Oare ce ne duce cel mai departe in calatorii? Si cu ce ajungem cel mai repede la destinatie? Cu avionul ati putea spune. Sau, daca avionul nu ajunge in destinatia noastra, poate trenul. Sau un autocar? Sau masina personala? Poate o barca?

Ei bine, desi toate aceste mijloace de transport sunt rapide si utile, cel mai repede ajungem intr-o destinatie cu ajutorul imaginatiei noastre. Sa fim sinceri, majoritatea dintr noi, desi isi doresc, poate, sa calatoreasca mai des si sa ajunga saptamanal in destinatiile visurilor, nu pot sa plece atat de des. Pe langa  faptul ca o asemenea ocupatie e destul de scumpa, mai se pune si problema zilelor de concediu limitate, sau ca cei mici merg la scoala si, deci, nu pot pleca exact cand ai dori, sau, cel putin, nu la distante prea mari.

Inca de mici, putem sa ii ajutam pe cei mici sa isi cultive imaginatia si sa ajunga oriunde isi doresc, oricand isi doresc. De altfel, acesta e si cel mai bun leac impotriva plictiselii aceleia ingrozitoare de care se plang si se tem toti parintii.

Pentru noi, o preocupare importanta a fost mereu sa ii ajutam pe copii sa inteleaga mai bine mediul in care traiesc si va dam si voua cateva sugestii despre cum puteti sa faceti asta impreuna cu cei mici:

  • Cititi impreuna cu ei carti despre animale, plante si fenomenele mediului inconjurator. Exista carti potrivite de la cele mai mici varste, asa incat, usor, usor, copiii sa poata intelege care este legatura magica intre toate elementele din natura, si cum un dezechilibru intr-o parte poate dezechilibra intreg ecosistemul.
  • Uitati-va la documentare despre natura. Sunt atat de multe pe care le puteti vedea in ziua de azi, si care le vor arata celor mici o lume la care poate nu au acces foarte usor.
  • Atunci cand calatoriti, vizitati gradini botanice, acvarii si gradini zoologice. Alegeti-le pe cele in care se pune accentul pe conservare, nu doar pe partea de distractie, si unde animalele sunt ingrijte corespunzator si au suficient spatiu de desfasurare.

  • Jucati jocuri de rol despre explorare in natura, despre salvarea animalelor sau plantelor.
  • Folositi aplicatii interactive care sa le arate ceea ce nu pot vedea atat de usor, si care ii lasa sa interactioneze cu animale cu care nu ar putea interactiona niciodata in lumea reala. Noua ne place foarte mult aplicatia Applaydu de la Kinder si noua colectie Kinder Surprise Natoons (v-am mai povestit noi de ea), care a inceput cu o serie de animale din America de Nord, si care va continua cu animale din toata lumea. Applaydu este o aplicatie de edutainment, adica un loc in care copiii invata prin joaca. Practic nici nu isi dau seama cand invata, atat de bine se distreaza. In aplicatie puteti scana animalutele pe care le gasiti in ouale Kinder Surprise si apoi puteti sa aflati lucruri despre ele (unde traiesc, ce mananca, ce fel de zgomote fac) si va puteti juca cu ele – spre exemplu sa le faceti poze si sa le adaugati la albume si multe multe altele. Aplicatia asta asigura mult timp educativ de calitate, dar si distractie pentru copii. Noi am folosit-o cu mare drag de fiecare data cand am mai gasit o super figurina din colectia Natoons, si Sofia stie acum o groaza de lucruri despre toate animalele din fauna Americii de Nord prezente in colectie. Applaydu a contribuit foarte mult la intelegerea mediului si la dezvoltarea imaginatiei Sofiei. Jocurile pe care si le creaza acum sunt cu adevarat diferite.

Voi ce alte trucuri aveti pentru a calatori imaginar alaturi de cei mici?

#Ad #Ad_KinderSurpriseNatoons

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!