calatorii Spania

Cum este cu copiii la Jungle Park din Tenerife

ianuarie 28, 2021

Daca alegeti zona de sud a Tenerife pentr un sejur, Jungle Park poate sa fie o optiune interesanta de petrecere a timpului alaturi de cei mici. Noi am ajuns aici de doua ori in timpul calatoriei noastre si am petrecut de fiecare data 3-4 ore distractive.

Jungle Park nu are neaparat foarte multe animale, dar este destul de mare. Fiind dispus pe un deal, veti avea ocazia sa faceti multa miscare urcand si coborand.

Ce este de vazut (si de facut) la Jungle Park

Mai intai, evident sunt o serie de animale, foarte interesante. Nu as putea spune ca varietatea este foarte mare, si asta este bine, pentru ca nu vrei sa fie un milion de animale inghesuite si de care nu se poate avea grija de ele. Veti descoperi aici mai multe feluri de maimute (printre care giboni si urangutani), crocodili, caprioare, lei de mare, emu, suricate, ratoni sau porci spinosi. 

Puteti sa intrati si sa va plimbati printr-o zona in care pasarile se plimba libere si in alta in care sunt lemuri care se plimba liberi. La a doua noastra vizita lemurii au fost foarte prietenosi si am putut sta foarte aproape de ei. Unul dintre ei a fost foarte curios si a venit sa puna labuta pe piciorul lui Tudor!

Puteti sa asistati la hranirea ratonilor sau a pinguinilor. Pentru ca hranirea ratonilor e la ora 12.00 si cea a pinguinilor este la 12.15 si sunt in parti opuse ale parcului, nu am reusit sa ajungem decat la ratoni (si nu am facut poze pentru ca ne reflectam noi insine in geam 🙂 ). De asemenea, exista doua showuri de animale: de pasari de prada si de lei de mare. Noi am participat doar la cel al pasarilor de prada (de doua ori) si a fost fantastic. Practic te afli intr-o arena in aer liber iar pasarile zboara liber peste public: vulturi, ulii, marabu si cate si mai cate. Mie mi s-a parut impresionant. Iar “antrenorii” stiau foarte multe lucruri despre pasari,  si ne-au impartasit totul si noua in cele 30 de minute cat a durat spectacolul.

In cadrul Jungle Park este si un traseu de bob, care poate fi facut de copiii de peste 5 ani impreuna cu un parinte, sau singuri daca au cel putin 8 ani. Tati si Sofia s-au dat de doua ori! Traseul este contra cost, nu este inclus in intrarea in parc.

Mai gasiti aici si un traseu prin jungla, cu poduri suspendate, labirinturi si tot felul de provocari, fara niciun cost suplimentar, pe care il pot face tot copiii peste 5 ani insotiti de un adult, sau singuri peste 8 ani.

Cateva informatii relevante

Acum, in timpul pandemiei, Jungle Park este deschis de joi pana duminica (inclusiv) intre orele 10.30 si 16.30. 

Hranirea ratonilor este la ora 12.00, a pinguinilor la 12.15, showul de pasari de prada la 12.30 si cel al leilor de mare la 13.30.

Intrarea este 28 de euro pentru adulti, 20 de euro pentru copiii peste 5 ani si 11 euro pentru cei de peste 2 ani. Se pot cumpara bilete combinate cu Aqualand, dar noi nu am vrut sa mergem acolo, asa ca nu am luat asa.

Parcul este accesibil pentru caruciorul de copii. Exista inclusiv 2 poduri suspendate si miscatoare, si chia si pe acelea poti merge cu caruciorul.

In mod normal cred ca e foarte aglomerat la Jungle Park. Spun asta pentru ca in jurul lui sunt locuri de parcare pe distanta de 1 kilometru. Acum este foarte, dar foarte liber. Mai vezi oameni doar pe la showurile de animale. Parcul are si o parcare proprie, chiar in fata intrarii, cu un cost de 4 euro. Dar se poate parca foarte bine in lateralul parcului, pe locurile de parcare amenajate acolo, gratis. Chiar am fost uimiti cand am iesit sa vedem parcarea cu plata pe jumatate plina, cand afara erau locuri cu nemiluita. Nu ca 4 euro sunt multi bani neaparat, dar nu stiu de ce i-am cheltui cand putem sa ii dam pe altceva (spre exemplu pe un suvenir pentru copil, pentru ca atat intrarea cat si iesirea trec evident, printr-un magazin, deci e clar ca veti lasa ceva bani acolo).

In mod normal in Jungle Park sunt mai multe locuri unde se poate lua masa. In aceasta perioada, insa, este deschis un singur “restaurant”, langa showul leilor de mare. Nu am fost pana acolo, nu putem comenta cum este, dar, de la distanta, parea ca este tip fast food.

Calatorii placute!

Nu uitati – daca vreti sa aflati mai multe despre calatorii, va puteti inscrie in Grupul Familiilor Calatoare!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply