Unul dintre locurile pe care ne doream sa le vizitam in Moldova este Castelul Mimi, aflat la aproximativ 25 de minute de Chisinau. Am facut o programare online si am mai gasit locuri disponibile doar la tururile in engleza, dar asta nu a fost o problema, intrucat copiii fac si engleza la scoala, asa ca au putut intelege mare parte din ce li s-a povestit.

Am pornit de dimineata pentru a ajunge la turul nostru de la ora 11 si am parcat in parcarea suficient de mare de vis-a-vis. In fata noastra se ridicau zidurile inalte ale Castelului, foarte moderne si ingrijite. Spre deosebire de vizita noastra la Crama Cricova, acum am intrat intr-o zona de receptie foarte moderna, spatioasa si luminoasa, cu zona de bar, shop dar si mini muzeu. Am primit bratarile corespunzatoare (o parte dintre noi aveau si degustare, restul trebuiau sa conduca) si am pornit alaturi de ghid.

Curtea Castelului Mimi este foarte mare si extrem de bine amenajata. Noi am vizitat Castelul pe 30 decembrie, cred ca vara este absolut superba!

Asa am aflat ca nu este vorba de fapt de un castel in sensul pe care il cunoastem noi. Denumirea de castel era data locurilor unde se face vinul, iar acesta era produs de sus in jos. Asta inseamna ca strugurii erau dusi la utlimul etaj si apoi, prin metoda scurgerii, vinul ajunge tot mai jos, pana la parter unde era pus in butoaie sau imbuteliat si pastrat.

In timpul comunismului, catelulu Mimi a fost folosit ca depozit de cereale si aproape distrus, si apoi a fost refacut de proprietarii actuali, care i-au adaugat si o alta aripa. Au mai adaugat casute in care va puteti caza, piscina si spa, pentru o experienta completa, plus un restaurant tare dragut.

Am vizitat castelul si am vazut butoaiele in care este pastrat vinul si peretele presedintilor care au primit vinuri cadou in 2023 cand a avut loc un summit in Moldova. Am putut remarca diferenta intre Mimi si Cricova, care este mult mai mare si care a fost vizitat de mult mai multe personalitati.

La sfarsit am ajuns la restaurant pentru degustare, unde copiii au incercat o Baba Neagra (prajitura specifica din Moldova, delicioasa – dar foaaaarte dulce) si adultii au baut cafea si au incercat vin.

La sfarsit ne-am putut plimba prin gradinile castelului si am luat multe vinuri, dar si coniac de la magazin, iar copiii au incercat acadele sau chiar jucarii.

Pentru a rezerva un tur, gasiti toate detaliile pe site, chiar aici.

Apoi ne-am continuat calatoria spre Transnistria dar despre asta intr-un articol viitor!

Calatorii frumoase!

Pentru mai multe idei legate de calatoriile in familie, va asteptam si pe Grupul Familiilor Calatoare de pe Facebook.

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!