calatorii Spania

Cum a fost cu copiii la Muzeul Militar din Santa Cruz, Tenerife

ianuarie 24, 2021

Am ajuns la Muzeul Militar din Tenerife fara prea multe asteptari. Citisem cateva review-uri pe internet si nu erau tocmai “glorioase”, asa ca nu stiam exact la ce sa ne asteptam. Speram doar sa gasim parcarea gratuita care era mentionata pe site-ul lor.

Am pornit cu masina, ne-am apropiat, am facut dreapta, urmand Google Maps si apoi destinatia noastra era pe stanga. Am intrat in curtea muzeului, unde ne-am bucurat sa gasim foarte foarte multe locuri de parcare.

De acolo, ne-au atras direct exponatele din curte: doua elicoptere, tancuri, aparate antiracheta si masini folosite in timpul razboaielor. Sofia a fost super incantata si s-a plimbat de la una la alta, intreband despre ele.

Apoi am intrat intr-o zona in care puteam sa vedem tot felul de tunuri, mai mici sau mai mari si mitraliere. Si, ca o mama responsabila, am ajutat-o pe Sofia sa se urce intr-o mitraliera si sa vada cum era sa fii un soldat care folosea asa ceva.

In final ne-am dus in cladirea principala a muzeului. La parter era amenajata o expozitie temporara cu sculpturi de Craciun din toata lumea – mi s-a parut foarte interesanta. Tot la parter este o camera intreaga dedicata pistoalelor, foarte interesanta pentru cei pasionati de acest subiect. La etaj treceai prin istoria militara a insulelor Canare. Nota: pentru a ajunge la etaj nu exista alta optiune decat scarile. Prima oara am fost cu sistemul, deci asta nu a fost o problema pentru noi, dar a doua oara am luat caruciorul si a trebuit sa il car in sus si in jos pe scari. Domnul de la intrare s-a oferit sa ma ajute, insa m-am descurcat singura.

In incinta muzeului exista si o cafenea, cu privelisti frumoase spre port. Este, de altfel, si singurul loc in care gasiti o toaleta (care este in jos, pe niste scari foarte stramte, deci a trebuit sa las caruciorul la etaj ca sa putem ajunge acolo).

  • Intrarea la Muzeul Militar este gratuita
  • Parcarea este gratuita si este destul de mare. La intrare probabil vi se va cere sa spuneti unde mergeti si, odata ce vor afla ca este vorba de muzeu, va vor indica parcarea, care este spre stanga, imediat cum treceti de porti.
  • Programul este de marti pana vineri intre orele 09.00-15.00, iar sambata si duminica intre 10.00 si 14.00.

Calatorii placute!

PS: Nu uitati sa va inscrieti in Grupul Familiilor Calatoare pentru a afla mai multe despre calatoriile cu copiii!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply