Nu stiu voi cum sunteti dar eu, cand merg cu copiii undeva, caut daca exista restaurante potrivite pentru cei mici. In Bali, unul dintre cele care pareau cele mai ok (si nici incredibil de departe de noi) era Biku. Dar cee ace e special la ei nu este restaurantul propriu zis, ci serviciul de High tea, care are si o varianta adaptata pentru copii.

Asa ca intr-o zi, dupa o dimineata la surf, am facut o rezervare la Biku pentru High tea, am luat un taxi (Gojek) si am purces la drum. Cand am ajuns am vazut ca era multa lume care astepta la usa, insa masa noastra era gata si am fost condusi direct la ea.

High tea, sau, practic, ceaiul de la Biku se serveste intre 11 si 17 si consta din ceai, sandivisuri, scones (nu stiu cum se zice in romana, jur), clotted cream (un fel de smantana foarte groasa, spre frisca, dar neindulcita) si gem. Copiii primesc ceai de fructi, birose, mini sandvisuri si scones.  La inceput, din partea casei, am primit capsuni cu frisca si apa.

Cea mai distractiva parte e ca cei mici primesc Canute mici pe farfurii mici si ceainice mici, care au capacele prinse, asa incat sa isi poata turna singuri. Copiii au fost, va spun cu sinceritate, in extaz. Nu isi mai putea opri exclamatiile de uimire si bucurie, au turnat ceai, au turnat sirop de zahar (uneori mai mult decat trebuia, ceaiul lui Tudor era mai mult sirpo decat ceai, dar oricum, am venit mai mult pentru experienta decat pentru mancare 😊 ), au baut “elegant”, au mancat briosele (atent aduse, una cu glazura albastra si celalalta roz), per total, s-au distrat.

Eram singurii care serveau high tea cu copiii ceea ce a generat tare mult interes si de la celelalte mese, de unde adultii se ridicau sa se uite la tot ce primisem noi si se minunau ce dragut este.

Dupa ce au terminat, copiii s-au putut plimba putin prin restaurant sa admire foarte multe obiecte decorative care puteau fi si cumparate sau au colorat pe foile special aduse de cei de acolo.

A fost o experienta minunata, si m-am bucurat tare mult ca nu am ratat-o. Copiii au fost incantati, iar Sofia a spus mult timp ca aceasta a fost experienta ei preferata din Bali si ca isi doreste sa deschidem o ceainarie 😊 .

Biku se gaseste in zona Seminyak / Petitenget, iar preturile sunt in jur de 60 ron / adult si 40 ron / copil, ceea ce ni s-a parut complet rezonabil. Se poate plati cu cardul.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!