Acum 3 ani, am ajuns prima oara intr-un lan de lavanda, in Sudul Frantei. Pana atunci nu stiam cum creste lavanda si cat de frumoasa si fotogenica este. Noi nu am prins-o chiar inflorita atunci, dar, chiar si asa, ne-a cucerit pentru totdeauna.

Anul acesta am vazut ca sunt si la noi organizate foarte multe evenimente legate de lavanda. Nu stiu cum, dar in anii trecuti le-am ratat complet – nu stim daca au existat.

Drept urmare, ne-am pus in minte sa ajungem si noi la unul, si asa drumul ne-a dus la Poiana cu Lavanda de langa Navodari, foarte aproape de Mamaia Nord. A fost o super experienta. Ne-am plimbat, am facut poze, am primit lavanda de la oamenii de acolo si am cumparat si noi la randul nostru.

Asa ca am cautat pentru voi cateva locuri unde puteti vedea lavanda. Cu siguranta sunt mult mai multe, pe acestea le-am gasit noi.

Poiana cu Lavanda de langa Navodari

Aici gasiti multe randuri intinse de lavanda, gata inflorita acum. Intrarea este gratuita, puteti vizita fara probleme, au pus si cateva decoruri ca sa faceti poze. La iesire puteti cumpara lavanda (taiata sau in ghiveci), uleirui esentiale sau repelenti impotriva insectelor pe baza de lavanda. Nu sunt multe locuri de parcare in fata (cred ca incap cel mult 5 masini), si de aceea cel mai bine ar fi sa veniti in timpul saptamanii, ca sa nu prindeti prea aglomerat.

Lavanda Fest Saptamana Mov, Pecineaga, judetul Constanta

Noi am vrut sa ajungem aici mai intai, insa in ziua programata a inceput sa ploua, asa ca nu am mai mers. Se desfasoara pana pe 28 iunie, si, daca sunteti la mare, merita o incursiune scurta pana acolo, ca sa mai schimbati peisajul. Intrarea este gratuita, insa trebuie sa achizitionati produse pe baza de lavanda din locatie.

Gradina de lavanda din Prahova

Gradina de Lavanda din Tiparesti, Prahova (putin mai sus de Ploiesti), va asteapta zilnic intre 10 si 20, pana pe data de 5 iulie cand se va culege lavanda. Se plateste bilet de intrare 10 ron si puteti, ca peste tot, sa cumparati produse pe baza de lavanda.

Romanta Lavandei, Calarasi

Romanta Lavandei se afla foarte aproape de Calarasi si va asteapta cu lavanda proaspat inflorita pana pe data de 28 iunie. Taza de vizitare este 50 ron. In timpul saptamanii programul de vizitare este 16-20, iar in weekend 10-21. Gasiti si o serie de produse pe baza de lavanda.

Cerdacul cu Lavanda, in apropiere de Zalau

Cei de la Cerdacul cu lavanda isi deschid portile pe 28 iunie, cand veti putea sa vizitati, sa faceti poze si sa achizitionati diverse produse.

Lavanda de la Tara in Timis

Pe 27 si 28 iunie sunteti asteptati sa vizitati campurile de lavanda. Veti putea achizitiona cafea sau limonada cu aroma de lavanda sau chiar sa faceti un picnic.

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!