parenting

Plan de activitati saptamanale cu cei mici – saptamana 2

aprilie 6, 2020

Ne intoarcem in aceasta saptamana cu un nou plan si cu noi idei de activitati.

Dupa ce saptamana trecuta v-am dat 35 de idei de lucruri pe care sa le faceti cu cei mici, ne-am gandit sa pregatim si a doua saptamana.

De data aceasta insa, am luat o abordare diferita, pentru ca ne-am gandit ca 1.000.000 de activitati diferite pot fi stresante, atat pentru parinti, cat si pentru copii, pe termen lung. Asa ca am pregatit “scoala altfel” haha ­čÖé .

Saptamana aceasta, in fiecare zi, vom avea cate o tematica. Va vom pregati cu o zi inainte ideile de jocuri si “activitati” distractive pe care sa le faceti impreuna┬á – totul sub forma de distractie!

Iata mai jos programul si cateva descrieri:

Board games day

In ziua aceasta, planul este sa jucati cat mai multe jocuri impreuna. Alegeti pe rand jocurile, cand copilul, cand voi. Implicati-va si distrati-va pe cat posibil. Pentru aceasta zi nu am pregatit materiale, folositi ceea ce aveti in casa.

Ziua misterelor

Marti este ziua misterelor, iar planul este sa cautam o comoara prin casa. Vom avea treasure hunt, labirinturi, vom crea harti, vom descifra indicia, care de care mai distractive, ne vom pierde printr-un coridor cu capcane. Va pregatim cat de curand informatiile cu toate materialele!

Ziua basmelor

Astazi vom alege niste basme si vom face role play. Vom construi un castel sau o Matura pe care se poate zbura. Ne vom lupta cu un dragon, ne vom imbraca in haine de printi sau printese si ne vom confectiona propriile coroane. Revenim cu materialele!

Calatorie in jurul lumii

Joi plecam intr-o calatorie in jurul lumii. Invatam sa folosim globul pamantesc si ne alegem urmatoarea destinatie. Programam fiecare masa si gustare astfel incat sa incercam o mancare noua, specifica locatiei in care am poposit. Aflam despre noi culture, ne facem bratari si lantisoare specific locului, dansam pe muzica populara din diferite tari, citim povesti traditionale. Toate materialele in curand pe blog.

Micul astronaut

Vineri e timpul sa exploram stelele. Invatam despre sistemul solar construind unul. Ne facem din cutii o racheta spatiala pe care o lansam spre ceruri. Poposim pe Luna si pe Marte si ne prefacem ca pasim intr-o lume cu mult mai putina gravitatie. Toate detaliile aici, curand.

In weekend, joaca de voie :).

Speram ca va plac ideile noastre. Revenim cu toate detaliile.

Spor la joaca!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply