sofia sa inoate 🙂 .

Cand Sofia a facut 3 ani si jumatate, era iarna, si nu prea aveam ce activitati sa facem cu ea dupa gradinita. Bineinteles, sunt multi parinti care se plimba cu cei mici pring frig, dar cum mie nu imi place frigul, idea aceasta nici macar nu a aparut 🙂 . Asa ca ne-am intors la ideea noastra de a o invata pe Sofia sa inoate.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca un bazin de inot?

Exista tot felul de bazine, si fiecare promite sa ofere apa cea mai pura si conditiile cele mai bune. Iata mai jos cateva criterii pe care puteti sa le luati in considerare:

  •  Zona. Ok, poate nu va ganditi la asta ca la primul criteriu, insa zona este importanta, iar criteriile sunt in ordine aleatorie. Daca trebuie sa calatoriti jumatate de oras (si, implicit o ora), cu copilul pana la bazinul de inot, sunt mari sanse ca cel mic sa se enerveze si sa nu mai aiba chef de inotat. Asa ca ideal ar fi sa alegeti ceva unde puteti ajunge in maximum 20 -30 de minute. Noi auzisem lucruri foarte bune despre mai multe bazine unde probabil am fi ajuns mai greu decat pana in Italia daca luam avionul, deci le-am taiat automat de pe lista.
  • Pret bun. Degeaba apa este din lacrimi de zana daca si pretul este pe masura. Bineinteles, fiecare plateste dupa propriul sau buzunar, insa mie mi s-a parut tare mult sa dau 800 ron  / 4 sedinte. Am cautat destul de mult pana am gasit ceva care sa aiba si un pret rezonabil, mai ales ca ma uitam in zona de Nord, unde costurile cresc exponential, nu neaparat pentru ca serviciile sunt mai bune, insa pentru ca platesti „zona”.
  • Sa ceara analize. In principiu nu vrei sa iti imbolnavesti copilul la bazin. Drept urmare, este bine sa gasesti un loc in care sa se ceara o serie de analize, asa incat macar te asiguri ca cel mic nu ia ceva grav. Acum, evident, copii se imbolnavesc de azi si maine dar de cele mai multe ori este ceva ce trece repede, asa ca analizele acelea sunt foarte utile.
  • Calitatea apei. Unele bazine ofera apa fara clor, spre exemplu, sau tratate cu diferite substante. Fiecare parinte trebuie sa aleaga in functie de ce i se pare cel mai bine pentru propriul copil.
  • Antrenorul. Relatia care se formeaza intre copil si antrenor e foarte importanta si poate face diferenta in ceea ce priveste placerea cu care cel mic merge la inot. Langa un antrenor cu care copilul e compatibil, va invata mult mai repede si mai bine. Evident, nu puteti sti asta inainte sa incepeti cursurile de inot, dar va puteti da repede seama

Ce bazine de inot puteti alege pentru cei mici

Sunt multe bazine de inot, noi va povestim doar despre cele care au si cursuri individuale (noi pentru asta am optat), si in functie de ce am reusit sa aflam si noi. Daca stiti si de alte bazine, anuntati-ne!

Aqua Sport Persepolis

Aqua Sport are mai multe locatii, cea mai aproape de noi este cea din Persepolis, de langa Soseaua Nordului. Aici se pot face atat cursuri de grup, cat si cu antrenor personal. Pentru cursurile individuale, preturile sunt 750 ron / 8 sedinte sau 1250 ron / 8 sedinte daca antrenorul face cu doi copii in acelasi timp.

Splash Academy Pipera

Splash Academy se afla in Pipera si se lauda cu un  bazin de apa fara clor, tratat prin electroliza. Si aici se organizeaza cursuri individuale si de grup. Preturile incep de la 750 ron / 4 sedinte in prima parte a zilei sau 900 ron / 4 sedinte in orice moment al zilei.

Kabanoki Spa

Kabanoki Spa se afla in Baneasa, este dedicate atat copiilor cat si adultilor, si puteti gasi aici cursuri de grup sau individuale. Pretul pentru 8 sedinte cu antrenor personal este de 850 ron / copil.

Berry Spa

Berry Spa are doua locatii: in Iancului si in Berceni. Aici se pot face cursuri cu antrenor personal, iar pretul este de 800 ron / 8 sedinte.

Baby Spa

Baby Spa se afla in Aviatiei si este creat special pentru copii pentru ca, precum Splash Academy, bazinul nu are clor, si apa este curatata prin electroliza. Preturile nu sunt disponibile imediat pe site, dar sunt similar cu cele de la Splash Academy.

Aqua life

Aqua Life se afla in Berceni si spun ca au probabil cel mai curat bazin din Bucuresti. Organizeaza atat cursrui de grup cat si individuale. Pentru 8 sedinte cu antrenor personal, costul este 800 ron.

Acvatic Bebe Club

Acvatic Bebe Club se afla pe Delea Noua si este singurul club unde dezinfectia apei se face printr-un sistem mixt de ozon si raze UV. Preturile pentru cursurile individuale incep de la 345 euro / 8 sedinte pe luna.

Bursuceii veseli

Bursuceii Veseli sunt in zona Piata Alba Iulia. Preturile pentru cursurile individuale incep de la 340 euro . 8 sedinte.

Mici campioni

Mici Campioni sunt un club de inot dedicat bebelusilor si copiiilor si sunt localizati in Bucurestii Noi. Preturile nu sunt pe site, va trebui sa luati direct legatura cu ei.

Wee Swim

Wee swim este un centru de educatie acvatica pentru bebelusi si copii din Baneasa. Preturile incep de la 1140 ron / 8 sedinte / luna cu antrenor personal.

Ce am ales noi pentru Sofia?

Dupa multe cautari, am dat de un loc care indeplinea trei cerinte importante pentru noi: era aproape, avea preturi bune si cerea analize (asa incat sa ne asiguram ca cine intra in apa e sanatos, ceea ce ne dorim cu totii pentru copiii nostri).

A inceput sa inoate acolo acum aproape 10 luni, nu in mod constant insa, pentru ca pe perioada verii am fost mai mult plecati. In plus, la un moment dat ne-am dat seama ca, daca mergem de doua ori pe saptamana, Sofia se plictisea si nu mai voia, asa ca ne-am mutat la o data pe saptamana, ca sa nu considere ca e o obligatie, ci ceva distractive, o zi pe care o asteapta cu drag, si asa si este.

Acum, Sofia stie sa inoate singura, atat pe fata (stil caine), cat si pe spate. Pe spate foloseste si mainile si, mai nou, a inceput sa inoate si bras. Bine, e la inceput, dar este pe drumul cel bun. Acum poate sa inoate o piscina intreaga cap coada, sare in apa si iese la suprafata jumatate de piscina mai incolo, este foarte curajoasa. Daca intra cu noi in piscina, inoata de la unul la altul fara nicio problema, fara colac, aripioare sau vesta.

Am avut mare noroc sa ajungem intr-un loc minunat, cu un antrenor care este foarte prietenos cu copiii. Se bucura de fiecare data cand o vede pe Sofia, iar ea se bucura cand il vede pe el.

curs inot

Locatia aleasa de noi a fost Aquasport Persepolis in zona Herastrau. In ceea ce priveste preturile, noi dam 130 ron pe o sedinta, pentru ca facem doar 1 sedinta pe saptamana. Daca optati pentru abonament cu 2 sedinte pe saptamana, este, din cate imi amintesc, 750 ron. Si daca aveti doi copii si vreti sa faca in acelasi timp cu acelasi antrenor, costul este in jur de 1200 ron / luna. Se fac si sedinte de grup, noi am preferat sedinte individuale.

Calatorii placute!