Anul acesta am petrecut mai mult timp in Grecia, si am decis sa alegem o cazare cat mai aproape de malul apei, asa incat doar sa iesim din casa si sa fim gata sa ne bagam picioarele in apa. Mai mult, am vrut o zona care sa nu fie aglomerata, ci mai degraba cu localnici care merg la treburi dimineata si isi beau cafeaua linistiti, care cumpara de la brutarie.

Pana la urma, dupa multe cautari, am gasit locatia perfecta pentru noi. Un apartament spatios, de pe balconul caruia vezi si mirosi valurile, si din care trebuie doar sa treci o strada pietonala ca sa ajungi la apa. Un loc in care singurii turisti erau grecii, si prin care nu treceau decat oamenii care chiar aveau treaba acolo.

Noi am gasit cazarea prin Airbnb – am cautat mult si pe Booking, unde rezervam de obicei, dar pana la urma am gasit ce cautam pe Airbnb.

Apartamentul, pe care vi-l recomandam si voua, se afla in Menidi, pe malul golfului Ambracian si este urias. Are o sufragerie, bucatarie open space, o baie si trei dormitoare. Nu in ultimul rand, are o terasa superba care da direct spre golf.

Ce ne-a placut super mult?

  • spatiile de depozitare – fiecare dormitor are dulapuri de sus pana jos, asa incat nu a fost nicio problema sa ne punem toate lucrurile si sa ne ascundem toate gentile.
  • dotarile – bucataria este dotata cu de toate, erau 1 milion de prosoape (inclusiv prosoape negre pentru machiaj), era un aspirator, mop, fier de calcat si tot ce iti doreai
  • terasa uriasa – cu zona de canapea si zona de masa si priveliste directa spre apa\

  • apropierea de plaja – din casa pana la apa faceam doar 2 minute
  • proprietarii. Apartamentul e detinul de un domn ai carui parinti au un alt apatament de vacanta deasupra acestuia. Ei bine, el, personal, ne-a ajutat de fiecare data cand am avut nevoie  (de exemplu cu adresele unor centre de testare covid pentru intoarcerea in tara), iar parintii lui ne-au adus dulceata, pepeni si, la sfarsit, o sticla de vin.
  • aerul conditionat din fiecare camera
  • scaun de bebelusi (nou nout) si patutu de bebelus (noua nu ne-a trebuit, dar ni l-au oferit daca avem nevoie de el)
  • pet friendly (v-am spus ca am fost cu pisica in vacanta?)

Cum este locatia?

Apartamentul este, cum v-am mai povestit, in Menidi, deci “off the beaten track”. Plaja este de pietricele, nu de nisip, si nu este lata. In anumite locuri, in apa sunt pietre si alge. In rest, nisipul e curat si apa super calda – fix cum imi place mie.

 

Pe malul apei sunt cam 3 restaurante, si chiar la parter este un minimarket. La 2 minute distanta sunt mai multe cafenele, dar si o brutarie cu paine calda.

In apropiere puteti gasi:

  • la 20 de minute, Arta, un oras tare dragut cu un pod minunat, un centru pietonal si un mic teatru antic (dar cam putine locuri de parcare).

  • la 1 ora de Ioannina, capitala regunii Epir, Prevezza, cu portul superb si o groaza de situri antice (Nicopolis, Dodoni, Orreon sau Nekromanteio Acheron).

Per total, o vacanta minunata! Iar daca va intereseaza si pe voi locatia, o puteti gasi aici.

Calatorii placute!

 

 

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!