parenting

Lumea ca o lectie

octombrie 25, 2021

  • Ce-i asta?
  • Un tucan!
  • Si asta?
  • Un jaguar!

Cam asa incep diminetile noastre, cand ne uitam pe carti, care, in 90% din situatii, sunt carti cu animale. Am adunat o colectie impresionanta si ne place sa le rasfoim iar si iar si iar. Asta pentru ca, pe de o parte, lumea naturala e fascinanta, si e minunat ca cei mici sa o inteleaga in timp ce cresc si, pe de alta parte, pentru ca, atunci cand calatorim, sa stim deja ce vom gasi in jurul nostru. Sofia este deja experta si stie mai multe animale si pasari decat majoritatea adultilor din jurul ei 🙂 : tucani, marmosete sau vulpi cu urechi de liliac – lumea animala are putine secrete pentru ea. Si Tudor o prinde din urma – recunoaste broasca testoata (care se numeste “cuac”), ratonul (“atun”), crocodilul (“cocodi”) sau urs polar (“usu polal”). De altfel toti ursii sunt ursi polari pentru el, momentan.

Cel mai distractiv, insa, este sa vezi animalele cu adevarat, in natura. Si facem asta cu fiecare opotunitate care ni se da. Ce am vazut pana acum? Ei bine, in Tenerife am mers sa vedem delfinii si balenele in salbaticie – si le-am gasit! In Thailanda am facut snorkeling cu pestisorii sau am urmarit un varan pe strazile din Bangkok. Iar in Istanbul ne-am jucat cu toate pisicile din lume (ok, nu sunt chiar animale salbatice in mediul lor natural, dar eu zic ca merge).

Ce sa mai, lumea intreaga este o mare scoala, care ne invata in modul cel mai distractiv si mai natural atat de multe lucruri. Nu suntem noi neaparat adeptii worldschooling-ului, in principiu din lipsa acuta de timp, dar intelegem de ce atata lume alege sa mearga in aceasta directie in ultima vreme.

Nu trebuie sa mergem neaparat departe pentru a gasi animale – sa zburam pana in Africa sau in Thailanda nu e neaparat la indemana oricui, oricand. De aceea, puteti gasi parcuri si rezervatii naturale chiar aici in Europa (Bioparc de la Fuengirola, Zoosafari Fasano, de langa Bari, Serengeti Park in Germania sunt doar cateva exemple).

Daca vreti o cale si mai usoara, colectia Natoons de la Kinder Surprise, destul de proaspat lansata, ne introduce in lumea animalelor. Momentan este lansata colectia cu America de Nord. Mai mult, daca mergeti pe site-ul Kinder (link), veti gasi un joc tare dragut si posibilitatea de a participa la un concurs cu premii (1 excursie la rezervatia naturala Pairi Daiza din Belgia sau 25 de machete cu universul si figurinele Natoons)! Noua ne place super mult colectia – e educativa si foarte bine facuta!

Voi ati descoperit-o?

#ad #kinder #natoons

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply