Vine acea vreme in care copilul nu mai are pampers. Si incepe, usor usor, sa faca pipi la olita, sau la WC, in functie de cum doriti sa il invatati.

Insa, bineinteles, copilul nu se poate tine mult. De cele mai multe ori anunta fix cand e gata sa faca pe el. Sau cand mai aveti un minut la dispozitie. Si atunci sunteti in parc. Sau la plaja. Sau la Ikea (ni s-a intamplat. A facut pe ea, eram prea departe de WC. De fapt a spus cand facea deja).

La inceput eram putin ingrozita de situatiile astea. Nu mai spun de plecatul la drum si de posibilitatea sa aiba nevoie fix in masina. O puneam la baie de 1500 de ori inainte de plecare :). Ei bine, ce sa facem?

Nu stiu altii cum sunt, (dupa cum zice Creanga), dar din principiu, eu nu am vrut ca Sofia sa faca pipi la “tufis”. Nu mi se pare absolut deloc igienic pentru ceilalti copii. In general copiilor le place sa umble peste tot, sa culeaga floricele, conuri, ghinde si mai stiu eu ce, dintre care o parte s-ar putea sa fie chiar in locul unde Sofia a facut pipi. Nu e ca si cum urina de copiii e facuta din lacrimi de inorog (bine, poate e si nu stiu eu), asa incat sa fie o placere fabuloasa sa iti pui mainile in ea, si mai apoi sa le bagi in gura.

Drept urmare, chiar daca altii se gandesc ca nu e nicio problema sa faci pe oriunde vrei, eu prefer sa incerc sa tin macar eu parcurile curate. E ca si cu gunoaiele. E ok daca arunc un cotor de mar pe jos, doar e biodegradabil. Ei bine, un cotor de mar e biodegradabil in vreo 3 luni, deci drept urmare daca toti am arunca cu mere pe jos, am sta intr-o groapa de gunoi. La fel si cu pipi-ul. Nu se absoarbe sau se dizolva ca prin minune odata ce atinge pamantul, cum nici apa nu face asta, si daca toti facem pipi pe jos, am merge printr-un mare wc. Sa nu mai vorbim de “numarul 2”. Stiu un copac in Herastrau chiar langa unul dintre locurile de joaca unde putem sa gasim cat “numarul 2” dorim. Partea asta sigur nu e facuta din lacrimi de inorog.

Am mai auzit si discutia: pai si cainii fac peste tot, de ce sa nu faca copiii? Ok, atunci de ce sa nu facem si noi? Ca, pana la urma, fac si cainii. Nu de alta, dar ne putem compara oricand cu cainii – oameni, caini, tot aia. As zice ca noi avem discernamant, haine, si putem invata sa tinem lumea curata. In plus, sunt muuuult mai multi oameni pe pamant decat caini. Daca toti am face pipi pe strada, nu stiu unde s-ar ajunge.

Sunt foarte foarte multe solutii. Puteti folosi o punga sau un sac de gunoi, pe care apoi sa le aruncati. Puteti sa aveti la voi o aleza, si copilul sa faca pe ea. Sau puteti, bineinteles, sa luati o olita portabila. Noi am avut o Pottette, cu saculeti biodegradabili, care se arunca la gunoi, iar acum avem niste olite minunate, usor de transportat, in care baieteii sau fetitele pot face pipi si apoi acesta se arunca la gunoi. Olita poate fi refolosita si refolosita, este etansa, deci nu curge si poate fi pusa cu usurinta in ghiozdan sau agatata de el. Pe langa asta, este si super simpatica. Pentru ca noi credem cu tarie in curatenie in natura, le puteti gasi la vanzare si pe site-ul nostru, acum cu o reducere de 25%, asa incat oricine sa isi poata lua una si sa o aiba oriunde ar merge.

Acum ca vremea e buna sigur vom petrece mai mult timp in natura. Olita portabila este absolut ideala, usor de folosit si ii invata pe copii bune obiceiuri.

Sa pastram parcurile si padurile curate pentru copiii nostri!

PS: Daca vreti sa aflati mai multe despre calatoriile cu copiii, va asteptam si in Grupul Familiilor Calatoare – un grup activ, plin de raspunsuri si de idei exccelente pentru vacante!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!