Ca sa nu pastram mult suspansul, ei bine va spunem ca daca nu ati ajuns inca la Europa Park, atunci ar fi bine sa o faceti – a fost un parc de distractii precum niciunul in care am ajuns si pe care vi-l recomandam cu mare mare incredere!
Am ajuns aici gratie super excursiei organizate de Familia Hai Hui alaturi de Family Travel Bubble si ne-am distrat pe cinste un weekend intreg!
Am zburat din Bucuresti spre Basel, de unde am luat autocarul pregatit sa ne duca pana in Rust, orasul casa al super parcului de distractii care urma sa ne gazduiasca pentru doua zile. Ne-am cazat la Apollon Rust, la numai cateva minute de parc, in camere spatioase, unde ne-am bucurat de un mic dejun delicios in fiecare zi.
Am petrecut 2 zile pline in Europa Park, si am mai fi stat! Am gasit aici peste 100 de atractii si ne-a, bucurat ca am ales sa nu stam o singura zi aici. Parcul e literalmente urias si efectiv nu cred ca am reusit sa ne dam in toate nebuniile nici macar in doua zile.
Haide sa va povestim cum a fost in Europa Park!
Parcul este impartit in mai multe zone, fiecare denumit dupa o tara. Avem zone pentru Gemania, Elvetia, Italia, Spania si cate si mai cate. Fiecare zona este amenajata pentru a parea cat mai apropiata de tara respectiva, iar denumirile atractiilor sunt si ele specifice. Spre exemplu avem Pegasus in Grecia, Matterhorn Blitz la Elvetia etc. In plus, peste tot gasiti personaje si elemente din povesti. Ce sa mai – tot parcul e o uriasa si minunata poveste de care nu ma mai saturam eu, ca adult, ce sa mai spunem de copii!
In principiu, puteti merge cu copiii de la orice varsta aici. Sunt multe multe atractii care nu au efectiv limita de inaltime si sunt potrivite pentru familii in general. Printre acestea, enumar: Danube Steamer, Jim Button, Liechtenstein Balloon Ride, Madame Freundereich Curiosities si cate si mai cate.
Insa, cred ca, daca aveti copii pasionati de roller coastere, cel mai bine e sa asteptati pana au 1.20 m. Asta pentru ca la aceasta inaltime se pot da in cele mai multe roller coastere mari, si anume: Eurosat Cancan, Matterhorn Blitz, Swiss Bob Run sau Wodan.
Apoi, mai sunt 2 roller coastere pentru cei peste 130 cm, Blue Fire Megacoaster, Euro-Mir si Voltron Nevera si unul care merge de la 140, si anume Silver Star, cel mai rapid din Europa. Trebuie sa va spunem ca Silver Star este absolut urias. Incepe in partea a stanga a parcului si termina in cea dreapta. Noi am crezut ca sunt mai multe roller coastere, de fapt era unul. Nu ne-am dat in acesta – eu am stat cu Tudor iar Sofia avea 139 cm incaltata.
Daca cei mici iubesc totusi roller coasterele dar nu au inca 120 de cm, exista optiuni si pentru ei: Pegas, Arthur si Alpine Express Enzian sunt tare dragute si merg de la 100 cm.
Bineinteles, avem si o multime de ride-uri cu apa, care de care mai dragute si mai udatoare :)). Eu m-am dat in Fjord-Rafting si Tirol Log Flume, iar Sofia a incercat si Atlantica SuperSplashsi si Poseidon (care e o combinatie intre roller coaster si ride cu apa – tare interesant).
Pe langa ride-urile clasice, ne-am bucurat sa intalnim si unul cu realitate virtuala: Voletarium. Am intrat acolo cu asteptari foarte scazute, pentru ca nu era deloc coada si am crezut ca nu e mare lucru de capul lui. Dar apoi calatoria virtuala prin lume ne-a placut atat de mult, incat am mai intrat de doua ori in aceeasi zi si inca de vreo 2-3 ori a doua zi. Pe langa aceasta, si Pirates in Batavia ne-a impresionat pozitiv, o adevarata calatorie prin lumea piratilor pe cele sapte mari.
Per total, clar a fost cel mai frumos parc vizitat de noi. Totul este o adevarata poveste, simti ca intri intr-adevar in lumea magica pe care parcul doreste sa o contruiasca, sunt foarte foarte multe atractii si exista ceva pentru toate varstele.
Cum este mancarea?
Mancarea este ca la orice parc de distractii – mai mult tip fast food. Am mancat in parc la unul dintre restaurantele centrale, de langa lac, cu specific german, dar totul era pe repede inainte. La fel sunt multe zone in parc cu hot dogs, hamburgeri, gogosi, vata de zahar si cate si mai cate.
Restaurantul preferat al multora, insa, este Food Loop, unde mancarea vine pe niste centuri, coborand de sus. Din pacate, la acest restaurant cozile sunt de 25-45 de minute, si am preferat sa stam la coada la o alta atractie decat la coada la mancare, deci nu l-am incercat. Cei care au fost acolo, insa, l-au laudat si au spus ca a meritat asteptarea.
Ce alte detalii trebuie sa stiti?
Program. Europa Park se inchide la 18 in teorie. De fapt pe site scrie: deschis pana la cel putin ora 18. Noi insa am iesit dupa ora 19 din parc in fiecare zi, si, de fapt se inchide pe la 19.30. In cea de-a doua zi ne-am dat ultima oara in Arthur si la 18.30 inca se intra pentru a se sta la coada. De asemnea, la 18 inca mai erau spectacole in parc. Asa ca nu va indreptati spre iesire la 17.30, mai aveti cel putin o ora de distractie.
Aplicatia. Aplicatia Europa Park este de baza. In ea vedeti unde sunt atractiile, cat dureaza drumul pana la fiecare dintre ele plus ruta, care este timpul de asteptare la ele si disponbibilitatile la Virtual Line. Tot in aplicatie puteti filtra dupa inaltime – asa veti sti exact la ce atractii puteti sau nu puteti merge.
Fast Pass. In Europa Park nu exista Fast Pass. Daca vreti sa ajungeti la o atractie anume si sunt cozile mari, trebuie sa stiti insa ca pentru o parte din ride-urile mari exista o Virtual Line (coada Virtuala). Daca intrat in aplicatie veti vedea orele disponibile la atractia respectiva, cu sloturi de 10 sau 15 minute (nu puteti vedea coada virtuala decat cand sunteti efectiv in parc, deci degeaba incercati de acasa. Odata ce rezervati un slot pentru o anumita atractie, nu mai puteti face alte rezervati la altele. Dupa ce mergeti la atractia respectiva, veti putea rezerva un nou slot. Noi am fost doua zile in parc – vineri si sambata. Vineri a si plouat deci, drept urmare, a fost destul de liber. Sambata insa a fost foarte foarte aglomerat si, inca de dinainte de a intra efectiv, de la gardul parcului, am realizat ca se strange o coada foarte mare la Voltron, cea mai noua atractie, deschisa de o luna, si ca era o coada prea lunga pentru Sofia (eu neputand sta cu Tudor, intrucat limita de inaltime este de 130 cm aici). Drept urmare am intrat repede in aplicatie si am gasit 1 singur loc la ora 15, pe care l-am rezervat. Nu puteti rezerva decat pentru toate biletele inscrise in aplicatie, asa ca am folosit doua telefoane (unul in care erau biletele lui Tudor si al meu, si unul in care era doar biletul Sofiei). De asemenea, pentru a doua zi am facut si doua rezervari (una dupa alta) la Voletarium, intrucat sambata a fost coada. Procesul e foarte simplu – odata ce iti rezervi intervalul orar, vei primi in aplicatie biletul virtual cu aproximativ 10 minute inainte si trebuie sa te prezinti cu el la coada speciala, unde iti va fi scanat si vei intra pe zona rapida. Vei fi imediat la atractie. La Voltron Sofia a stat cu totul vreo 10-12 minute, plus timpul efectiv de ride, pe cand coada era de 90 de minute. Nu se pot face rezervati la toate atractiile prin Virtual Line – sunt vreo 8 in total.
Vremea. Pregatiti-va pentru orice vreme. Noi am fost de 1 iunie si in prima zi a plouat atat de tare incat cand ne-am dat jos din primul rollercoaster, Pegas, aveam senzatia ca tocmai iesisem din dus si voiam un prosop sa ne stergem pe fata. Va incurajam sa va luati pelerine de ploaie, chiar si pantaloni de ploaie si cover-uri pentru pantofi (se gasesc pe Emag, sunt foarte usor de folosit).
Cazare si preturi. Noi ne-am cazat in Rust, de unde puteam ajunge pe jos la parc. Atlfel, va puteti caza la hotelurile lor, care includ si intrarea in parc, chiar cu 30 de minute mai devreme decat publicul general. Preturile pentru acces se gasesc pe site, aici.
Cand sa mergeti? Evitati weekendurile si vacantele scolare din Germania. Asa veti reusi sa va bucurati de un parc mult mai liber. In plus, daca e ploaie e cu atat mai bine – vine cat mai putina lume si nici atractiile nu se opresc.
Cum a fost? Minunat. Ne vom intoarce cu mare drag aici, insa mai asteptam sa depaseasca Tudor 120 cm, intrucat si lui ii place tare mult sa se dea in rollercoastere, si e pacat sa nu aiba decat cateva disponibile. Pentru copiii care nu isi doresc atat de tare doar adrenalina, Europa Park este absolut minunat si o alegere excelenta pentru o vacanta cu copiii.
Calatorii placute!
Pentru mai multe informatii si tips and tricks pentru calatorii va asteptam si pe Grupul Familiilor Calatoare.