Unul dintre locurile de pe lista noastra de vizitat in Singapore a fost gradina zoologica. Ne gandeam sa ajungem si la Night Safari, insa am decis ca Sofia si Tudor erau prea obositi sa stea pana tarziu acolo, mai ales dupa ce vazusem Zoo si River Wonders. Mai ales pentru ca de abia terminasem vacanta in Bali unde fusesem in Safari deja, asa ca nu ar fi fost o tragedie sa il ratam.

Am ajuns la Singapore Zoo cu taxiul ca sa descoperim ca in zona se contruieste foarte mult. Gradina Zoologica se extinde si aici se va reloca si Jurong Bird Park odata ce e gata. Constructia nu ne-a deranjat, incat nu avea niciun impact in experienta noastra acolo.

Am cumparat biletul combinat pentru Zoo si River Wonders, pentru ca voiam sa vedem si partea de acvariu, pesti etc. Cel mai mult ne-a placut cat de experentiale si imersive sunt cele doua gradini. Poti vedea ce zgomote fac animalele, sa vezi marimea diferitelor urme de feline sau ursi, sa vada raurile pe harta si sa le urmareasca cu degetul

Gradina Zoologica

Am inceput cu Gradina Zoologica, care este imensa, si care are un mic trenulet cu care te poti plimba intre diferitele statii, ca sa apuci sa vezi cat mai multe fara sa obosesti.

In gradina se gasesc o multitudine de animale, si va va lua cateva ore bune sa o parcurgeti pe toata. Este impartita pe diverse zone si ne-am bucurat sa trecem prin zona Etiopiei, de exemplu, sau prin zona animalelor nocturne sau a pasarilor. 

Au loc si cateva spectacole, care sunt toate organizate in asa fel incat animalele sa nu fie stresate, si noi am ajuns la spectacolul cu elefanti si la unul cu pasari si cateva mici animale, dar si la cel cu catei si pisici.

In capatul gradinii exista si un mic splash park, in care copiii se pot juca cu apa – si trebuie sa marturisesc ca am petrecut ceva timp aici – copiii nu se mai dadeau dusi.

In cadrul gradinii zoologice nu sunt restaurante – ele sunt grupate in jurul intrarii in cele trei zone – gradina zoologica, River Wonders si Night Safari, si sunt mai mult de tip fast food. In gradina gasiti zone cu automate din care se pot cumpara sucuri sau inghetate.

River Wonders

Imediat langa gradina zoologica gasim River Wonders, zona de gradina zoologica acvatica, in care vedem multe acvarii cu pesti fie din rauri, fie marini. Copiii au fost foarte interesati sa afle ce pesti sunt in anumite rauri si sa descopere exact unde sunt acele rauri.

Tot aici se afla si ursii panda, care au o zona dedicata si despre care putem afla tot felul de lucruri, ba chiar sa cumparam suveniruri dintr-un intreg magazin dedicat lor.

Sofia a apreciat cel mai mult plimbarea cu barca pe rau, unde nu am putut merge si cu Tudor intrucat nu ajungea la inaltimea minima. Cu barca treci prin zone cu maimutele libere, vezi jaguari si tatu, dar si cobori prin zone cu valuri mai mari, asa incat calatoria pare, uneori, tare aventuroasa. Noi am avut noroc si nu am prins deloc coada, dar cred ca se poate aglomera uneori. Plimbarea cu barca este la un cost suplimentar, si biletul se poate achiziona online.

Per total, experienta noastra la Gradina Zoologica si la River Wonders a fost foarte buna si nu a fost nicio problema sa le facem pe amandoua in aceeasi zi. Am mancat intre cele doua atractii, iar Tudor a dormit prin jumatate din River Wonders.

Se poate ajunge cu autobuzul, dar noi am fost comozi si am luat taxi-ul. Acesta te lasa in parcare, de unde veti veni sa il si luati la intoarcere – vin acolo taxi-urile sa astepte clientii la rand, nu trebuie sa sunati.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!