E August. O luna tocmai buna pentru vacante. In acelasi timp, pentru noi e ultima vara inainte ca Sofia sa inceapa scoala. Nici nu ne vine sa credem, sa fim sinceri, desi lucrurile au crescut si s-au dezvoltat natural si firesc. Parca doar ieri ne gandeam la primele calatorii impreuna si cautam informatii despre vacantele cu un bebelus, si iata ca e gata sa inceapa o noua aventura in viata ei.

Usor usor am inceput sa ne pregatim. Am comandat uniformele de la scoala, ne-am ales activitatile optionale, si a mai ramas sa alegem impreuna un birou, un ghiozdan nou nout si pantofi de toamna. Adevarul e ca trece timpul, si nu mai e mult, mai ales ca la ei scoala incepe la 1 septembrie  🙂 .

In acelasi timp, nu imi dau seama daca stiti cat de multi copii nu au posibilitatea sa isi cumpere nimic nou cand merg la scoala. Sau care chiar risca sa nu ajunga la scoala din cauza saraciei. Pentru mine, asta e de neimaginat. Educatia e cheia unei lumi mai bune. Nu putem sa imbunatatim ceea ce avem daca suntem needucati, daca nu reusim ca majoritatea dintre copii nostril sa ajunga la scoala, sa stie sa scrie, sa citeasca, sa inteleaga matematica, geografia, istoria si cate si mai cate. Scoala deschide noi oportunitati pentru toata lumea – afli tot felul de lucruri si poti lua o decizie informata.

Cu ocazia asta, vreau sa va povestesc despre Campania Back to School organizata deDanonino si sustinuta de Carrefour si Organizatia Umanitara Concordia, un proiect de donatii pentru copiii mai putin norocosi. Astfel, Danonino va plasa in 30 de magazine Carrefour, dintre care 11 in Bucuresti si restul in tara, cutii de donatii, in care oricine poate veni si dona haine si jucarii pentru copiii defavorizati. Mai mult, odata cu inceperea scolii, Dino de la Danonino doneaza catre cei mici 10 000 de caiete pentru scoala si 10 000 de produse Danonino.

Din punctul meu de vedere asta este, pe de o parte, o ocazie super buna pentru ca fiecare dintre noi sa donam cate ceva. Sigur avem hainute si jucarii in stare buna care nu ne mai trebuie si cu care nu mai avem ce face, si aceasta este o oportunitate perfecta sa si ajutam pe cineva care are, cu adevarat nevoie de ceva ce noua ne prisoseste.

Pe de alta parte mie, personal, mi se pare ca e cea mai buna oportunitate sa fac aceasta activitate alaturi de copiii mei. De aceea, am povestit cu ei despre cum nu toata lumea isi permite sa cumpere haine sau jucarii pentru cei mici, si despre cum acest lucru poate fi o problema reala in ceea ce priveste accesul acestor copii la educatie. Sofia a inteles foarte repede situatia, Tudor, evident, nu are cum. Insa amandoi au contribuit, cum au putut, la pachetul pe care noi l-am pregatit pentru a fi donat. Ambii au impachetat, pe cat posibil, hainutele care deja le ramasesera mici si le-au pus in cutie. Ma rog, Tudor mai mult le-a scos din cutie, dar i-am dat de capat pana la urma. Apoi am rugat-o pe Sofia sa aleaga dintre jucariile ei cateva pe care nu le mai foloseste, ceea ce a fost destul de dificil, avand in vedere ca ei ii e destul de greu sa renunte la jucariile ei – mereu i-a fost. Insa pana la urma am ales cateva de care sa se desparta si am sigilat impreuna pachetul.

Personal mi s-a parut un moment excelent sa discutam despre empatie si generozitate dar, pana la urma, si sa facem cu adevarat o fapta buna, o diferenta in viata altora.

Nu uitati, daca vreti si voi sa contribuiti la Campania de donatii organizata de Danonio, o puteti face intre 12 august si 15 septembrie in cele 30 de magazine Carrefour participante. Gasiti lista completa pe www.danonino.ro.

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!