Conditiile de calatorie in toate tarile par sa continue sa se schimbe de la o zi la alta in aceasta perioada.

Pentru ca de abia ce ne-am intors din Bali si pentru ca am gasit multe informatii conflictuale pe internet, va spunem mai jos care sunt cerintele la momentul de fata, dar va indicam si de unde va puteti oricum, informa, ca sa va asigurati ca aveti detaliile cele mai noi.

Romanii pot beneficia de VOA (Visa on Arrival) pe aeroportul din Bali, valabila pentru 30 de zile.

Care sunt conditiile de calatorie in Bali cu Visa on Arrival?

 • Adulti si copii peste 12 ani:
  • Certificat de vaccinare cu 1 doza (pentru Johnson & Johnson) sau 2 doze (Pfizer, Moderna, Astra zeneca). Nu se cere PCR. Nu se cere booster. Nu este relevanta data la care s-a facut vaccinul.
  • Pasaport electronic simplu (nu temporar), care sa aiba cel putin 6 luni de valabilitate si pagini goale
  • Aplicatia Peduli Lingugi instalata pe telefon (nu e nevoie sa va creati cont in ea, nimeni nu verifica)
  • 35 USD pentru VOA (Visa on Arrival). Se pot plati cu cardul
  • Dovada biletului de iesire din tara. Nu trebuie sa fie bilet de intoarcere spre Romania sau destinatia initiala. Puteti sa plecati spre orice destinatie din afara Indoneziei.
  • Declaratia vamala completata (se poate completa de o singura persoana pentru intreaga familie)
 • Copii sub 12 ani:
  • NU este nevoie de certificat de vaccinare sau testare PCR
  • Pasaport electronic simplu (nu temporar) care sa aiba cel putin 6 luni de valabilitate si pagini goale
  • 35 USD pentru VOA (Visa on Arrival). Se pot plati cu cardul
  • Dovada biletului de iesire din tara

Visa on arrival se acorda pentru 30 de zile. Se numara si ziua in care intrati in tara, indiferent de ora la care ati sosit. Astfel, daca ati ajuns pe data de 1 septembrie in Bali, spre exemplu, va trebui sa iesiti cel tarziu pe 29 septembrie. In cazul in care doriti sa stati mai mult de 30 de zile, VOA poate fi extinsa pentru inca 30 de zile la un birou de imigrare din Bali, sau puteti apela la o firma locala care se ocupa de asta. In cazul in care depasiti cele 30 de zile, la aeroport va trebui sa platiti o amenda de 1 milion de rupii pentru fiecare zi de overstay. Asta inseamna cam 320 de ron / zi de intarziere. Extinderea vizei costa cam 250 ron, spre exemplu, daca o faceti printr-o agentie (cam 800.000 de rupii).

Ce am auzit legat de conditiile de intrare in Bali si nu a fost adevarat.

 • Este nevoie de booster pentru a calatori in Bali. Incorect. Calatorii internationali nu au nevoie de booster pentru a calatori in Bali. Aceasta este o cerinta pentru calatoriile domestice. Pentru calatoriile domestice (adica daca vreti sa parasiti Bali – in cazul in care mergeti din Seminyak in Ubud se considera aceeasi provincie, deci nu e necesar), aveti nevoie fie de booster, fie de un test antigen sau PCR daca nu aveti booster. In Bali testarile sunt destul de ieftine. Un test PCR este cam 30 de ron.
 • Copiii peste 6 ani si mai mici de 12 ani care sosesc in Bali si sunt nevaccinati vor fi vaccinati la sosire. Bineinteles, acest lucru nu este adevarat. Nimeni nu e vaccinat la sosire in Bali.
 • Copiii de peste 6 ani si mai mici de 12 ani care sosesc in Bali si sunt nevaccinati au nevoie de testare PCR. Nici acest lucru nu este adevarat. Copiii isi urmeaza parintii. Daca ei sunt vaccinati, copiii trec fara probleme
 • Este nevoie de asigurare de sanatate care sa acopere Covid pentru a intra in Bali. Incorect. Aceasta cerinta a fost scoasa la inceput de iunie. Bineinteles, insa, este indicat sa va faceti o asigurare de calatorie, mai ales atunci cand mergeti in destinatii exotice. Noi o avem pe cea de la Revolut Metal, care oricum acopera si Covid.

Cum este la imigrari in aeroportul din Bali?

In primul rand trebuie mentionat ca certificatele de vaccinare si instalarea aplicatiei pe telefon sunt verificate atunci cand va imbarcati in avionul din Romania. Companiile aeriene sunt obligate sa verifice cerintele fiecarei tari inainte de a le permite pasagerilor sa urce la bord.

Apoi, in aeroportul din Bali, pasii sunt urmatorii:

 • Veti merge la primul ghiseu unde va sunt verificate certificatele de vaccinare. Aici a durat maximum 5 minute.
 • De aici mergeti la ghiseul unde veti plati taxa de viza. La fel, dureaza cel mult 5 minute
 • Apoi veti merge la imigrari. Aici cozile sunt mari. Noi am stat la randul de copii si batrani, care s-a miscat putin mai incet decat cel normal, si am stat cam o ora. Am auzit insa si povesti cu asteptari de 2 ore. Aici va vor verifica pasapoartele, plata vizei, va vor face poze si lua amprente (doar adultilor), va vor verifica biletele de iesire din tara si vor aplica viza in pasaport. Pe ea puteti vedea foarte clar si care este ultima zi in care trebuie sa iesiti din tara.
 • Dupa imigrari veti trece pe la un fel de control vamal unde trebuie sa prezentati cardul… completat. Se poate completa si fizic, in aeroport, dar noi am completat online si doar l-au scanat si asta a fost.
 • Apoi ajungeti in zona de bagaje, unde probabil acestea va asteapta de mult timp.

Acum sunteti gata sa explorati insula si sa va bucurati de vacanta!

De unde sa va informati inainte sa plecati?

Noi am folosit mereu acest site. Este tot timpul la zi si foarte clar.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!