Cu siguranta o activitate pe care nu trebuie sa o ratati la o vizita prin Bali este vizita la o plantatie de cafea. Indonezia este unul dintre cei mai mari producatori de cafea din lume, cu o mare traditie in acest sens, si veti gasi o serie de plantatii de cafea pe care le puteti vizita.

Noi am gasit cateva pe internet, dar am urmat sfatului soferului nostru si am ajuns la una care ne-a placut foarte mult – BAS Coffee Plantation.

Am fost intampinati la intrare de o domnisoara care ne-a povestit ce putem gasi in plantatie. Pe langa cafea, mai cresteau si fructe, precum mango si banane, dar si foarte multe condimente – scortisoara sau vanilie fiind doar cateva dintre ele. Copiii au putut atinge si mirosi fiecare dintre ele, si au si primit scortisoara sa ia acasa.

Apoi am ajuns intr-o zona in care ni s-a aratat cafeau in diferite faze, de la cea proaspata pana la cea prajita, si am putut sa facem apoi diferenta intre robusta sau arabica. Un domn prajea cafeaua intr-un colt, iar Sofia si tati au incercat si ei.

A urmat degustarea propriu zisa, unde am primit 15 feluri de cafea si de ceai, care de care mai interesante. Ceaiul de mangosteen a fost delicios, am si luat o punga pentru acasa, iar dintre cafele am fost impresionati de varietatile cu vanilie, cocos sau avocado, sau cafeaua de luwak.

Totul pana acum a fost absolut gratuit. Vizita si cafeaua sunt din partea casei. Mai mult, plantatia este superb amenajata. Veti degusta cafeaua avand o priveliste superba spre jungle, si veti putea face poza in tot felul de cuiburi sau locuri special amenajate.

 

Daca doriti, puteti sa cumparati mai multa cafea, ceai sau apa sa beti, puteti sa platiti pentru a va da intr-un leagan din jungle sau puteti cumpara cafea si ceai sa le luati acasa.

Poate vizita la o plantatie de cafea nu va vine imediat in minte ca o activitate pe care sa o faceti cu cei mici, dar, va garantam, merita!

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!