Toata lumea care a mers de la Bucuresti la munte a trecut de fiecare data, atat la dus cat si la intors, pe langa acest muzeu, dar nu stiu cati s-au oprit sa il si viziteze. Muzeul se afla, asa cum ii spune si numele, la Posada, practic intre Campina si Sinaia, intr-o curba in timp de drumul urca.

La ultima noastra vizita la munte am decis sa plecam putin mai devreme si sa ne oprim si aici, mai ales ca auzisem de la Travelista ca e chiar simpatic si merita sa facem un scurt popas.

Am oprit in parcarea incapatoare si ne-am indreptat spre muzeu. Am remarcat ca nu sunt multi turisti deloc. Cat eram acolo am mai vazut un singur grupulet de 4 persoane si apoi la plecare am dat peste 2 familii care urmau sa intre.

Muzeul este impartit pe 3 etaje (parter + 2) si ni s-a parut tare interesant si educativ. Cel mai mult ne-a placut functia imersiva, pentru ca, cel putin la etajul 2, este recreata o padure cu animalelel care traiesc in ea.

Vizitatorii au ocazia sa afle despre animale, despre tehnicile de vanatoare, despre tipurile de paduri si multe altele. O parte din muzeu pare sa fi fost pusa la punct in anii 80, dar noua ne-a placut ca recrea atmosfera de atunci. Sunt si o sumedenie de carti si documente interesante.

Programul de vizitare este marti – duminica intre 9 si 17, iar tariful este 35 ron / adult pentru vizitarea tuturor celor 3 etaje. Gasiti detalii pe site-ul muzeului.

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!