Of, e greu sa calatoresti cu copiii. Poate sa ii lasam acasa, poate sa ii luam cu noi…
De fapt, viata de un bebelus nou este o calatorie. O calatorie minunata, dar si plina de provocari, care de care mai interesante. Daca esti la primul copil, este ca si cum te-ai avanta in necunoscut. Iti iei un bilet deschis, te duci la aeroport si vezi unde te poarta. La inceput, destinatia s-ar putea sa nu ti se para a fi ceea ce te asteptai, sa crezi ca e, poate, prea indepartata, sau prea diferita sau prea murdara, sau prea formala. Dar aceasta este o calatorie diferita, bilet de intoarcere nu ti-ai mai luat, asa ca trebuie sa petreci o buna bucata de vreme in noua destinatie. Si, cu cat stai mai mult timp acolo, cu atat descoperi mai multe despre ea. Cu atat ea te ajuta pe tine sa cresti, iar tu o ajuti pe ea sa creasca. Chiar daca sunt tot timpul surprise, surprizele sunt bune, lucrurile noi de descoperit sunt la tot pasul. Este o adevarata aventura. Si asa este si viata cu un nou nascut – plina de emotii, de descoperiri, uneori de asteptari gresite care trebuie sa se alinieze, si, cu siguranta, fara bilet de intoarcere. Si, pentru ca sunt, cu siguranta, multe de descoperit, la inceput simiti ca ai ajuns intr-un loc in care nu ai harta si trebuie sa iti
Si una dintre provocarile noii aventuri, cu care multe mamici se lovesc inca de la inceput, sunt temutele colici.Bineinteles, exista si cele norocoase, cele ale caror bebelusi nu au plans, nu I-a durut burtica deloc si au trecut fara nicio problema peste prima perioada din viata celor mici. Din experienta noastra, este mereu alta mamica, niciodata noi 🙂 .
In general, stii ca un bebelus are colici atunci cand plange incontrolabil mai mult timp (specialistii spun 3 ore pe zi, timp de mai multe zile), dar ne putem da seama de colici si atunci cand bebelususl pare ca are dureri de burtica si nu se poate linisti. Strage piciorusele, are burtica tare si este agitat.
La al doilea bebelus, orice mama este mai pregatita pentru colici, si are un arsenal de trucruri pe care sa le puna in functiune:
- Pozitia bebelusului. De obicei, dupa masa, este ideal sa tinem bebelusul in pozitie verticala cat mai mult timp, ca sa elimine orice fel de gaze. Apoi, daca incepe sa planga, putem adopta pozitia „tigrului in leagan”, adica sa stea pe burtica pe bratul nostru, ca sa eliminam, astfel, durerile.
- Miscare. Daca masam burtica bebelusului in sensul acelor de ceasornic si daca ii ajutam sa faca bicicleta cu piciorusele vor putea elimina mai repede gazele sau vor putea sa aiba scaun, si atunci se va linisti.
- Caldura. Daca ii incalzim burtica bebelusului, de cele mai multe ori se va linisti. Putem face asta tinandu-l aproape de noi (realitatea e ca si noua ne trec, de multe ori, durerile, daca suntem tinuti in brate, nu? ) sau punand o sticluta cu apa incalzita pe burtica lui, peste body.
Bineinteles, toate solutiile de mai sus, chiar daca sunt foarte utile, adreseaza efectele colicilor, si nu cauzele. Pentru ca e bine sa prevenim, odata ce vedem ca bebelusul nostru incepe sa aiba colici, putem incerca un preparat natural, fara zahar (nu stiu voi cum sunteti, dar eu am fost mereu putin obsedata cu alimentatia, si am vrut sa ma asigur ca nu incep sa dau lucruri care sa contina zahar sau sare prea devreme sau prea des) care sa nu aiba efecte adverse si sa poata fi administrat din prima zi de viata a copilului. Alegerea noastra, care a functionat perfect pana acum, este Colief Infant Drops.
Daca nu ati auzit inca de Colief Infant Drops, va spunem noi ca este ceva ce trebuie cu siguranta sa incercati in cazul in care bebelusul vostru are colici. Este 100% natural, nu are zahar si este sigur in administrare. Dar cel mai important este ca trateaza cauza, si nu efectele colicilor. Ce inseamna asta? Inseamna ca scindeaza lactoza din lapte, reducand fermentatia din organism si producerea de gaze, responsabile de aparitia colicilor. Poate fi folosit atat in alaptare, cat si in cazul in care hraniti copilasul cu formula de lapte si rezultatele lui sunt demonstrate clinic si practic in peste 20 de ani de utilizare. Practic, Colief reduce orele de plans si ajuta bebelusii, dar si mamicile (care au si ele atata nevoie) sa fie mai relaxati si linistiti.
Orice nou bebelus este o noua calatorie pentru parinti. Si oricat de furtunos poate fi drumul pana acolo, si oricat de misterioasa poate fi destinatia, e bine sa avem la noi instrumentele necesare care sa ne faca mai placuta si mai linistita calatoria inca din primele clipe. Cu Colief, noi suntem cu siguranta mai relaxati si putem sa petrecem mai mult timp de calitate impreuna.
Voua cum vi s-au parut primele zile si saptamani alaturi de noile mici persoane din viata voastra?
Calatorii (de orice fel) placute!
Am folosit Colief pentru fetița noastra, chiar și-a făcut efectul. Urmează să vină bebe nr.2 și voi avea deja arsenalul pregătit. :))
Vai de capul nostru! Nimic nu funcționa, ziceai că o taie cineva așa se scremea. Nu era pe piață Colief acum 5 ani sau nu am dat eu de el. Tot am încercact, in rest.
Noi nu am folosit colief cand erau copiii mici. Si probabil ar fi trebuit pentru ca nimic altceva nu funcționa…