Cand am decis ca vom merge cu copiii in Bali, am cautat sa vedem care sunt activitatile specifice pe care le putem face pentru ei. Da, bineinteles ca am ales sa mergem in jungla, la temple, la terasele de orez si multe altele care, de altfel, le-au placut foarte mult, dar am presarat vacanta si cu locuri in care copiii sa se joace si sa se distreze cu activitati potrivite pentru ei (dar si pentru noi, de ce nu?). Asa am ajuns la Waterbom Bali, un parc acvatic unde am stat de la deschidere si pana la inchidere.

Pana sa ajungem aici, mai mersesem la un singur parc acvatic, respectiv Legoland Waterpark din Gardaland, Italia, si nu fusesem prea impresionati. Sofiei ii placuse, insa, asa incat am zis sa incercam, pentru ea. 

Am fost, insa, foarte placut impresionati de Waterbom Bali. Este un parc acvatic mare si variat, cu foarte multa atentie fata de turisti, si unde poti gasi ceva pentru oricine.

Are o zona pentru copii mici, unde Tudor a petrecut cam toata ziua, o piscina mare, unde am inotat si ne-am jucat cu totii, un rau lenes si multe tobogane pentru copiii mai mari sau adulti. Am numarat aproximativ 12 tobogane pentru cei mai mari, si ne-am dat in cam toate de mai multe ori.

Am inceput pe raul lenes, care a fost mai mult amuzant, pentru ca Tudor si tati s-au dat impreuna, iar eu si Sofia separat. Tudor a decis ca nu ii place sa ii curga apa in cap si, atunci cand treceau pe sub un pod de pe care PICURA niste apa, sau chiar cand se apropia de el, incepea sa strige din toti rarunchii “Ajutor! Ajutor”. Stiu, nu e politicos sa razi de propriul copil, dar jur ca mi s-a parut atat de amuzant, incat am ras in hohote. Tati nu a fost la fel de amuzat ca mine 😀 .

In ceea ce priveste toboganele celelalte, ne-am distrat in aproape toate. Singurele pe care nu le-am incercat sunt cele care efectiv iti luau podeaua de sub picioare ca sa poti cadea. Si asta doar pentru ca exista o greutate minima de 45 de kilograme, iar Sofia este mult sub 🙂 . Exista si unul pentru care trebuia sa ai cel putin 100 de kg ca sa te poti da, dar acolo mergea sa combini participantii, asa ca a fost in regula. 

A fost extrem de distractiv. Ne-am dat in acelasi timp si si am facut curse, sa vedem cine ajunge primul, am incercat toboganele care mergeau prin intuneric sau complet transparente, care te invarteau pentru ca apoi sa aluneci printr-o gaura si cate si mai cate.

Tudor a fost mai reticent la inceput, mai ales ca nu ii prea place sa se stropeasca sau ude pe cap, dar l-am dat pe brazda pana la sfarsit si s-a distrat foarte tare.

 

Cateva detalii tehnice:

  • Sunt mai multe restaurante in parc, mancarea este variata si buna
  • La intrare primiti o bratara (una per familie) pe care o puteti incarca cu bani (merge cu cardul) si apoi platiti peste tot cu ea.
  • Exista dulapioare la intrare pe care le puteti inchiria, cu diferite marimi (si preturi in functie de marime)
  • Puteti inchiria si mici pavilioane, dar sumele ni s-au parut foarte mari – cam 500 de ron pentru doua sezlonguri intr-un pavilion.
  • Luati bilete de pe siteul oficial, intrucat gasiti aici cele mai bune preturi (sau noua asa ni s-a parut)

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!