Unul dintre locurile in care am ajuns in Tenerife si care este deschis si in timpul pandemiei este Monkey Park. Acesta se afla in zona de sud a insulei, aproape de Los Cristianos.

Ca sa fim sinceri, am ajuns de abia din a doua incercare si nu pentru ca e prea complicat sa ajungi, ci pentru ca am citit gresit programul pe site prima oara si credeam ca se inchide cu o ora mai tarziu decat in realitate.

Monkey Park se ocupa, dupa cum ii spune numele, de maimute. De fapt este si un centru de cercetare, educare si de conservare a maimutelor.

Initial ne-am gandit ca toata activitatea va dura putin, nu parea sa fie un parc foarte mare dar, pana la urma, am petrecut spre doua ore acolo, desi locul nu este foarte mare.

Chiar dupa intrare, puteti merge intr-o zona deschisa, in care gasiti o serie de porcusori de Guineea si unde sunt si maimutele libere. La intrare au paharele cu mancare de vanzare cu care puteti hrani porcusorii si maimutelele. Sunt si niste capucini tare hoti pe acolo, si am vazut ca fura mancarea din mana. Insa, vin si sa se imprieteneasca si sa iti ia mancarea, ceea ce duce la niste poze foarte dragute daca esti pe faza 🙂 .

Am vazut si lemuri (dormeau) si iguane, totul acolo. Sofia nu se mai dadea dusa si Tudor s-a tarat si el pe jos dupa ele.

Apoi am trecut in zona principala a parcului, unde sunt gasiti maimute de peste tot din lume. Custile sau zonele in care stau sunt mari si spatioase, dar si foarte curate. Am vazut si o serie de papagali, dar si niste crocodili.

Per total a fost o experienta placuta. Copiii au interactionat cu animalele si au aflat lucruri noi despre ele. A fost liber, foarte putina lume, asa ca am putut sa nu ne grabim.

Cateva detalii tehnice

  • La Monkey Park se ajunge doar cu masina inchiriata sau cu taxiul. Ei spun ca se poate ajunge si pe jos din Los Cristianos in 20 de minute, dar noua ni s-a parut mai mult sosea decat trotuar.
  • Programul este intre 9.30 si 16, in fiecare zi
  • Preturile sunt: 5 euro pentru persoanele sub 12 ani si 10 euro pentru cele peste.
Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!