calatorii

Ce planuri pentru vacantele din 2022 au bloggerii de calatorii in familie?

ianuarie 2, 2022

Inca un an a mai trecut si un an nou nout incepe. Desi se pare ca 65% din planurile facute in ianuarie nu se indeplinesc, am zis totusi sa vedem ce isi doresc bloggerii de calatorii in familie sa faca anul acesta.

Planuri de la Travelista

Inainte de a incepe sa scriu despre planurile mele pe 2022, am recitit ce am povestit, tot aici, pe blogul Crestem si Calatorim, la final de 2020, despre 2021. Si am realizat ca sunt fix in acelasi loc. Pandemia aceasta, atat de instabila in general. e constanta in aceasta privinta: ne tine fara planuri, dar cu multe dorinte.

Desi in 2021 toata calatoriile au fost spontane, au fost din plin, nu pot sa ma plang. Cateva aventuri au fost cadou de la Covid, de altfel: o scoala online neasteptata, care ne-a trimis 5 saptamani pe insule prin Atlantic, fie o mega-vacanta de Paste cu doua incursiuni in Africa sau, pur si simplu, locuri fara turisti, doar pentru noi, cum doar in pandemie poti gasi.

Asa ca in 2022 iar asteptam sa vedem, fara planuri, ce ne mai pregateste pandemia. Dar dirinte insa sunt: am vrea sa  exploram prin America Centrala, dar si prin Asia centrala. Am reveni pe meleaguri africane pentru inca un safari. Am explora parti din Europa in care nu am ajuns inca (mai avem de pe batranul continent 5 tari si regiuni autonome nevizitate inca).

De la Asia inca nu sper la o deschidere totala in viitorul apropiat, insa ma tenteaza noua aparitie pe circuitul turistic: Arabia Saudita. Si oare e prea mult sa sper ca situatia in Liban se va stabiliza?

 

Planuri de la The Happy Kid

Nu prea mai îndrăznim să facem planuri pentru noul an. În ultimii doi ani nu au ieșit deloc, așa că mai bine să fim flexibili, să ne adaptăm cum putem mai bine condițiilor și să ne bucurăm de fiecare clipă.

Totuși, avem câteva idei în minte! Vrem să începem anul cu o vacanță la schi; probabil în România, că ne e groază să facem planuri pentru altceva, și nici n-am merge prea departe cu piticul încă începător pe pârtie. Apoi, la final de iarnă/început de primăvară e neapărat o vacanță deosebită! Avem aniversare dublă în acea perioadă (eu și Eric) și cum altfel am putea să o sărbătorim mai bine. Eric visează plajă și piscine pentru ziua lui, deci să vedem unde se va putea mai exotic.

Restul anului e la liber momentan, ne pliem pe parcurs. Avem și câteva amânări din 2020-2021, poate se concretizează acum. Și dacă mai și reușim pe final să îl vizităm pe Moș Crăciun la el acasă, declar 2022 un mare succes!

Planuri de la Parinti Calatori

Ultimii doi ani ne-au invatat sa nu ne mai facem planuri pe termen lung, asa ca intram in 2022 fara nimic planificat pentru anul care vine. In contextul actual, cu noi variante, reguli diferite, blocaje și lockdown-uri instalate peste noapte, pare tot mai dificil sa te poti tine de un plan facut cu mult timp inainte si chiar sa iti reuseasca. Iar proaspata experienta din Maroc, unde aproape am ramas blocati, ne-a demonstrat asta. Asa ca in anul urmator ne propunem să ne adaptam din mers, sa urmarim destinatiile si ofertele, dar mai ales regulile in vigoare si tendintele din zonele in care ne-am dori sa ajungem, si in functie de toate acestea probabil vom cumpara bilete de avion cu cateva zile inainte sau pur si simplu vom urca in masina si vom porni spre locuri noi de descoperit. Cert este ca nu vrem sa renuntam la calatorii, ne dorim sa profitam cat mai mult chiar si in acest context dificil si speram sa reusim sa ajungem macar in cateva locuri noi pe care sa le descoperim pe indelete si, pe cat posibil, fara stres.

Planuri de la On My Way

După doi ani în care cred că am dormit mai mult prin alte paturi decât cele de acasă, pentru 2022 nu avem niciun plan. Dacă la final de 2020 aveam măcar niște intenții, gânduri, scenarii, acum nu le mai avem nici pe acestea pentru anul care vine. Ceea ce nu înseamnă că nu vom călători, căci sunt convinsă că o vom face. Vom continua să ne orientăm în ultimul moment în funcție de condițiile de călătorie, număr de cazuri, etc, să cumpărăm doar bilete de avion cu date flexibile și să facem rezervări cu anulare gratuită până în data călătoriei.

Visez la momentul în care ne vom alege iar destinațiile de vacanță doar în funcție de experiențele dorite, vreme, etc. Nu am însă nici o speranță că acest lucru se va întâmpla în 2022.

Planuri de la …noi

Ne adaugam si noi planurile aici, in speranta unui an mai bun in ceea ce priveste calatoriile. Ne-am uitat pe ce ne doream pentru 2021 si ne-am dat seama ca nu am atins nici macar o mica parte din rezolutii. Povesteam ca vrem sa ajungem in Dubai, Paris, tarile Nordice, Bali si Noua Zeelanda. Ce gluma buna :). Am ajuns la schimb in Grecia 🙂 . Asa ca sa ne facem planuri mari si anul asta zic 😛 . Anul asta speram sa reusim sa ajungem la ski in Bansko (anul trecut intrase pe lista rosie si nici nu existau vaccinuri, cel putin nu pentru publicul larg). Apoi, de ziua Sofiei, in mai, speram sa ajungem la un parc de distractii, fie in Europa undeva, fie in Dubai, in functie de restrictii. In vara ne dorim sa mergem pana in insulele Azore. Ne-a inspirat tare mult Travelista si am pus destinatia pe wish list. In vacanta de toamna avem pe lista sa mergem, poate, prin Egipt, iar mini vacanta de 1 decembrie speram sa ne prinda in Laponia, in vizita la Mos Craciun.

Revenim in ianuarie 2023, sa vedem cate am reusit sa facem!

Voi ce planuiti pentru 2022?

Calatorii placute

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply