Pentru un weekend de primavara, am ales sa mergem la Olanesti. Nu mai mersesem niciodata aici, si am descoperit o locatie foarte draguta pentru o escapada cu cei mici. Puteti petrece linistiti un weekend intreg aici si sa nu va plictisiti, ba chiar si mai mult!

Ce puteti sa faceti intr-un weekend la Olanesti?

Petreceti o jumatate de zi la Aqua Park Tisa Spa Resort

Aqua Park Tisa Spa Resort a fost revelatia weekendului nostru la Olanesti, si am stat aici cam 5 ore. Un spatiu deloc aglomerat si amenajat modern, veti fi intampinati de o receptie larga, bratari care sa faciliteze accesul la vestiare si plata fara cash si trei etaje pentru relaxare si distractie. 

La parter gasiti piscine potrivite pentru adulti si copii, cu multiple jacuzzi si cu un mic rau lenes, la etaj e zona preferata a copiiilor, plina de tobogane si piscine potrivite si pentru cei mai mici, iar la 2 este Termarium, zona doar pentru adulti, unde regasim saune, un cibar, un hammam si un dus tropical, alaturi de posinilitatea de a face masaje. Gasiti mai multe detalii in articolul dedicat!

Faceti o plimbare pana la Izvoare sau pana in Satul Tisa

La Olanesti puteti sa faceti o plimbare prin padure, pe drum pietruit, timp de 4.2 km, pana la satul Tisa. Drumul este perfect pentru a merge cu copiii, Tudor si Sofia au mers cu bicicleta si trotineta, deci este practicabil si cu caruciorul (cel putin o bucata din el). Pe parcurs va puteti distra trecand podurile amenajate peste rau sau aruncand pietre in apa in zona numita “Plaja”. Bineinteles, nu ratati oprirea la Izvoarele sulfuroase, care sigur ii vor oripila pe copii :)). Apa nu puteti lua decat daca aveti cartela, care se obtine de la hotelul la care stati in general din ce am inteles. Si probabil costa – noi nu am fost tentati sa gustam, deci nu am investigat mai departe 🙂 .

Jucati-va in parcul central

Desi nu e foarte mare, parcul central e clar un punct de atractie pentru copii. Noi am stat cel putin cate 30 de minute de doua ori pe zi aici, deci copiilor le-a placut. Se pot da in leagane sau pe tobogan, pot alerga sau pot incerca aparatele de gimnastica pentru adulti. Distractie garantata!

Mergeti pana la Lacul cu Nuferi

Din centrul orasului pana la Lacul cu Nuferi este o plimbare placuta (desi uneori la deal 😛 ) de cam 15-20 de minute, mai intai prin oras, apoi printr-un mic parc. Totul este perfect accesibil, chiar si cu caruciorul.

Lacul este dragut, probabil mult mai spectaculos in sezonul de inflorire al nuferilor, dar este, oricum, un loc linistit si odihnitor. Am vazut si rate cu boboci, totul era foarte foarte placut.

Faceti o drumetie pana la Piatra Scrisa

Piatra Scrisa este o piatra moale pe care lumea a scris de-a lungul timpului. De asemenea, e si un loc bun de unde puteti avea o priveliste frumoasa asupra orasului. Puteti ajunge aici pornind de la cimitir si urmand insemnele (cerc galben din ce imi amintesc) timp de aproximativ 15 minute prin padure. 

Noi nu am reusit sa ajungem aici, pentru ca nu am mai avut timp, dar copiii ne-au tot spus ca isi doresc, si poate o includem pe lista data viitoare.

Voi ce ati mai facut la Olanesti?

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!