Nordul insulei Bali este mult mai putin vizitat de turisti decat sudul, desi peisajele sunt absolut de vis. Am decis sa vedem mai mult din insula si am inclus si Lovina in itinerariul nostru. Copiii pareau super incantati sa vada delfinii, asa ca totul mergea spre o excursie de succes.

Din zona Seminyak pana la Lovina este un drum de aproximativ 3 ore, in functie de aglomeratie, asa ca am vazut multe altele pe drum pana acolo, ca sa ne asiguram ca cei mici rezista cu brio. Ne-am rezervat un hotel, pentru ca tururile cu delfinii incep la ora 6 dimineata, si ne-am cazat destul de tarziu, in jur de ora 8. Noi am ales un hotel direct pe plaja, si tot cei de la hotel s-au ocupat sa ne aranjeze excursia cu delfinii, dar am platit-o direct la capitanul barcii.

Am luat cina si apoi ne-am culcat devreme, sa fim gata de aventura a doua zi. Nu ne era prea clar cum vom ajunge la barca, dar ne-am bazat ca cei de la hotel ne vor ajuta de dimineata.

Si iata-ne la ora 5.55 in holul hotelului, imbracati cu cate un hanorac si cu vesta de salvare pentru Tudor dupa noi. Paznicul hotelului ne-a condus spre plaja si, cand colo, am remarcat ca fluxul adusese apa pana la hotel, si coborand treptele din dreptul lui mai faceam doar 2 pasi pana la barca pe care paznicul o semnalizase si care parca alene langa noi.

Capitanul ne-a ajutat sa ne urcam in barca si am negociat putin pretul. 1 milion de rupii (330 ron) pentru excursie la delfini si snorkeling, si 700 de mii de rupii (230 ron) doar pentru excursie la delfini. Am stabilit ca vom vedea pe drum daca vrem sa facem si snorkeling, in functie de dispozitia copiiilor.

Excursiile la delfini functioneaza in modul urmator – delfinii apar in fiecare dimineata in zona Lovina, si capitanii stiu pe unde se joaca ei. Asa ca veti vedea destul de multe barci care asteapta alene pe apa fara niciun val sa apara delfinii. Daca cineva ii vede ii semnalizeaza, si toata lumea se indreapta, mai usor sau mai repede, in directia indicata. Delfinii inoata printre barci, pe sub barci, sar pe langa ele, este cu adevarat o experienta.

Nu trebuie sa astepti prea mult sa ii vezi si sunt si destul de multi – copiii au fost incantati de spectacol si strigau cu bucurie cand vedeau vreun delfin sarind din apa.

Am vazut la alte barci adulti cu echipamente de snorkeling care erau legati de niste improvizatii facute pe barca si care se uitau in apa dupa delfini in timpul mersului. Evident, aceasta activitate nu ar fi fost potrivita pentru copii.

Am stat cam o ora sa admiram delfinii, dar si rasaritul absolut superb!

Apoi am luat-o usor spre hotel, trecand peste reciful care protejeaza tarmul (motiv pentru care in Lovina nu sunt valuri si nu se poate face surf) si ne-am uitat putin la el de deasupra. Reciful e destul de mic si nu foarte bogat, asa ca am decis ca ne vom intoarce direct la hotel.

La 7.30 eram deja inapoi, gata pregatiti de noi aventuri, dar cu amintiri si senzatii pentru totdeauna!

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!