calatorii Spania

Cum a fost la Muzeul de Natura si Arheologie din Santa Cruz, Tenerife

februarie 14, 2021

Muzeul de Natura si Arheologie din Santa Cruz a fost unul dintre preferatele noastre. Ne-a placut atat de mult, incat am mers de trei ori acolo, si probabil am mai fi mers daca am fi stat mai aproape de el.

Nu este un muzeu foarte mare, insa Sofia a fost fascinata de el, si stia exact care sunt partile ei preferate.

Muzeul de Natura si Arheologie (MUNA, pe scurt), se afla chiar in centrul Santa Cruz, langa zona pietonala plina de restaurante (unde puteti sa luati masa dupa o vizita placuta aici) si contine detalii despre insule din punct de vedere al geologiei, naturii si arheologiei.

Primul etaj (parterul) este dedicat partii geologice. Este prezentata istoria insulelor, ni se vorbeste despre vulcani si vanturi. Exista si expozitii interactive care simuleaza tipurile de vant sau filmulete cu vulcani.

Etajele doi si trei sunt impartite intre partea de istorie naturala (flori, insecte si animale) si partea de arheologie (unde descoperim machete ale satelor guanche – locuitorii initiali ai insulei – vase, obiecte utilizate de ei si mumii). Am putut descoperi aici toate animalele prezente pe insula – majoritatea erau pasari, cu putine rozatoare, dar, practic, niciun animal mare. De asemenea, am studiat cu atentie toate relicvele locale. Sofia a fost foarte interesata de tot ce vedea in jur, a facut poze tot timpul si a pus multe intrebari. Tudor a stat cuminte in carucior.

Cateva detalii tehnice

  • Locatia este potrivita pentru a fi vizitata cu caruciorul – sunt rampe si lifturi, dar si toalete in care poti intra cu caruciorul.
  • Momentan intrarea este gratuita, dar asta se poate schimba odata ce se termina pandemia
  • Puteti cumpara suveniruri foarte interesante la iesire
  • Programule este intre 10 si 17 in fiecare zi
  • In zona sunt locuri de parcare, dar noi nu am gasit niciodata niciun disponibil. In schimb, daca treceti de muzeu si mergeti cam 300 de metri, veti gasi pe stanga o parcare cu plata cu suficient spatiu.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply