parenting

Planner zilnic de activitati cu copiii – cu document printabil

martie 16, 2020

Pentru ca in urmatoare perioada vom petrece destul de mult timp in casa, dar si departe de gradinite, am pus la punct un planner zilnic de activitati cu copiii.

Plannerul este usor de folosit de catre parinti, pentru a va da o structura zilei alaturi de cel mic. Noi l-am facut dupa modul in care ne petrecem noi timpul, insa puteti sa il modificati dupa nevoi.

Ce contine plannerul?

 • Activitati pentru toata ziua cu copiii, planificate de dimineata si pana seara
 • Poze usor de recunoscut de cei mici, astfel incat chiar si ei isi pot da seama ce activitate urmeaza
 • “Tick box” pe care copiii il pot colora, astfel incat pot urmari si ei progresul de-a lungul zilei

Bineinteles, nu trebuie sa le aratati neaparat plannerul celor mici. Acesta poate fi folosit si doar de parinti, pentru o mai buna structura a zilei impreuna cu copiii, si lucruri pot fi adaugate sau scoase, dupa nevoi. Daca considerati ca e ok ca cel mic sa aiba un program mai liber, este foarte ok. Dar daca timp de o luna tot ce va face va fi sa alerge de ici colo si sa se joace fara niciun fel de suport sau directie educationala, probabil nu va acumula prea multe noi cunostinte. Ordinea activitatilor este doar sugerata, nu obligatorie

Ce este inclus in activitatile de zi cu zi?

 • Activitati de Literacy – adica de dezvoltare a limbajului, de citit cuvinte, de invatat litere, puzzle-uri cu cuvinte etc. Nu inseamna ca trebuie sa luam o foaie si sa incepem sa facem caligrafie – ci sa invatam ceva nou prin joaca.
 • Activitati de matematica – aici ne putem gandi la: cum sa citesti ceasul, ce e mai mare sau mai mic, cum sa masori, adunari si scaderi
 • Miscare si sport – puteti face asta in casa sau, daca stati intr-o zona foarte goala, sa iesiti si sa va distrati pe afara.
 • Arts and Crafts – orice are legatura cu parte creativa: desenat, colorat, pictat, creat tot felul de obiecte (coliere din paste etc)
 • Story time – e bine sa le citim copiiilor cate ceva in fiecare zi. O poveste, fie iubita de ei, fie nou nouta sigur va fi apreciata.
 • Role play – copiii iubesc sa faca role plays. Dati-le timp sa va jucati impreuna exact ce isi doresc
 • Joc liber – este ideal ca cei mici sa invete sa se joace si singuri. Incercati sa ii convingeti sa aiba ceva timp si doar pentru ei
 • Proiectul special al zilei – incercati sa faceti ceva nou cu ei in fiecare zi – o tava de briose, o casuta pentru insecte, ceva nou si special

Vom reveni cu un plan pentru fiecare dintre aceste activitati, fie pe zile, fie pe saptamani (in functie de ce timp avem si noi), ca sa aveti cat mai multe activitati care sa va umple zilele si sa vi le faca cat mai frumoase posibil.

Downloadati plannerul de aici

Speram sa va fie util.

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

  Leave a Reply