In martie am ajuns in vizita la Gradina Zoologica Bucov, atunci cand am fost cazati la Conacul de la Ceptura.

Daca veniti din Bucuresti faceti in jur de o ora pana acolo si puteti sa o cuplati cu o vizita in Ploiesti, sau la Gradina Botanica din apropiere si cu un pranz la Casa Timis, asa cum am facut noi.

La intrare veti gasi un spatiu foarte mare de parcare, care se plateste. Nu mai tin minte cat a fost, insa nu o suma exagerat de mare. Apoi, mai intai, ajungeti in Parcul Bucov, care are si un lac si multe locuri de joaca, iar spre stanga este intrarea in gradina Zoologica.

Am auzit de foarte multe ori ca este mult mai ok la Gradina Zoologica de la Bucov decat la cea din Bucuresti. Din experienta noastra, nu este chiar atat de diferit. La Bucov sunt mai putine animale, dar, totusi, destul de variate, iar custile sunt similare ca marime sau curatenie. Nu sunt multe mai vizibile animalele si, sincer, nici nu as vrea sa fie la fel de vizibile ca la Zoo Sibiu, de exemplu unde da, le vezi pe toate, insa asta pentru ca sunt incuiate toate afara si nu pot intra nicaieri :(.

La Gradina Zoologica Bucov poti vedea o varietate mare de animale, precum maimute, zebra, camile, caprioare, caluti, caprite, ursi si multe altele. Sofiei I-au placut foarte mult maimutele, care se alergau de colo colo printr-o cusca foarte spatioasa si faceau foarte mult zgomot.

Fiind martie, nu prea aveai de unde cumpara mare lucru, doar un automat la poarta, dar vara se vedea ca se amenajeaza in parc multe tonete cu diverse lucruri de mancat si de baut.

Ca sa sumarizam, daca doriti o plimbare placuta alaturi de cei mici, si nu vreti sa mergeti tot in Bucuresti, gradina zoologica de la Bucov poate fi o optiune buna.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!