Universal Studios din Singapore erau prima activitate pe lista noastra de lucruri de facut cu copiii acolo. Nu am ajuns chiar din prima zi pentru ca programul lor era, atunci cand am mers noi, de miercuri pana duminica, dar miercuri ne-am prezentat regulamentar pentru o zi de distractie.

Parcul in sine nu este foarte mare, dar am umplut fara probleme o zi intreaga si am avut activitati pentru ambii copii. Uitati-va, inainte sa il vizitati, pe site, pentru a vedea limitele de inaltime pentru fiecare atractie. La cei 128 de cm ai ei, Sofia s-a putut da in absolut orice, iar cele pentru Tudor s-au aflat mai mult in zona copiiilor mai mici.

Atractia principala pentru ambii copii au fost roller coasterele, care le plac foarte mult (cred ca ma mostenesc pe mine cu asta, eu iubesc sa ma dau in rollercoastere). Sofia a incercat din prima cel mai “ingrozitor” roller coaster din parc, unde te dadeai peste cap de 1 milion  de ori si unde, la prima tura, am tinut ochii inchisi tot drumul. I-a placut tare mult si in Aventura 7D de la Transformers, unde mergeai intr-un soi de roller coaster printr-un oras creat digital sit e gaseai antrenat intr-o lupta intre fortele binelui si raului.

Roller coasterul interior din zona Egiptului a fost o alta super atractie, destul de infricosatoare pentru copii, intrucat se intampla in interior, pe intuneric, cu diverse mumii infricosatoare aparand din cand in cand.

Tudor a adorat dragonita din Shrek, un roller coaster in care s-a putut da, si pe care l-a incercat de 4-5 ori. I-a placut tare mult si in carusel, dar si in zona Jurasic, in niste pterodactili zburatori pe care ii puteai manevra sa se ridice sau sa coboare dupa cum preferai.

Ne-am dat de multe ori in fiecare atractie, si am stat de la deschidere, ora 12, pana la inchidere, ora 18. Am prins si o ploaie torentiala, pentru ca am vizitat in sezonul ploios, dar am gasit pelerine de ploaie la magazinele de acolo si ne-am descurcat rezonabil.

Ce trebuie sa tineti minte?

Accesul la Universal studios costa cam 50 euro / adult si 40 euro / copil. Preturile sunt putin mai mici daca achizitionati biletele prin aplicatia Klook. Va recomandam sa achitizionati si fast pass. Sunt doua tipuri de passuri, cel cu care va puteti da o singura data pe fast lane la fiecare atractie si cel cu care va puteti da nelimitat pe fast lane la fiecare atractie (2 sau 3 atractii sunt excluse de la fast passuri. Noi l-am luat pe cel nelimitat, care este destul de scump, cam 80 de euro, dar care a meritat toti banii. Cozile sunt foaaarte mari, de peste o ora jumatate, si nu am fi putut sa ne dam in absolut nimic cu 2 copii nerabdatori, iar ziua ar fi fost un fiasco. Nota: Copiii sub 3 ani nu platesc intrarea si au fost pass practic  inclus daca merg cu un adult care are fast pass.

Restaurantele au fost tot timpul super super pline. Era foarte cald si am fi vrut sa mancam inauntru, insa a fost imposibil, dup ace ne-am pendulat intre restaurante de cateva ori. Am gasit pana la urma o zona mai ok cu umbra si am mancat acolo. Mancarea este tip fast food si nu toate restaurantele sunt deschise.

Noi am folosit taxi-ul la dus si la intors, dar la intoarcere, chiar cand se inchidea parcul, era o coada foarte mare, si am asteptat cam o ora pana sa ne preia un taxi. Luati si asta in considerare si ganditi-va si la metode alternative de transport. Noi ne despartisem, Tudor plecase primul cu tot cu cartela de internet, asa ca am ramas si am asteptat taxi-ul, si am avut mare noroc – copiii au fost super linistiti si intelegatori.

Voi in ce parcuri minunate de distractie ati ajuns?

Calatorii placute! 

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!